Здравейте колеги. Колата е Шкода Октавия 2003г 1.9 TDI 110кс код на мотора ASV. Проблемът е следния след затапване на EGR-а светва чека. Подмених клапан N18 , проверих буксата но след изтриване на грешката след 10 км пак светва чека.
Най-вероятно трябва да се изключи и софтуерно, и няма да излиза грешката. А Н18,незнам защо си го сменял, след затапване той вече не играе никаква роля.
Казаха че грешката можело да идва от него затова го подмених с работещ само за проба. Иначе имал съм други тди-та затапвал съм и не е имало проблем. Ще се поинтересувам как да се махне софтуерно, за да не го търси макар, че не ми е ясно как компа разбера, че съм сложил ламаринка и болт. :)
Не че проблема е голям само светва чека иначе няма проблем с вървене и работа, но лошото е че докато свети няма как да се разбере своевременно за друг проблем по-спешен.
Пробвах и с махнат болт само със ламаринката, но за съжаление без резултат след малко возене и пак светна. Мисля си за вариянт да се премахне софтуерно незнам възможно ли е.
Възможно е, даже при теб ще стане през обд буксата, просто ти трябва някой с кабел да ти свали оригиналния файл да ти намери картата за егр и да й промени стойностите така, че да е постоянно отворен и да я качи наново.