Golf MK3 1.6 ABU 1993 г. въпрос за клаксон и канистър-бензин?РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Golf MK3 1.6 ABU 1993 г. въпрос за клаксон и канистър-бензин?РЕШЕНО

Мнениеот mitko23 » Пет 17 юни 2016 20:40

Здравейте колеги, имам два въпроса но ще започна първо с по-чудния за мен. Така, днес докато си сменях пантите на шофьорската врата, бях свалил калника и бронята и случайно докато се въртях отпред пред колата, забелязах една увиснала букса и докато гледах от къде се е откачала видях, че колата има 2 броя клаксони(един пред канистара за бензин и един до предната част на бронята) и буксата е откачана от един от тях. Като загледах клаксона да канистара за бензин забелязах, че тая букса май въобще не закачана от дълго време Изображение, Изображение. Въпроса ми е, нормално ли е колата да е с два клаксона и за какво е втория. Ще има ли някакъв проблем ако закача и втория клаксон? Само за протокола колата в момента си има нормално функциониращ клаксон.
Втория въпрос е свързан със самия канистър за бензинови пари на снимката по-горе(втората) от самия съд има нещо като извод за маркуч от долната му страна, може би(ограденото с червено кръгче) . Трябва ли да бъде свъзан този извод някъде или не?

Последна промяна от mitko23 на Пон 20 юни 2016 17:36, променено общо 1 път.

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Re: Golf MK3 1.6 ABU 1993 г. въпрос за клаксон и канистър-бензин?

Мнениеот mitko23 » Пон 20 юни 2016 17:14

Така оказа се, че колата е с двутонов клаксон, както и почти всички Голф 3 :mhihi и страничния и изгорял и затова е бил откачен (що не са го сменили в Италия като е изгорял- мърлява работа :banghead ).
Колкото за канистъра за бензинови пари и извода от долната му част е просто за да влиза въздух за пречистването(ако така мога да се изразя). Оказа се, че дори да има маркуч той не е свързан никъде просто сврян така че да не може да влиза прах и вода в канистъра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”