Здр
Петата ми заяжда. Влиза когато натиснеш мн силно в дясно.
Какво трябва да се ремонтира?
Polo 86c 1993 - ремонт превключващ механизъм на предавките
Polo 86c 1993 - ремонт превключващ механизъм на предавките
Последна промяна от Polopoloa на Чет 16 юни 2016 22:49, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: VW Polo 86c - ремонт превключващ механизъм на предавките
В колко теми трябва да ти се напише едно и също нещо, че да го разбереш?
Само да уточня чене съм сменял кутията а открих 5та
Вие ми казвате как е на теория а на практика как става?
Другото е как да проверя маслото в кутията колко е и как се сменя/долива?
Благодаря
Вие ми казвате как е на теория а на практика как става?
Другото е как да проверя маслото в кутията колко е и как се сменя/долива?
Благодаря
- stefan4o
- Контакти:
Вдигни кората над резервната гума и там имаш стикер. Ако се чете кажи код на мотор и кутия.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Сам едва ли ще се справиш с реглажа на 5 та скорост. Иди на майстор. Ако искаш сам да се пробваш - има един винт на щангата / там където се съединява с лоста който влиза в ск. кутия/. Включи на 5та скорост - бележи с една резка как е било досега, после леко охлаби този винт , щангата трябва съвсем внимателно да се нагоди - почти един - два милиметра /ще гледаш резката/ - после стегни винта и пробвай дали е по добре. Лошото е , че после може да се влоши задна скорост - тя е противоположна на 5 та скорост. Маслото от скоростите протича от семеринга - където влиза щангата на скоростния лост. Виж дали е омаслено там - пипни с ръка , защото не си личи много отдалеч. Свали лявата предна гума - ще ти е по лесно да работиш. Маслото в скоростната кутия можеш да го провериш като отвиеш с шестограм отвора - гледан от ляво като завъртиш волана докрай в ляво.Намира се на най високото място/има още един - по ниско/.Много трудно се отвива защото е на конус. Проверявай го поне веднъж в годината.Аз моя не можах да го отвия , и сега доливам масло през отвора където се монтира жилото на километража. Махаш жилото и отвиваш гайката. Вътре има един пластмасов чревяк/който върти жилото/ - вадиш го и него. Взимаш едно фенерче и светиш вътре в отвора - маслото трябва да е почти догоре. Внимавай много - никога да не остане без масло. Може би 5 та трудно ти влиза.......ако няма достатъчно масло........но мисля , че по скоро трябва да се регулира щангата на скоростния лост. Освен това свали маншона на скоростния лост /между седалките/и сипи малко гъсто масло във скоростния лост - ще включва после по лесно . Слабо място на това Поло също е рейката - която се върти от волана. Там трябва да има грес и като остане без грес - бързо се скапва...... Свали маншона /под спирачното казанче е/ и намажи с графитна грес хубаво гребена на рейката. Завърти наколко пъти волана от край - до край и после пак намажи. После постави пак маншончето. Ако имаш проблеми ......питай не се срамувай. Тук момчетата са факири.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Тоя двигател едва ли е с 5 та. С 5 та е AAV 1,3 моно
Мога да ти подаря 1 кора за капака на багажника и 1 преден амортисьор и 1 жило за съединител със счупена плстмаса горе към педала / ако ти се прави побългаряване/
Мога да ти подаря 1 кора за капака на багажника и 1 преден амортисьор и 1 жило за съединител със счупена плстмаса горе към педала / ако ти се прави побългаряване/
Масло "имало, защото го били сменяли"
5 влиза чисто като я вкарам по определен начин... Реглаж ще да е...
Сам не ми се хваща... ползвам колата ежедневно...
Мерси за подаръците! Как да си ки получа? :)
5 влиза чисто като я вкарам по определен начин... Реглаж ще да е...
Сам не ми се хваща... ползвам колата ежедневно...
Мерси за подаръците! Как да си ки получа? :)
- stefan4o
- Контакти:
Имам опасения, че предният собственик е сменил кутията с 5-степенна без да смени онези две неща, които съм ти показал в предната тема. Затова те накарах да видиш лепенката отзад. Моята и тя влизаше с чалъми, докато не смених тези два чарка - стана си като заводско.
- дърт милиционер
Ако Полото е след 1990г. е с 5 скорости. Моето е 1993г. 1.4 дизел -и е с 5 скорости. Мисля , че и неговото е същото само , че е бензин .Ето малко инфо ; това е за дизел 1.4 http://automedia.investor.bg/catalog/ca ... ech_18927/ а това е за бензин 1.3http://automedia.investor.bg/catalog/car_85/model_508/cartech_18928/ Нещо не мога да го поставя и не се отваря........Жалко. Почти всичко в диаграмата е същото , само двигателя е 1.3 бензин.
А за да сменя маслото трябва да си намеря равно място, да потгрея малко двигателя, да легна отдолу, да отвия болта на картера и да го оставя да изтече в някоя кутия.
След което сменям филтъра, завивам болта и наливам ново масло
Предполагам побира 3-4 литра
След което сменям филтъра, завивам болта и наливам ново масло
Предполагам побира 3-4 литра
- дърт милиционер
Явно си решил да сменяш маслото на двигателя..........то няма нищо общо с маслото на скоростната кутия.......и превключването на 5та скорост. Какво точно ще правиш ?
Казаха ми, че маслото е старо. Мисля да започна от там, тъй като мисля, че мога да се справя и сам със смяната.
!Не виждам от къде да коригирам името на темата. Моля модераторите да ме насочат.
!Не виждам от къде да коригирам името на темата. Моля модераторите да ме насочат.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”