Golf MK4 с 2 врати - Неотваряща се пасажерска врата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 с 2 врати - Неотваряща се пасажерска врата
До преди няколко дни всичко си беше наред, но от днес сутринта вратата не се отваря нито отвътре нито отвън. Централното я отключва палеца се вдига но като дръпна нищо, дръжките се движат нормално няма признаци за нещо скъсано или не работещо просто не знам какъв може да е проблема и как да я отворя. Ако някой е имал подобен проблем или предложение как да я разбия с минимални щети моля да сподели, колата е голф 4 двуврат проблемната врата е пасажерската.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Неотваряща се врата !!!
Някое жило е почти скъсано!
Проблема е, че като почнат да заминават конците, самото жило се разтяга леко.. Това разтягане е причина да не се връща механизма за отваряне докрай и вратата остава "забила" в затворено положение.
Свали кората и виж вътрешното жило.. Ако е от него, като го бутнеш навътре ще се чуе леко 'щрак' откъм бравата и вече ще се отваря вратата.. Докато пак не стане така.. Ама едно жило струва 15-20лв тъй че ако не си с две леви, го сменяй
Проблема е, че като почнат да заминават конците, самото жило се разтяга леко.. Това разтягане е причина да не се връща механизма за отваряне докрай и вратата остава "забила" в затворено положение.
Свали кората и виж вътрешното жило.. Ако е от него, като го бутнеш навътре ще се чуе леко 'щрак' откъм бравата и вече ще се отваря вратата.. Докато пак не стане така.. Ама едно жило струва 15-20лв тъй че ако не си с две леви, го сменяй

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се е прокъсало едното жило не би ли трябвало поне от едната страна да се отваря, и предполагам за да сваля кората трябва да я натроша нали :)
Много по-вероятно е бравата да е блокирала или да имаш проблем с кабелите в маншона м/у вратата и купето. Свалянето на кората при затворена врата е пипкава работа като ще трябва да отвиеш трите болта отдолу ( еврейска звезда ), нататък е лесно. След кората ще трябва да свалиш и металната тава дето държи стъклото, за да стигнеш до бравата и да видиш какво се случва. Ако нямаш много опит е добре да си оставиш повече време, защото един ден може и да не ти стигне, особено ако нещо се "закучи"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дори и да сваля кората и металната тава как да развия самата брава като тя е захваната странично на вратата, мислех си да сваля задната кора и от там да разпробия двата болта който държат пластината за заключване която стой на купето....
Ако успееш да разглобиш до тавата ( да не забравиш да подпреш стъклото ) ще можеш да отвориш без да сваляш самата брава.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Re: Голф 4 с 2 врати - Неотваряща се пасажерска врата
Колега,
Авто ключари нямате ли в Сливен?
Абсолютно същия проблем ми се появи като при теб. Оставих колата и след два часа ми се обадиха да я взема, като за този период са ремонтирали и бравата и по абсолютно нищо не си личи, че някога е имало проблем (няма надрано,счупено вдлъбнато и т.н.) . При мен се беше счупило някакво метално палче на самата брава. Беше ми непредвиден разход, но сега във времето, като се замисля колко нерви са ми спестили и че всичко е здраво и т.н, просто ми е кеф, че съм ги дал тези пари.
Търси задължително ключар, който ще ти потвърди, че няма да има никакви поражения и повреди по колата.
Успех!
Авто ключари нямате ли в Сливен?
Абсолютно същия проблем ми се появи като при теб. Оставих колата и след два часа ми се обадиха да я взема, като за този период са ремонтирали и бравата и по абсолютно нищо не си личи, че някога е имало проблем (няма надрано,счупено вдлъбнато и т.н.) . При мен се беше счупило някакво метално палче на самата брава. Беше ми непредвиден разход, но сега във времето, като се замисля колко нерви са ми спестили и че всичко е здраво и т.н, просто ми е кеф, че съм ги дал тези пари.
Търси задължително ключар, който ще ти потвърди, че няма да има никакви поражения и повреди по колата.
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”