Сеат Леон въпрос за съвместимост на двигатели

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Purvolet
Автомобил:
Двигател:

Сеат Леон въпрос за съвместимост на двигатели

Мнениеот Purvolet » Сря 22 юни 2016 21:15

Здравейте. Ще си сменям мотора на колата, която е Сеат Леон 1,9 TDI ASV 110 к.с. Един колега от форума ми предлага мотор, който е 1,9 TDI обаче 90 к.с. , но ме уверява, че става 100 процента понеже разликата им била само в турбинката и дюзите. Все пак искам да се уверя със сигурност, затова задавам въпроса си тук.

Потребителски аватар
Dani16v
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: 1z +

Re: Въпрос за съвместимост на двигатели

Мнениеот Dani16v » Чет 23 юни 2016 6:17

Не си написал, от каква кола е тоя мотор 90кс и с кой код? Има огромно значение!

Purvolet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Purvolet » Чет 23 юни 2016 7:15

Понеже ставаше дума не за един мотор,а че са няколко, не сме говорили конкретно за един от тях , но мисля че поне единия е от Ауди А3, обаче кода на мотора не сме коментирали.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Чет 23 юни 2016 8:13

Ако ще взимаш цял мотор , кода няма значение. Разликите при 90 и110 са в дюзите , турбото ( има и 90 коня с твоето турбо, но това е друга бира ) и софтуера. Изваждаш твоя мотор, слагаш другия и това е. Принципно е най-добре и този мотор дето ще вземеш да е със същия код, не за друго ами защото при сменен мотор с друг код регистрацията в КАТ е тегава

Purvolet
Автомобил:
Двигател:

Re: Сеат Леон въпрос за съвместимост на двигатели

Мнениеот Purvolet » Чет 23 юни 2016 11:38

Благодаря колега.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Чет 23 юни 2016 11:42

Има огромно значение, твоя мотор е ASV, до колкото разбрах, ако ще слагаш 90 коня, който и да е той, ти трябва мотор, скорости, КОМПЮТЪР, ел.инсталация, периферия, дебитомер, Н75 клапан и някой да ти преправи ауспуха, щото може би 95% няма да съвпаднат.

Внимавай в каква игра се вкарваш. Ако моторът ти е умрял, най-добре си вземи същият. :love.vwclub

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Чет 23 юни 2016 14:20

Спасе трий, че се излагаш. Все пак ранга ти на модератор може да подведе някой.
Човека явно е със счупен мотор и не му се занимава да прави неговия, а си търси донор.
Ако случая е такъв то освен проблема с КАТ няма никакъв друг, защото колегата ще си ползва неговата периферия а ако говорим за гол мотор, то 90 и 110 коньовите нямат НИКАКВА разлика.

Потребителски аватар
georgi_boichev
Автомобил: Passat B6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Чет 23 юни 2016 18:48

Spas написа:Има огромно значение, твоя мотор е ASV, до колкото разбрах, ако ще слагаш 90 коня, който и да е той, ти трябва мотор, скорости, КОМПЮТЪР, ел.инсталация, периферия, дебитомер, Н75 клапан и някой да ти преправи ауспуха, щото може би 95% няма да съвпаднат.

Внимавай в каква игра се вкарваш. Ако моторът ти е умрял, най-добре си вземи същият. :love.vwclub

Язе мога ли да питам, а стартеро и генераторо че станат или не? Да ме прощаваш, ама си писал глупости, Н75, дебиломера, генерацията и ел. инсталацията защо да ги сменя? Да не и ръга бензинов манаф, ми пак нафтов нале... :thumb_down

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Чет 23 юни 2016 19:34

Не си извинен, отиди в магазина, купи си два дебитомера, единия за ASV, другия за ALE и виж еднакви ли са! АмОн от разбирачи! :newsm66

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 23 юни 2016 20:29

Повтарям се от една друга тема,но пак ще кажа-моят мотор е 110 ASV ,колата ми е Сеат Кордоба.Майстора,който ми сменя съединителя кара Бора със същия мотор,но има разлики в окачването(местата на тампоните) ,кулера също е с различно разположение.Не съм убеден че от Ауди или VW без проблем ще паснат моторите в коша на Сеат. Може и да греша,но е добре автора да се загледа и в окачването в коша.

п.с.Иначе и според мен няма да има проблеми при смяна от 110к.с.към 90к.с. и обратно.

Purvolet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Purvolet » Чет 23 юни 2016 20:39

Относно регистрацията на двигател с друг код, надявам се все пак, че няма да е невъзможно. Ясно ми е, че е малко сложно. А това за окачването на мотора в коша под капака не ми се вярва да има разлика особено за еднакъв код двигател. И все пак затова пуснах темата, за да питам по-знаещите от мен.

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Чет 23 юни 2016 21:38

Spas написа:Не си извинен, отиди в магазина, купи си два дебитомера, единия за ASV, другия за ALE и виж еднакви ли са! АмОн от разбирачи! :newsm66

Що си се запънал като магаре на мост не мога да разбера. Колегата пита дали може да смени ДВИГАТЕЛЯ, другото си го има. Той ще сменя мотора а няма да си прави колата с различна мощност, компютъра му няма да разбере, че мотора е друг ( няма и как да разбере ), дебитомер и Н75 също си има, защо да слага друг :deal турбина, генерация, скорости.... просто ще си ползва неговите.
ПП- мотор с код ALE не съществува, има ALH.
ПП2- това е последното ми мнение по темата и наистина "АмОн от разбирачи"

Последна промяна от Spas на Чет 23 юни 2016 22:10, променено общо 1 път.
Причина: Надявам се да ти е последното мнение и по технически въпроси, че доста хора можеш да объркаш!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Чет 23 юни 2016 22:09

Ей, професор, компютъра на 110 коня е коренно различен от компютъра на 90 коня!

vwclub.jpg

Кой викаш мотор го няма? Или Аутодатата лъже. Значи оттук нататък спираш да пишеш на хората, да не вземе някой да смени ей така мотор и да се чуди какво да прави после с твоите съвети! :dummy

cecko gt
Автомобил: vw golf 4
Двигател: AHF

Мнениеот cecko gt » Чет 23 юни 2016 22:16

Господин модератор (разбирател :biggrin )човека иска да ползва само блока и главата от 90 коня и неговата периферия от asv-то сега разбрали го и няма нужда да сменя дебитомери компютри н75 и тъй нататък :beat_butt2

Последна промяна от Spas на Чет 23 юни 2016 22:21, променено общо 1 път.
Причина: По-полека с имотиконите, няма нужда чак толкова!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Чет 23 юни 2016 22:20

Виж, по-принцип бих си замълчал, но като се пробва младежа и като не стане, а то няма да стане, ще си каже: "тоя форум нищо не разбират", а аз точно това не искам! Така, че всички групово спирате да пишете глупости и приключваме седянката.

п.п. До автора на темата: Намери си 110-ков мотор и го смени, няма да имаш проблем. Ако е 90-ка ще имаш драма, гарантирам ти!

п.п.2 Всеки писал не по темата, оттук нататък ще получи предупреждение. :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”