Golf 7 DSG - 1.4 TSI 125 к.с. или 1.6 TDI 110 к.с.
-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Golf 7 DSG - 1.4 TSI 125 к.с. или 1.6 TDI 110 к.с.
Обмислям покупка на Golf 7 DSG, но не мога да да се реша с какъв двигател го искам. Ако има някой, който кара или е карал един от двата двигателя на тази кола ще се радвам да сподели впечатления и разход.
Аз клоня малко повече към 1.4 TSI, защото ще върви осезаемо повече, но понеже стилът ми на каране не е никак добър (предимно пътувам по магистрали със скорост 140 - 160 км/ч и много често раздавам пълната газ след като някой ми е убил скоростта) се притеснявам дали разхода на 1.4 TSI няма да стане много висок. Иначе по това, което чета по разни статистики разхода между двата двигателя трябва да е около 1.5 - 2 литра на 100 км.
Съответно при дизела ме притеснява дали ще има сили примерно от 140 км/ч на горе да ускорява уверено, когато се наложи и дали ще има сили по баирите.
Аз клоня малко повече към 1.4 TSI, защото ще върви осезаемо повече, но понеже стилът ми на каране не е никак добър (предимно пътувам по магистрали със скорост 140 - 160 км/ч и много често раздавам пълната газ след като някой ми е убил скоростта) се притеснявам дали разхода на 1.4 TSI няма да стане много висок. Иначе по това, което чета по разни статистики разхода между двата двигателя трябва да е около 1.5 - 2 литра на 100 км.
Съответно при дизела ме притеснява дали ще има сили примерно от 140 км/ч на горе да ускорява уверено, когато се наложи и дали ще има сили по баирите.
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 7 DSG - 1.4 TSI 125 к.с. или 1.6 TDI 110 к.с.
Вземи си дизела. След като те притеснява разхода. А и без това ограничението за скорост по магистрала е 140км/ч, тъй че няма няма какво да го мислиш за по-висока скорост.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Сравнение на динамиката можеш погледнеш тук:
http://www.zeperfs.com/en/duel5419-2733.htm
Вижда се че има известна разлика но не толкова осезаема. Ако се гони ускорение от 140 нагоре определено това не са подходящите двигатели.
Ако ще се кара 140+ обаче ще има осезаема разлика в разхода и тя ще е в полза на дизела и доста над 2 литра .
От това което разбирам като описание на изискванията аз лично бих взел 2.0TDI разликата в разхода с 1.6 е минимална а във вървежа доста сериозна.
Успех
http://www.zeperfs.com/en/duel5419-2733.htm
Вижда се че има известна разлика но не толкова осезаема. Ако се гони ускорение от 140 нагоре определено това не са подходящите двигатели.
Ако ще се кара 140+ обаче ще има осезаема разлика в разхода и тя ще е в полза на дизела и доста над 2 литра .
От това което разбирам като описание на изискванията аз лично бих взел 2.0TDI разликата в разхода с 1.6 е минимална а във вървежа доста сериозна.
Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да върви, ама и да не харчи много, ама и да се набира уверено над 140 ... ако може таратор и мусакЪ също да прави ...
За скорости над 140км/ч е добре да е стабилна колата - спортно окачване и 18ки, ама цените на гумите 18 цола са високи ... а и в града с 18ки по дупките ... абе няма угодия.
За скорости над 140км/ч е добре да е стабилна колата - спортно окачване и 18ки, ама цените на гумите 18 цола са високи ... а и в града с 18ки по дупките ... абе няма угодия.
Ако взимам VW след 2012г то определено няма да е дизел. А ако ще взимам 1,4 тси то това ще е модела с компресор и турбо
Разликата в покупната цена съвсем не е голяма, както и в разхода.

-
- Контакти:
За съжаление нямам голям избор на двигатели. И на мен ми се иска 2.0 TDI, но там цените са други. С 1.4 TSI 150 к.с. работата е същата. 1.4 TSI 125 к.с. и 1.6 TDI 110 к.с. са често купувани коли, има ги на склад и съответно отстъпките са големи.
Относно колегата с 18-ките - с най-добри чувства искам да му кажа, че колите вече не са като едно време. Т.е. не трябва колата да е 1.5 тона, да е дълга 4.8 метра и да е с огромни гуми, за да се движи бързо и удобно. Аз в момента имам фиеста от 2012 г. 1.25i 82 к.с. с 14-ки и 140 км/ч не ги усеща, а пътуването с 160 км/ч не е проблем. Заради малкия и немощен двигател шумът е малко неприятен, но се свиква.
Проблемът ми е, че не съм свикнал една кола да я карам много време - до момента колите съм ги карал най-много по година и много рядко повече време. Ако си взема нов голф ще трябва да го карам поне 3-4 години, а на мен това ми се струва страшно много време. Знам, че разликите между 1.4 TSI 125 к.с. и 1.6 TDI 110 к.с. са минимални, но поради това, че ще го карам много време ми се иска да взема това, което ще ме радва най-дълго. Не очаквам никой тук да го измисли вместо мен, но се радвам на коментарите и мненията ви, защото те ми помагат да погледна на нещата от други ъгли. Отделно, ако има човек, който е карал някой от двигателите също би ми дал хубав съвет.
Относно колегата с 18-ките - с най-добри чувства искам да му кажа, че колите вече не са като едно време. Т.е. не трябва колата да е 1.5 тона, да е дълга 4.8 метра и да е с огромни гуми, за да се движи бързо и удобно. Аз в момента имам фиеста от 2012 г. 1.25i 82 к.с. с 14-ки и 140 км/ч не ги усеща, а пътуването с 160 км/ч не е проблем. Заради малкия и немощен двигател шумът е малко неприятен, но се свиква.
Проблемът ми е, че не съм свикнал една кола да я карам много време - до момента колите съм ги карал най-много по година и много рядко повече време. Ако си взема нов голф ще трябва да го карам поне 3-4 години, а на мен това ми се струва страшно много време. Знам, че разликите между 1.4 TSI 125 к.с. и 1.6 TDI 110 к.с. са минимални, но поради това, че ще го карам много време ми се иска да взема това, което ще ме радва най-дълго. Не очаквам никой тук да го измисли вместо мен, но се радвам на коментарите и мненията ви, защото те ми помагат да погледна на нещата от други ъгли. Отделно, ако има човек, който е карал някой от двигателите също би ми дал хубав съвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Караш ги и двете и избираш. По прочетено във форуми да избираш кола ...
Колкото до това, че фиеста с 14ки е стабилна ... ние не сме карали и не знаем - мерси за информацията! :)
Колкото до това, че фиеста с 14ки е стабилна ... ние не сме карали и не знаем - мерси за информацията! :)
-
- Контакти:
За съжаление няма как да ги карам и 2-те. Само тест драйв, от който нищо не мога да разбера. Няма кой да ми даде колите да ги покарам всяка по 1 ден, да мина 200 - 300 км и да добия представа.
Относно 14-ките и фиестата - не знам ти каква стабилност търсиш. Фиеста с 14-ки без никакви проблеми минава с 140 км/ч (а понякога и с 160 км/ч) по завоите на магистрала Тракия. Сигурно с 180 - 200 км/ч ще има проблеми, но тя трудно ще вдигне такива скорости. По никакъв начин не искам да кажа, че няма смисъл от 18-ки, но предполагам, че те ще са по-подходящи за състезателна кола с пилот в нея, който на някоя писта ще иска да изкара максимума от колата. По обществените пътища особено, ако човек кара спокойно не виждам смисъл от много големи джанти поне в класа на фиеста и голф.
Относно 14-ките и фиестата - не знам ти каква стабилност търсиш. Фиеста с 14-ки без никакви проблеми минава с 140 км/ч (а понякога и с 160 км/ч) по завоите на магистрала Тракия. Сигурно с 180 - 200 км/ч ще има проблеми, но тя трудно ще вдигне такива скорости. По никакъв начин не искам да кажа, че няма смисъл от 18-ки, но предполагам, че те ще са по-подходящи за състезателна кола с пилот в нея, който на някоя писта ще иска да изкара максимума от колата. По обществените пътища особено, ако човек кара спокойно не виждам смисъл от много големи джанти поне в класа на фиеста и голф.
- KrasimirMartinov
- Автомобил:
- Двигател:
1.4 tsi малкия мотор е съвсем приличен като динамика, разхода.... градско е все едно дизел или бензин, магистрално обаче дизела ще е над 2л икономия при еднакви натоварвания.
Ако търсиш най-добрия двигател (за годината) прегледай PSA 1.2cc с разход под 3/100
Ако търсиш най-добрия двигател (за годината) прегледай PSA 1.2cc с разход под 3/100
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз съм имал нещо подобно на тези 2те, успоредно. Мойте бяха с ръчни кутии и предишните версии: 122кс/105кс. Разход от 2л не помня да съм постигал, при темпо около 150км/ч по Тракия, бензина стигаше към 8.5/100, а дизела подминаваше 7/100 с малко. При по-бавно и градско шофиране, разликата постепенно спада. Имай предвид че двигателя определя характера на колата. Моето мнение е изключително и абсолютно в полза на TSI. За мое огромно щастие не ми се налага да карам често този дизел.
ПС: в МК7 няма двигател с двойно принудително пълнене. 1,4TSI ACT си е с една турбина.
ПС: в МК7 няма двигател с двойно принудително пълнене. 1,4TSI ACT си е с една турбина.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Колкото хора, толкова и мнения. Виж, на колегата над мен 1.6тди не му харесва като поведение и т.н., на мен пък ми е много приятен и определено бих си купил кола с този двигател. Карай ги и прецени сам за себе си.
- hooligan_sk
- Модератор
А, сам по себе си може спокойно да се нарече хубав мотор. Проблема идва като си местиш дупето от едното в другото и обратно. Тогава усещаш колко по-културна машина е TSI. Всичко това с уточнението че съм карал и продължавам чат пат да карам 1,6TDI със 105кс + доста дълга 5 степенна ръчна кутия. Актуалната версия + DSG вероятно е доста различно нещо.
Междудругото 1,4TSI ACT 150ks на нашия пазар е изключително по-изгоден от 2.0TDI и реално не му отстъпва. Лошото е че и от него няма складови наличности/тестови бройки, съответно отстъпки.
Междудругото 1,4TSI ACT 150ks на нашия пазар е изключително по-изгоден от 2.0TDI и реално не му отстъпва. Лошото е че и от него няма складови наличности/тестови бройки, съответно отстъпки.
Незнаех, че при седмия Голф вече го няма каскадното пълнене с компресор и турбо
Относно чакането ... 150 коньовата версия ( тси ) на седмицата с нормалните за модела екстри вече втори месец. За двулитровия дизел чакането е значително по-малко
ПП- с нетърпение очаквам да видя разликите спрямо шестицата с 160 кончета

Относно чакането ... 150 коньовата версия ( тси ) на седмицата с нормалните за модела екстри вече втори месец. За двулитровия дизел чакането е значително по-малко

ПП- с нетърпение очаквам да видя разликите спрямо шестицата с 160 кончета
- KrasimirMartinov
- Автомобил:
- Двигател:
Да , но при седмицата има 1.4 хибрид с разход 1.5л/100км. и над 200кс мощност :)
Колко ли струва в един hiline...
Колко ли струва в един hiline...
- hooligan_sk
- Модератор
GTE си е ниво на оборудване само по себе си, подобно на GTI. Базовата цена е 69 440лв.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”