Синхронизацията варира от -0.6 до -1.1, на Ваг-Ком допуска е -3 до +3
Дюзи засега още не съм тръгнал да сменям, най-много едно реглажче на 3-та и 4-та, номерата на дюзите не го знам(колата е сглобена все още и се кара), засега само събирам информация и искам да чуя повече мнения.
И с оригиналния софтуер и с този разхода на тихи обороти няма разлика.
Оборотите малко ми се виждат високи, но така си дойде от Италия... И въпреки оборотите преди ми ковеше 0.6л/ч. Сега ми държи 0.7 при около 70°(по табло), вдигне ли 90(по табло)разхода варира 1.0-1.1 без консуматори...
Поздрави

Голф 4 ТДИ ПД-ремонт на дюзи
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 ТДИ ПД-ремонт на дюзи
На мен пък от скоро разхода по борд комп ми спадна от 0.5 на 0.4 на място + леко претрисане на място предимно преди да е загряла.1.9 тди 105 коня
-
- Двигател:
Такааа... ето и малко развитие, днес тествахме дюзите и трета отиваше почти към -2
Синхронизацията беше отишла -1.7 и я направихме на нула и долу горе дюзите влязоха в норма.
Диагнозата на майстора е че вала ми е тръгнал и ще трябва да се сваля капака да вида какво е положението отдолу...

Синхронизацията беше отишла -1.7 и я направихме на нула и долу горе дюзите влязоха в норма.
Диагнозата на майстора е че вала ми е тръгнал и ще трябва да се сваля капака да вида какво е положението отдолу...
- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
http://www.dunevmotorsport-r21.com/poch ... -na-dyuzi/
"Проверка и Почистване Помпа Дюза 60лв/брой
Пълно Рециклиране на Помпа Дюза 575лв/брой"
П.С. не съм ги ползвал, просто го мернах това наскоро и го давам като информация.
П.С. Дунев Мотор Спорт (Тодор Дунев) Шампион на King of Europe за 2010 :)
"Проверка и Почистване Помпа Дюза 60лв/брой
Пълно Рециклиране на Помпа Дюза 575лв/брой"
П.С. не съм ги ползвал, просто го мернах това наскоро и го давам като информация.
П.С. Дунев Мотор Спорт (Тодор Дунев) Шампион на King of Europe за 2010 :)
-
- Двигател:
Значително се подобри разхода само след една синхронизация, даже не мога да повярвам, че може да има такава разлика, преди в града ми пердашеше 7.5-8 и нагоре, сега показва 6.3-6.5 със спокойно каране на втора-трета, преди такъв разход даваше извънграда, а сега извънградско дава 5-5.2 най-много до 5.3 ако има баири. Борда е 100% верен, каквото показва на място, на Ваг-Ком дава същото.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Моята синхронизация беше - 2.2 , след като я коригирахме на -0.6 , не усетих никаква разлика.....
. Стойностите на дюзите мисля са същите . Интересно ми е ако я направя на 0 или на "+" , какво ще се случи
. Повечето колеги като автора казват , че има разлика , обаче аз все още съм скептично настроен ....

- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Това е разхода 0,4 0,5.Смесен разход 5,5 -5,6manchorov написа:На мен пък от скоро разхода по борд комп ми спадна от 0.5 на 0.4 на място + леко претрисане на място предимно преди да е загряла.1.9 тди 105 коня
-
- Двигател:
Ето и доказателство за невярващите 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Тфа е мноого относително, и аз на жус Ситроен Джъмпер съм му пердашил 5-5.5 по борд, ама реално си гълташе 8-10 извънградско с ръчка. Истината е пълно, 100км и доливане.
-
- Двигател:
Колкото и да не е верен, показва по-малко от преди, пък и ти ако си мислиш, че на колонката е много точно измерването....
Ако беше прочел няколко мнения по-нагоре, щеше да видиш, че показанията на борда спрямо Ваг-Ком са еднакви. Пък и честно казано не ме вълнува колко точно и е разхода, щото не винаги я карам с еднакво темпо, факт е че има разлика отпреди.

Ако беше прочел няколко мнения по-нагоре, щеше да видиш, че показанията на борда спрямо Ваг-Ком са еднакви. Пък и честно казано не ме вълнува колко точно и е разхода, щото не винаги я карам с еднакво темпо, факт е че има разлика отпреди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При изправен разпределителен вал, изправна тандем помпа, ремонтен комплект и реглаж на дюзи този мотор почти не се чува как работи и разхода му с 90км/ч е под 5 на 100. Тук идва другия панаир какво е систоянието на леглата на дюзите.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
dalgia-73 написа:Това е разхода 0,4 0,5.Смесен разход 5,5 -5,6manchorov написа:На мен пък от скоро разхода по борд комп ми спадна от 0.5 на 0.4 на място + леко претрисане на място предимно преди да е загряла.1.9 тди 105 коня
Аз карам само градско и средния ми го дава 6.3-6.4 Според мен около 7.
Върни се в “Дизелови агрегати”