Формула 1, Сезон 2016

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Формула 1, Сезон 2016

Мнениеот hvp800 » Нед 03 юли 2016 18:19

Ами Нико сам си е виновен след като позволи на Черньо да го застигне.
И все пак трябва да се отбележи тройното изпреварване "ала Хакинен" когато Не-белия изпревари Рикардо ( или Верстапен ).
Като цяло състезанието се получи.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Нед 03 юли 2016 18:46

hvp800 написа:Ами Нико сам си е виновен след като позволи на Черньо да го застигне.

Ти сериозно ли? Нико е позволил някой да го застигне? Ти гледа ли изобщо състезанието? Нещо за проблеми в спирачките, гумите Ултрасофт на Росберг на 15 обиколки, гумите Софт на черния, на 16 обиколки, кои колко живот имат? :no

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 03 юли 2016 19:22

Дали съм гледал състезанието! няма да ти обеснявам, а и се съмнявам, че искаш да знаеш :)
Нали не казваш, че от екипа на Росберг са изчислили състезанието до 70-та обиколка и са забравили за 71-вата ..... или пък , че Нико е трябвало да пусне Манго, щото така или иначе е нямал никакъв шанс срещу него. Както и да е, лично аз съм доволен от днешната формула, а при следващия сблъсък м/у Белия и Не-белия бих се радвал и двамата да догледат Гран При от бокса

Последна промяна от hvp800 на Нед 03 юли 2016 20:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 юли 2016 20:31

Lupender написа:Направо съм бесен на тоя шибан егоистичен мангал - за него няма нищо по-важно от собственото му ЕГО... Само се чудя как от ръководството на отбора допускат подобни безобразия. Истински късмет е, че въобще двете коли завършиха. Тоя в състояние да прецака всичко само да задоволи комплексарския си черен (...)

Ще си върнеш ли думите назад или да почна да храня белия ушат егоистичен, който се опитва да се бута и да изхвърли колегата си от състезанието за пореден път, но не му се получава м?
„Невероятно съм разочарован, загубих в последния тур. Водехме битка, аз имах известни грижи със спирачките – малко прегряха съм края. Освен това гумите ми се износиха и това даде шанс Люис. Надявах се да успея да защитя позицията си. Бях от вътрешната страна, влязох по-дълбоко в завоя, но това е ОК, тъй като аз диктувам (от тази позиция). Бях много изненадан, че Люис зави така и се ударихме”, обясни Розберг веднага след финала.

Веднъж по време на състезанието изпусна май пак същия завой, но беше само. Сега под напрежение и заедно с грижите със спирачките, само и само да не го изпревари Люис, спря по късно и не успя да завие, защото ако беше натиснал малко по рано спирачката, щеше да вземе завоя, но със сигурност щеше да бъде изпреварен.
Стюардите на Гран при на Австрия санкционираха Нико Розберг с 10 секунди добавено време и 2 наказателни точки за инцидента в последната обиколка на надпреварата със съотборника му Люис Хамилтън.

Той получи и официално предупреждение заради това, че кара с повредено предно крило след удара.

Наказанието не променя класирането от състезанието и немският пилот остава четвърти.

В решението се посочва, че „от представените от двамата пилоти доказателства, видео и телеметричните данни е очевидно, че кола №44 (Хамилтън) е пред кола №6 (Розберг) и пилотът на кола №44 е можел да вземе завоя, ако не се бе случил ударът. Кола №6 не е оставила „състезателно пространство” на №44, следователно пилотът на кола №6 е отговорен за инцидента.”

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Нед 03 юли 2016 20:34

Аз се надявах това последното, за бокса да се случи и днес, но уви :mhihi

Много болиди са имали проблеми със спирачките, знаели са го, и Росберг, и хамилтън и екипа на Мерцедес. Заради спирачки отпаднаха и Перес и Хюлкенберг. Жалко, че Макс и Райконен не бяха по-близко, тогава щеше да е трагедия в бокса на Мерцедес.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Нед 03 юли 2016 21:06

Не ща... да си вземем думите обратно... Не, че съм расист, ама на черното не мога да кажа бяло :mhihi
Да речем, че ситуацията (извън контекста на цялостното представяне на Хамилтън) може да бъде приета за спорна, но предвид цялостната същност на тоз маймун - в никакъв случай не мога да го оправдая! Това е поредното му нагло, неразчетено и рисково изпреварване. Ето за това той никога няма да спечели истинското уважение на феновете и затова ще има настроени срещу него хора. Държи се така сякаш всичко се върти около него - държеше сметка защо Розберг е с по-меки гуми от неговите - сякаш от екипа нарушават някаква клауза за неговото лансиране (по подразбиране един вид)... Тук не става въпрос за чисто спортно-техническите качества (на Хамилтън) - тук става въпрос за неговата личност - никаква спортна етика, никакво достойнство, никакъв мъжкарлък... само едно тъпо упорство съчетано с алчна наглост и безочие... Чак ми се ще да ми беше дошъл в казармата новобранец :mrgreen

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 юли 2016 21:09

Русия просто видя, че ще бъде изпреварен и реши да направи таран за запазване на точковата разлика в генералното, ама и това не може да направи като хората

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 03 юли 2016 21:21

И двамата пилоти на Мерцедес са егоистични копелета,от тук идват сериозните проблеми на екипа като цяло.
Всеки си гони неговия интерес/класиране.Каквото и ще да каже Волф,тука трябва отборна дисциплина.Колкото и на нас,зрителите да не се харесва това.Точно във Шпиелберг 2002 година Маса пусна Шумахер да го изпревари.И тогава има яки освирквания за победителя,нима забравихте?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 юли 2016 21:27

пас тру михаел то чемпиънчип, кой ли не го помни. Хубаво е да ги оставят да се състезават на пистата, ама трябва да има някакво набиване на канчетата

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Нед 03 юли 2016 21:42

Lupender написа:Не ща... да си вземем думите обратно... Не, че съм расист, ама на черното не мога да кажа бяло :mhihi

хахахахахахаха, не мога, не :mhihi :mhihi :mhihi

Съгласен съм за черния, добър е, качества има много, но е кофти човек. Репортерката му казва: Чуй, защо те освиркват?", а той: "Това си е техен проблем".

Колкото и титли да има, няма да е велик шампион никога. Никога! Като Шуми, Сена, Прост, Лауда и пр. Ще е шампион като Бътън, Вилньов-младши и Алонсо. :dummy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 юли 2016 22:05

Ами техен проблем си е, защо го освиркват всъщност? Щото така си освиркват по презумпция или?

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Нед 03 юли 2016 22:48

Ако мен ме освикра един, негов проблем си е, ако го направят обаче стотици - би трябвало да се замисля къде е проблема :gruebel

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 04 юли 2016 7:59

Spas написа:Ти сериозно ли? Нико е позволил някой да го застигне? Ти гледа ли изобщо състезанието? Нещо за проблеми в спирачките, гумите :question Ултрасофт :question на Росберг на 15 обиколки, гумите Софт на черния, на 16 обиколки, кои колко живот имат? :no

Не се зачетох в детайли, ама... :mhihi

Освен това в sportal май има форум, в който всички се обиждат. :rolleyes

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 04 юли 2016 8:18

Хм,живна малко тая тема.
По средата на сезона сме,а няма и 20 страници.
Смятам,че и това е показател за интереса на зрителите.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 04 юли 2016 8:35

Не беее, върви си темата, ама има сърдитковци, като escrime, които се ядосват, каТ пишем за не-белия, и вчера беше на седмото небе от на Бътън постижението :mhihi

п.п. Къде се губиш бе, момче :Mr Green Fun

Върни се в “Motorsport”