Golf MK5 1.9 TDi 2006 г. - Много странен проблем при палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Golf MK5 1.9 TDi 2006 г. - Много странен проблем при палене

Мнениеот Samouko_Buh4e » Пон 27 юни 2016 17:58

Здравейте на всички, нов съм и се извинявам за новата тема, но не намерих нищо в цялото Google за моя проблем.

Извинявам се и за дългия роман ама проблема е сериозен, така че моля отделете 1-2 мин и помогнете. Видеото отдолу показва какво точно става.

Та да карам накратко, значи взех Golf 5 1.9 TDi 2006 и маховика му беше за смяна (беше на далавера затова го взех), карах го около една седмица така докато се освободи майстора, нямаше никакви проблеми с паленето и лампата на таблото си светеше, надписа за емисиите и той, но си палеше от раз. Та така дойде денят за смяна, смених маховика плюс съединител к-т заедно с маслото и филтрите, че тръгвах за БГ. На следващия ден това се случи когато я бях покарал около 1-2 часа градско (ако има значение). Айде пак при майстора. И инженера вика стартера ти е заминал, отиде взе и го смени, уж го знаел кой е хубавия. Има няма една седмица бях вече в БГ, там пак се започна, бях при друг майстор да ми сменя реммъци и ролки и там квото трябва, закачи я човека на телевизора и показа и свещи, и той вика като ги сменим това ще се оправи, сменихме ги и така 2-3 седмици наред. Тръгвам обратно за Англия и в Белгия викам на мойта сваляй багажа оставаме тука, 1 час няма палене те това което е на видеото ту по-леко ту по-все едно скоростната кутия прави референдум. От там пак при инженера, оня вика маховика е дефектен. Айде пак наново маховик. Дойде и друг тесен специалист вика сваляй ЕГР-а и дроселовата клапа и чисти от там е, и надписите и лампата ще се махнат. Айде сваляй чисти закачвам, то не гасне, оня вика с чистене няма да стане вземи нов, айде пак нов ЕГР, сваляй чисти и пак. И днеска викам ще пробвам тука пък дано някой да има идея

https://www.youtube.com/watch?v=ixXeUOvnHXo

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Много странен проблем при палене Golf MK5 1.9 TDi

Мнениеот okti_1 » Пон 27 юни 2016 20:01

А някой сети ли се за гориво ?

Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samouko_Buh4e » Пон 27 юни 2016 20:18

Ако имаш предвид дали има гориво има половин резервоар и не го оставя да падне под 1/4 и зареждам уж добро гориво V-power от Shell.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пон 27 юни 2016 21:05

Нямах това предвид.
Имам предвид горивна помпа,горивен филтър и клапан в помпата.А я сподели колата мощност,ряз има ли си ?

Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samouko_Buh4e » Пон 27 юни 2016 21:55

Ами горивния филтър го смених със ремъците, колата като запали няма никакви проблеми има ряз както викаш, не губи
мощност, няма прекъсвания, работи много добре и не ми е вдигнала разхода. Отзад няма пушеци като я настъпя или форсирамм на ясто, излиза малко пушек при палене точно когато го прави тоя номер. Май забравих да спомена че това го прави предимно когато е загряла и то не всеки път а малко като на тото, но започне ли поне 5-6 пъти няма палене.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 27 юни 2016 23:18

Много скача в коша този двигател при палене. Не го държат много тампоните май....Или маховик, но не чух метален звук...
Да не би нещо да се е разхлабило/протрило от скачането.
Не знам дали има връзка с проблема, нека знаещите да кажат!

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 28 юни 2016 6:03

А за проблема с ТОПЛОто ПАЛЕНЕ да си чел?Пробвай да му откачиш температурния датчик,и пробвай така как ще пали.

Потребителски аватар
KrasimirMartinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirMartinov » Вто 28 юни 2016 7:03

А дали не засмуква леко въздух като постои... щом изпушва като запали ...

Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samouko_Buh4e » Вто 28 юни 2016 9:20

phantom_ написа:А за проблема с ТОПЛОто ПАЛЕНЕ да си чел?Пробвай да му откачиш температурния датчик,и пробвай така как ще пали.

Ами приятелю цяла сутрин чета за проблеми при топло палене на ПД, некви чипопве, тунинги, софтуери вируси и т.н.
Но за съжаление не открих нещо подобно на моя проблем, както се вижда от видеото, Зевс(така съм го кръстил:)) реално се опитва да запали но все едно ще изкочи двигателя, а 90% от нещата които четох и гледах видеата на хората са еднакви.
В смисал
- на тях им трябва 10-15 сек. въртене за да запали
- на мен каточели пали веднага , но и гасне веднага(с това прелопване на двигателя)

- на тях им го прави всеки път когато колата е загряла или поне на 80/90%.
- на мен не го прави всеки път дори да е много загряла, го прави в 50/60% от случаите.
Извинявайте опитвамм се да го обърна на майтап амма ми се реве.

а на колегата Мартинов мога да му кажа че немам идея откъде и как може да смучи въздух и дали смучи и пуши, или
не вкарва и го задушава нз. нз.

A_L_E_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_L_E_X » Вто 28 юни 2016 13:54

Това с топлото палене може и да е важало за по-ранните платформи, но при MK5 го няма.
Огледай около тандем помпата за омасляване, ако има такова е хубаво да се сменят оплътненията, защото може да дърпа въздух от там.

Правилно ли съм разбрал, че си сменил с нови :

Подгревни свещи
Стартер
Ремъци ролки
Маховик и съединител
масло филтри

Искай разпечатка на диагностиката и виж какви други грешки показва, но най-напред прегледай за омасляване около тандем помпата, защото е сравнително чест проблем да се изкриви капака и от там да дърпа въздух.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 28 юни 2016 14:25

A_L_E_X написа:Това с топлото палене може и да е важало за по-ранните платформи, но при MK5 го няма.

Toчно и при МК5 и Пасат Б6 го има проблема с топлото палене. По една случайност карам такъв повече от 6г.

Така че не подвеждай колегите без да си запознат.

Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samouko_Buh4e » Вто 28 юни 2016 16:05

Сменени са следните неща в такъв ред:

Маховик + Съед.к-т
Стартер
Масла Филтри
Ремъци Ангр.+Пист. + всички ролки(вод.помп....)
Свещи (4)
Маховик отново
ЕГР Клапан + чистене на дроселовата клапа.
И каде кво имаше тампон биалетка и т.н.

Но не разбирам как би го правило това ако е от помпата, а и не ми мирише на нафта като се вра под капака

phantom_

Мнениеот phantom_ » Вто 28 юни 2016 16:15

Samouko_Buh4e написа:Ами приятелю цяла сутрин чета за проблеми при топло палене на ПД, некви чипопве, тунинги, софтуери вируси и т.н.
Но за съжаление не открих нещо подобно на моя проблем, както се вижда от видеото.

Явно Приятелю не искаш да ти помогнем..или така да го нарека не го възприемаш :th_up Питам те съвсем приятелски и то с цел да ти помогна :mrgreen отново ,пробва ли да откачиш температурния датчик и да запалиш?Направи го и тогава пиши :c020

Samouko_Buh4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samouko_Buh4e » Вто 28 юни 2016 17:02

Ми приятелю извинявай не съм искал да прозвучи сякаш не искам да ми помогнете, напротив мисълта ми беше че след твоя коментар да прочета за топлото палене четох много и може би не мога да разбера как това е вързано с моя проблем. Но да ти си прав че трябва да опитам, та би ли ми казал каде точно се намира този датчик, за този който е на фланеца до блока ли става дума или за някой друг. Малко по късно ще ходя при един пич да е закачи пак на телевизора и да видим показва ли нещо.
Мерси предварително.

А относно за тази тандем помпа гледах сега и има малко омазняване отстрани, ако трябва да и сменям гарнитурата на нея трябват ли после някакви центровки и т.н и лесно ли се прави?

phantom_

Мнениеот phantom_ » Вто 28 юни 2016 18:31

Да на главата на тройника се намира с 4 кабела е.

Върни се в “Дизелови агрегати”