Здравейте,
От 1 месец съм собственик на Passat B6 TDIBlue 9/2009. Преди седмица ми изписа, че трябва да долея AdBlue защото оставали 2400 км. Днес ми изписа че остават още 1900 км и сипах около 9л. (2 тубички купени от бензиностанция на Shell), но колата изобщо не ги отчете и при следващото палене обяви, че остават 1800 км. Потърсих в интернет, но почти всички клипчета и подробна информация, която намерих е за B7 и нагоре.
Въпросите ми са:
Трябва ли да се натиска нещо или да се прави нещо след като се сипе течноста или тя сама ще е отчете и ако трябва да доливам още, как мога да разбера колко да долея за да не я препълня?
Благодаря предварително за помоща!

Passat B6 TDI Blue - не отчита долятата течност AdBlue
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Re: Passat B6 TDI Blue - не отчита долятата течност AdBlue
Мисля че трябва да се закачи на диагностика и там имаше опции кво се прави
- PetkoDoichev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията, но днес се оправи сама, без да пипам нищо. Сутринта я запалих и вече не иска да се долива течност. Ако някой знае защо е така ще се радвам да сподели.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
stanimir1123 написа:Мисля че трябва да се закачи на диагностика и там имаше опции кво се прави
Ако е така, значи трябва да закачаш всеки път на диагностика като си сипеш гориво в резервоара или антифриз в мотора. Много им се доверявате на тия диагностики напоследък, а не са манна небесна
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Единия вариант, е да изгасиш лампата с диагностика а другия беше нещо с ключа- задържаш 30сек. нещо си...... не си спомням, може би се е получило второто при тебе.