Passat variant C3 B6 - проблем със съединителя

Техническа и сервизна информация за Passat
IlievSG
Автомобил:
Двигател:

Passat variant C3 B6 - проблем със съединителя

Мнениеот IlievSG » Пет 03 юни 2016 4:30

Здравейте мастери. Става дума за 2.0 TDI, 140ps..Имам проблем със съединителя. По-скоро питането ми е от друго естество. Отделя към средата на педала, усеща се леко притърсване при потегляне и понякога скача рязко точно след, като потегли. Имам леки подозрения, че е изпечен феродов диск. Обаче тук идва интересното. Може за някои от вас да е смешен въпроса ми, но не съм много компетентен. При спиране, като изключа от скорост и натисна спирачката в последните 3-4 метра преди да спре колата леко притърсва. Чувството е като задействан ABS ?! Като натисна съединителя обаче ( пак изключена от скорост ) спира нормално ?! Като активирам auto hold се чува някакво стържене, чегъртане не мога точно да го опиша. Питането ми е...съединителя или скапаната електрическа ръчна спирачка и auto hold системата ми причиняват този некомфорт при шофиране. И може ли да издържи съединителчето докато се прибера в България, което ще рече още около 3000 км. предимно магистрала ? Много благодаря предварително. Безаварийно на всички.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Re: Passat variant C3 B6 - проблем със съединителя

Мнениеот borri » Съб 04 юни 2016 10:05

симптоми те са на заминаващ,маховик.
колко километра можеш да изминеш,никой не може да каже.

IlievSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IlievSG » Нед 05 юни 2016 23:29

Мисля, че износване на маховика е придружено със специфичен шум. При мен няма нищо. Работи перфектно, без никакви странични шумове. Между другото днес минах 400 км. с колата и като се прибрах установих, че приплъзването при спиране го няма вече ?!?!?! :) Обаче педала ми се струва по-твърд от нормалното. Дали вече съм на друго ниво на износване ? :)

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 08 юни 2016 8:34

Аз имах що годе същите симптоми. Съединителят ми беше оригиналният със щампите(180к по километраж). След демонтирането му на притискателният диск имаше видими криви пластини, леко задрал а маховикът се въртеше на ръка около 8нка оборот м/у двете си части разделени с демп. пружини. Аз лично не разбирам до такава степен, но майсторите ми казаха че сме го отворили и сменили в точният момент.

Сега колата е идеална и всичките притрисания и вибрации ги няма. Преди да го сменя нямаше никакви странични шумове. Може би шумовете вече са в крайна фаза на износване.

Върни се в “Passat”