Телевизори Hisense

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Телевизори Hisense

Мнениеот инжектопляктор » Сря 29 юни 2016 11:46

За телевизорите - Блаупункт немска марка се сглобява в Полша/Словения с части от компоненти на контейнери от Китай. Няма поддръжка, не можеш да намериш електронни схеми, няма нищо. Не бих си купил нещо скъпо с измислена марка. Дори NEO е по-марка от Блаупункт в момента. Сами си правете изводите и внимавайте при избора.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 юни 2016 12:22

Блаупункт, Нео, Телефункен, Финлукс, Beko някои модели Хитачи, дори съм виждал и Шарп са си едно и също. Меню, дистанционно, вероятно и като съдържание, само с различно име написано на телевизора. Не зная дали е истина, ама дочух, че Беко били купили немските марки, които съм споменал по-горе и си брандират стоката с тях, дали е вярно или не... факт е, че са 1:1.
Относно Беко - имам телевизор в спалнята, който остана от покупко-продажбата на имоти така да се каже се освободи и го ползвам временно, вече 2 години. Намирам забележки по кинескопа - цветопредаването, дистанционното му отдавна даде фира. Просто не идва ред до него иначе да съм го сменил отдавна, но може тази година да вземем някоя 32-ка за спалнята и този да го пенсионирам. За сравнение от същото жилище остана един Шарп (ползваме го на село), който е с около 10 години по-стар от Беко-то и все още е с оригиналното дистанционно и няма никакви забележки по картината. Аз лично имам опит с тв-приемниците, понеже може да се каже, че ми влиза в работата да гледам, настройвам хорските телевизори. За големи електроуреди нямам опит с марката Беко (пералня ГоренИе, хладилник Електролукс), но и не искам да си пробвам късмета с тази марка.
Като цяло съм съгласен, че всичката стока тук е шир-потреба и то с долно качество, ама все пак се намират някои разлики в различните модели и марки, които са дразнещи. Примерно на мой познат ТВ-то с марка Телефункен дава такива красиви субтитри, че се наложи да му сложим СТБ, за да гледа нормално филмите, което при LG и Samsung няма как да се случи :th_up
Темата започна да прилича на оная с гумите, дето се опитваха да ме убедят, че Дебица са много хубави гуми. Ползвайте си със здраве техниката, да не й е уроки, ама не се опитайте да карате хората да вярват в чудеса :mhihi
Като завършек да обобщя, че аз лично не бих дал пари за куча марка техника, която е на цената на утвърдена на пазара такава (която прави телевизори от време оно и част от иновациите в тази техника идват от тях), колкото и да ми я рекламират :beer

Последна промяна от stefan4o на Сря 29 юни 2016 16:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 29 юни 2016 14:06

Разрових малко в Уикипедия и нета за марката Hisense и се оказа, че не е от вчера.

Hisense произвежда телевизори от 70-те години на миналия век. От 1997 г. е листната на борсата. Миналата година са купили фабриката на Sharp в Мексико, както и правото да произвеждат и продават телевизори с маркаша Шарп в Америка.

Също така имат съвместен бранд Hisense-Hitachi, който предлага индустриални климатични системи.

В момента имат 13 фабрики в Китай, а освен това в Унгария, Франция, Южна Африка, Египет, Алжир и Мексико.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 29 юни 2016 15:39

Срещу себе си в момента гледам точно същия като този тв https://www.amazon.com/Hisense-55T710DW ... B0098HUT0M, само че Самсунг.
Или правят и на ишлеме, или крадат дизайн (както повечето китайци) - но е 1:1 със Самсунга.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 юни 2016 16:02

Имам Самсунг 6та серия и прилича наистина 1:1 с този. Откъм дизайн са го докарали.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 29 юни 2016 19:36

Всичкои тези марки телевизори...Нео,Беко,Хитачи,Блаупункт,Краун, Беко/Финлукс и подобни включително и Тошиба се правят от Vestel Турция.Затова и менютата...Просто е изтеглете приложението Vestel smart center от гугъл плей и опаа сдвоява се с телевизора....това за смарт телевизорите.Аз имам и Тошиба и при влизане в сервизното меню си пише Vestel. Относно бялата техника на Беко....много доволен ,че и не само аз.На мъгливия остров марката е силно наложила се.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 юни 2016 19:50

Тук говорим за телевизори. Аз климатик на LG и Samsung не бих си купил примерно... но пък телевизорите им ги харесвам.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 29 юни 2016 20:09

С безплатна доставка ли са тия телевизори Hisense и като се повреди с DHL ли ще ходи на сервиз?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 29 юни 2016 22:19

Прави сте, почти всички бивши европейски марки телевизори се правят на базата на турски ( Beko, Vestel) шасита, т.е. електроника, а и често там се сглобяват.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 29 юни 2016 23:40

Интересно е преди да бъдат бивши европейски, доколко са били европейски. Помня по соц. време Телефункен и Блаупункт минаваха за хубави корекомски неща. Но може да са били набедени за такива, само защото не са соц. продукция. Другият въпрос е доколко Беко е турско творение или същите тия са им наляли мозък (ноу хау) и сега хората мислят, че турците са станали техничари.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 юни 2016 6:12

Старите Блаупункт/Телефункен са си наистина хубави. Срещал съм няколко такива в клиенти. Мой най-добър приятел в детските години си купиха през 1992 Crown, който си беше японски мисля, тогава и те бяха прилична марка, сега са като Нео и турските произведения. Баща ми някъде 1993-1994 купи корейски Самсунг, който все още работи и дава прилична картина :wink Сегашните нямат общо, всеки се моли да не дефектира след гаранцията. Случвало ми се е да видя Сони модел отпреди 1990г. който все още работи :eek
Иначе за Беко честно казано идея нямам кой им пише софта на ТВ-тата, но предполагам не е проблем да им го напише външен под доставчик.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 30 юни 2016 14:44

Ами за кода не зная, честно казано и електронното им производство(хардуер) не е на кой знае какво ниво. Понеже поръчвам платки, съм общо взето запознат с производството на немонтирани платки, мога да кажа че нямат сериозна фирма за това. В региона няма такава, освен с много уговорки в .... представете си - Македония :gruebel. Така или иначе, обаче бълват продукция за цяла Европа.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 30 юни 2016 18:56

Beko и Sang не са лоши марки. Пералнята ми е Sang, работи вече 10 години без проблеми, като изключа смяната на един кондензатор на двигателя. Имам телевизор Beko, работи си нормално. Пенсионирах го, защото взех плазма.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 30 юни 2016 23:56

Това, че работи без спиране 10г за мен не значи, че марката е добра. Могат да се намерят перални от всякакви марки, които са над 10г. Важно е как работи - колко тихо, колко икономично, как пере, дали копчетата са запазени или едвам се крепят и т.н.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 18 юли 2016 12:11

Имах такъв, закупен 2009 година от Румъния за 999 леи. 32 инча, LCD. Няма по-големи боклуци. Ужасна картина, проблем със слота за кам модула. Пълен тшк.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”