Passat B5 афн 110к.с. - изчезване на антифриз и нафта + теч на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
VladkoG
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 афн 110к.с. - изчезване на антифриз и нафта + теч на масло

Мнениеот VladkoG » Съб 25 юни 2016 17:49

Привет, колеги,
от 1 седмица съм собственик на пасат б5 с двигател афн 110к.с. и го покарах малко София - Добрич и днес, както с всяка "нова" кола по - често почнах да надниквам под капака и да следя течности, работи и т.н.
Като пътувах 500 км с пуснат климатроник по бордови компютър ми показа 4л/100км в последствие покарах малко градско и имам чувството, че изчезва нафта..
Също така се случва това , което винаги най - много съм мразел - като спра и след мен локвичка от масло.. Гледах от къде тече и изглежда, че тече някъде отвътре на двигателя - някоя гарнитура или уплътнение е дало фира. Отделно забелязвам, че и антифриз изчезва.

Според вас дали трите неща имат нещо общо с издухан като цяло двигател и има ли евтино решение на проблема и къде може да изчезват? Течността, която тече е някакво масло, няма мирис.. Няма пушилки отникъде - от ауспуха няма, от пробката за маслото.. от никъде. Възможно ли е антифриза да влиза в двигателя и да се смесва с маслото?

Потребителски аватар
vankata_passat
Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
Двигател: AVF

Re: Passat B5 - изчезване на антифриз и нафта + теч на масло

Мнениеот vankata_passat » Нед 26 юни 2016 11:47

Колега може да ти е издухала гарнитурата на главата.вдига ли ти се нивото на маслото гледаш ли да не е пресечено маслото.виж капачката дето се налива масло като я отваряш огледай я отдолу дали има нещо различно от масло.маслото двигателно ли е хидравлично ли е .

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Нед 26 юни 2016 18:54

Масло най често тече от маркуча за картерните газове, почти съм сигурен че е почнал да се разпада там където е хванат за блока на мотора.
Също така и от картера, а свалянето му е ужас.
Нафта най много да тече от гумичките на помпата ама би трябвало да я видиш,помиришеш или e на психическа основа. Тва 4/100 само на равно с 80км/ч и пак е под въпрос в града двоино.
антифриз, не е добре ако изчезва а не се вижда къде отива, да не би да си с вода?

Последна промяна от stanimir1123 на Нед 26 юни 2016 23:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 26 юни 2016 19:39

1.Антифриз и масло се следят сутринта преди да запалиш колата.
2.Дали ти чезне нафта ми се струва малко внушение,щото ако чезне в суров вид-все отнякъде ще ти мирише яко.Ако имаш финансова възможност-пробвай класическия метод на засичане:пълниш нафта догоре и след 100км. пробег ,пълниш пак и разхода или загубата "лъсват".

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 26 юни 2016 21:41

Той,колегата,щото компа му е показал 4на 100 затова си мисли ,че му чезне нафтата.

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Мнениеот Vasko Veselinov » Пон 27 юни 2016 13:32

При мен на Passat B5 борд компютъра ме лъжеше с около 0.9/100. Чел съм в други теми, колеги да пишат, че разлика до 1.5 л./100 км. е нещо съвсем реално при тези коли. А и друго - колата като нова я дават да гори извънградско 4.3-4.7/100, не очаквай, че след 15+ години ще гори все толкова, че и доста по-малко. Засечи я 2-3 пъти както ти е написал gergeto, сравни с показанието на компа и ще си наясно доколко можеш да му вярваш.

Върни се в “Дизелови агрегати”