Смяна на газова бутилка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Веселин.Тричков
Автомобил:
Двигател:

Смяна на газова бутилка

Мнениеот Веселин.Тричков » Пон 20 юни 2016 9:47

Здравейте,
Имам Пасат B3 1,8 комби. Газовата бутилка е на повече от 15 години и трябва да я сменя какъв е най-евтиният вариант наем се да я сменя сам но после може би някакъв преглед трябва да се направи да се види дали всичко е наред.

desert_fox
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на газова бутилка

Мнениеот desert_fox » Вто 21 юни 2016 20:39

Нова бутилка с нов номер = нова уредба. Което значи нова първоначална регистрация (30-40лв), за която се иска протокол от сервиз за монтаж.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 22 юни 2016 12:22

desert_fox написа:Нова бутилка с нов номер = нова уредба. Което значи нова първоначална регистрация (30-40лв), за която се иска протокол от сервиз за монтаж.
???

1. Новата бутилка си идва с паспорт. Купи си българско п-во , да има пред номера буквата Е и паспорта да е подпечатан.
2. На ГТП никой не ти иска паспорт на ГУ / имаше период през , който не се издаваше паспрт след монтаж, а и не всички фирми можеха да издават паспорт. На ГТП ти искат паспорт на бутилката !!

Можеш сам да си я смениш. Новата да е със същото разположение на сондата / може да не ти стигне дължината на медната тръба
Свършваш газта на старата.Затварях крана за изхода , разхлабваш леко гайката нанизана на медната тръба. Разхлабваш крепежа на бутилката и демонтираш .Монтираш новата към купето. Зависи дали новата е с монтирана сонда или сондата е в насипно.
Наклона на новата бутилка /спрямо сондата да е същия като на старата/ . Монтираш сондата , ако е отделно, закрепваш и медната тръба, притягаш гайката към сондата / внимателно да не я пренатегнеш и скъсаш. Уплътнява конуса нанизан в края на тръбата/. 1 празно шише от веро , правиш сапунка и отиваш да ти сложат газ за 2лв и с 1 гъбичка мажеш от аспунката / пяна около сондата -мястото където ляга във фланеца на бутилката и гайката . Ако икма пропуск има мехури и си личи.

desert_fox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот desert_fox » Пет 24 юни 2016 10:34

Проблемът с първоначалната регистрация идва, когато номерът на старата бутилка е въведен (при предходен ГТП) в базата данни. Заради това се наложи да връщам нова бутилка в магазина- на ГТП ме върнаха, защото номерът на старата бил въведен в тяхната база данни и НЕ можел да се коригира, освен ако не бях минал на първоначална регистрация(където се изискваха 35-40лв и протокол от сервиз за монтаж). Паспорта, който дойде с новата не свърши никаква работа. Това беше миналата година.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 05 авг 2016 13:26

Иди на сервиз,че винаги нещо се прецаква.Бутилка можеш и друга да харесаш,възможно е и да смениш сондата,ако твоята е от старите и прочие.
Аз смених бутилка и сонда,записаха ми новите в стария паспорт и толкоз.На прегледа пък записаха марката и номера на бутилката,понеже имат списък с разрешените марки и толкоз.

Върни се в “Автогазови уредби”