Книжка за велосипед

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nikistoichev
Автомобил:
Двигател:

Книжка за велосипед

Мнениеот nikistoichev » Чет 16 юни 2016 21:07

Вчера гледах новините и там представиха една много интересна тема. Има идея за получаване на книжка за велосипед, книжката ще се получава след обучение в училище, а след това тази книжка ще е нужна при записване за шофьорски курсове. Какво мислите за тази идея?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Книжка за велосипед

Мнениеот kaiser666 » Чет 16 юни 2016 22:04

Не гледай новини. icon_idea

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Чет 16 юни 2016 22:09

Идиотизмите край нямат, щом се касае да се измъкне някой лев от хората! След този, новаторски "почин", какво следва, книжка за пешеходец ли? С минимум средно образование, като изискване?

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 16 юни 2016 22:22

Пълна глупост..... Как племеника ми,дето е на 10 години ще ходи да изкарва книжка..... Бати тъпата държава

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Чет 16 юни 2016 22:36

Ми като не могат да си възпитават децата идеята е добра.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 16 юни 2016 22:56

Някой е ял от отровните гъбки :screwy

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пет 17 юни 2016 8:04

Здравейте,

В началото на 90 години на миналия век, изкарвахме свидетелство за управление на велосипед в училище. Свидетелството важеше една година. До колкото помня бяха безплатни, организирани от училището( СОУ - "Паисий Хилендарски", град Пловдив). Но това беше само две години. След това приключи историята с "книжките за колело".
Наскоро някъде я бях засичал из архивите вкъщи.

Така че тази идея, е може би добре забравена стара такава. :gruebel

Поздрави!

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 17 юни 2016 8:22

На някои хора им трябва такава книжка, а пък на някои направо трябва да им се забранява да управляват ППС. Визирам и велосипедистите, каращи един до друг, за да си лафят, и каращите по средата на платното

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 17 юни 2016 8:33

Книжки за велосипед имаше и към 1982-85 г. някъде... И аз имах, в училище имаше мини полигони - очертани осморки, кръстовища, дъски-люлки...
Идеята и сега не е лоша, но да я искат преди шофьорски курс не ми се вижда адекватно.

От една година, когато пътуваме с колата, започнах да обяснявам знаците на сина (на есен 7г.) и вече ги е понаучил. Същото го помня и от баща ми, когато аз бях дете.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 17 юни 2016 9:22

Тук има. Към края на четвърти клас децата се явяват на изпит и изкарват такава книжка. От там нататък могат да карат сами велосипед - примерно да ходят на училище с него.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Пет 17 юни 2016 9:46

А категории за велосипед ще има ли? Предлагам да се разделят на няколко - тротинетка, малък велосипед с помощни колелца, голям с помощни, шосеен бегач, градски велосипед, байк! Да се придобиват последователно, с поне година стаж за по-горна категория.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 17 юни 2016 10:55

Xaxy написа:Пълна глупост..... Как племеника ми,дето е на 10 години ще ходи да изкарва книжка..... Бати тъпата държава

E па те така. Жалко, че няма как да стане. В бая по- нетъпи държави има такава практика, от 7-8 годишни учат децата да поемат отговорности. Щото на 18 ги изритват от вкъщи, за разлика от нашенско, където на такава възраст обикновено се обесват с двойна сила на шията на мама и тате :mhihi :mhihi

П.С. В тези същите държави ако те хванат катаджиите да караш колело с над 1,6 промила алкохол направо ти прибират СУМПС. Счита се, че щом караш пиян колело значи като нищо ще подкараш и колЪта :mhihi

Strosner написа:...След този, новаторски "почин", какво следва, книжка за пешеходец ли? С минимум средно образование, като изискване?

Тва също не е лоша идея. Напоследък се срещат все повече пешеходци, за които без валиден документ никога не бих повярвал, че се броят към вида хомо сапиенс :horror :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nikistoichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikistoichev » Пет 17 юни 2016 19:20

Тъпото е, че идеята е направена така, че отново да се вземе някой друг лев от хората. Не измислят нещо по-умно за шофьорските книжки, а мислят такива глупости.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Съб 18 юни 2016 20:02

Това ми прилича на вица за КАТ-аджията дето решил да се заяде със селяка с каруца като му потърсил книжка, а селяка вдигнал опашката на коня и рекъл "бръкни в жабката и си я вземи сам!"...
Това което става по пътищата е функция на това, което става с обществото - пълен разпад. Ако не се обърне внимание на образование и възпитание, съчетани с прилагане на закона - картинката ще е такава. Докато айрсъзите по пътищата се чувстват над закона и безнаказани, няма как да е... И най-важното - не е зле полицията да респектира малко по-сериозно (поне до синьо) тези с хулиганските прояви.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 18 юни 2016 23:31

То скоро и винетка ще трябва за колелото...и гражданска... и преглед... Апък за последното- не яжте боб, че като ви забучат сондата за изгорели газове отзаде- ще се окаже, че не отговаряте на евро 4 и няма да минете преглед :h020

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”