Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Това някой като го каже, еди си кой, разработвал гумите на еди си друг. Глупости. Просто всички искат да имат присъствие на всички сегменти от пазара от най - евтините до най - високия клас. Ако Мишлен, Дънлоп или Гудиър, си позволят да брндират галош, с техните марки, после никой няма да иска да им купи премиум гумите, защото масата от народа гледа марките, а не моделите. Затова слагаш лого Корморан или Дибица, хващаш евтиния сегмент, и не си петниш името.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Незнам кой какво разработва,но фактите показват че редица водещи производители на аввтомобили залагат на ниско бюджетни марки гуми за колите си.
Колкото до качествата на гумите...аз карам с Фулда купувана нова 2014-та...за бащата взех Ънироял рейн Експерт 3 ,дот 16.2016...на мокро е уникална..натискаш с 80-90 разко докрай и няма да завлече..няма да поднесе....На сухо също бетон.Поне 2 класи са над Фулдата.
Пък нека говорят,че са китайски.
Една от най-добрите гуми си остава Дънлоп Ийгъл Ф1(първата генерация)...за мен по-добра гума няма..жалко,че не ги произвеждат вече.
Колкото до качествата на гумите...аз карам с Фулда купувана нова 2014-та...за бащата взех Ънироял рейн Експерт 3 ,дот 16.2016...на мокро е уникална..натискаш с 80-90 разко докрай и няма да завлече..няма да поднесе....На сухо също бетон.Поне 2 класи са над Фулдата.
Една от най-добрите гуми си остава Дънлоп Ийгъл Ф1(първата генерация)...за мен по-добра гума няма..жалко,че не ги произвеждат вече.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм много доволен от Унирояла (рейн експерт 2), четвърто лято започнаха и нямам никакви забележки от към шум и сцепление, моите са правени в Румъния, а цената е повече от добра.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Vidol Nikolov написа:Незнам кой какво разработва,но фактите показват че редица водещи производители на аввтомобили залагат на ниско бюджетни марки гуми за колите си.
На това му се вика "Cost Saving". Най - евтините, не ги слагат защото са много хубави, а защото за да изпилят цената на колата, така, че да е конкурентна и същевременно да остане нещо и за печалба, гледат да оптимизират всеки разход. Реално колата ще върви, дори и с видинки (скоро четох, че още се произвеждат за някой размери

Относно Унироялките, те по - скоро си влизат към средния клас гуми и са извесни от маса време с поведението си на мокро, така че това, което споделяш за тях е нормално. Друга тема е, че зимните им не са много читави. Фулдите са от същия клас, не съм карал с тях, нищо немога да кажа.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Vidol Nikolov написа:Колкото до качествата на гумите...аз карам с Фулда купувана нова 2014-та...за бащата взех Ънироял рейн Експерт 3 ,дот 16.2016...на мокро е уникална..натискаш с 80-90 разко докрай и няма да завлече..няма да поднесе....На сухо също бетон.Поне 2 класи са над Фулдата.
Не разбрах за кое говорят, че е китайско? Унироял имах Made in Germany. Да не са взели вече китайците да изнасят производството си в Германия, че по-евтино? Или си останал с грешно впечатление за марката.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Uniroyal са си немска марка, доколкото зная. Съвсем читави гуми са.
По скоро е подразделение на Континентал. Унироял е специализиран в производството на гуми за мокро, под шапката на концерна Континентал. Ето по-вече информация:
http://www.gumitebg.com/gumi-continental
http://shina.com.ua/about_uniroyal.html
Съм със 185/60/14. Зимните са Uniroyal - качеството си личи , много съм доволен.
Едната двойка летни са Cordiant, a за другата мисля да пробвам Nexen...
Едната двойка летни са Cordiant, a за другата мисля да пробвам Nexen...
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
myrshavija написа:А Мишлен участват в разработването на Корморан, които са най-гадните гуми, които някога съм купувал и повече никога няма да си купя, за разлика от Мишлен, от които имам чудесни впечатления.
Само да добавя,че това че са под шапката на Мишлен(купени),както също и Тайгър,не значи че имат нещо общо с тях.Както отбеляза един колега тук по-напред,и Фият притежават Алфа Ромео,Ферари,Ланчия,Мазарати,Ивеко и т.н,но смятам че открваш доста разлики в качеството и цената между тях нали?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Да се прави сравнение м/у производители без да се споменава конкретния модел гума е несериозно и обезмисля темата(а и анкетата за съжаление е направена така).Всеки производител си има своя топ(и скъп)модел и други- нискобюджетни модели.Лично аз преглеждам тестовете на ADAC и си избирам за летни тия с най-добро поведение на мокро,а за зимни-най-добрите за лед.Сега съм с летни hankook ventus v12 evo,зимни-ContiWinterContact™ TS 850.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
batVenci написа:По скоро е подразделение на Континентал. Унироял е специализиран в производството на гуми за мокро, под шапката на концерна Континентал. Ето по-вече информация:
В САЩите е под френска шапка. http://www.tyrereviews.co.uk/Article/wh ... brands.htm
* To add to confusion Uniroyal is Continental owned in Europe and Michelin owned in USA
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Някой чувал ли е за гуми SAILUN? Ако не е, утре пристигат за колата и така или иначе ще пиша. Размера, който е на сегашната ми - 155/70/13 втора ръка го няма или продават боклуци с 10 годишен ДОТ по 30-40лв. В една гумаджийница ходих, като ми сервираха 40лв/гумата втора ръка и ги заебах. Поръчах нови от graifer.bg - ще допълня мнението си, като пристигнат. Едва ли са кой знае колко отлични, но 100% са по-добри от някои с 10-15 годишен ДОТ.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Китайци, мой приятел с Ауди А4 ги кара на 17-ки.
Доволен е, за парите казва, са екстра.
Доволен е, за парите казва, са екстра.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно е, че са китайци, но са 1000 пъти по-добре от употребяваните при джамбазите. Не ми се наливаха пари в тая кола, ама така май е най-добре. Благодаря ти за информацията. Бяха най-евтините в интернет магазина :)) Имаше и някакви ментор, но те по евро етикет са 10 пъти по-кофти.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Ясно е, че са китайци, но са 1000 пъти по-добре от употребяваните при джамбазите.
Чак 1000 пъти не съм сигурен - зависи от другите гуми и цената им.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”