Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Мнениеот RadoShopa » Сря 28 яну 2015 20:31

Както споменах - варианти много.....след разглобяването по моя преценка реших, че ще е по-добре цяло ново тяло, от колкото ремонтен комплект, защото общо взето като пари идва еднакво...! Говорим за марка MELETT, която според майстора (който е много в час, внимателен, обяснява подробно всичко....доверих му се, макар и трудно :wink :icon_lol ) и според проучването ми са най-добрите заместители, части и комплекти! Този вариант излезе 725 + нови гарнитури 20 = 745 лв. без труд - аз си разглобявах и сглабах :smile В това влиза и центроване на актуатор/геометрия на специализиранa машинa !

Относно разхода на масло.....мисля, че съм писал назад какъв е, принципно се въртеше малко над литър за 10 000 км., след последната смяна с МОТУЛ, поръчан от форума разхода спадна рязко, но след няколко напъна преди Нова Година колата се разпуши повече от обикновенно, разхода започна осезаемо да се вижда на щеката и то за 500-600 км. пробег! Реших, че трябва да се действа :a045

belol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belol » Нед 12 юли 2015 12:26

Колеги какви ви е мнението за фирма Колос-МС? Аз съм в положението на колегата RadoShopa, само че мотора ми е 110 к.с. и мисля че е по-добре нова средна част, отколкото рециклиране на старата. В сайта на фирма Колос-МС предлагат нови средни части за турбо произведени от Melett на цена от 400 лв.. Според вас тези части дали са оригинални или е някой долен ментак?

komara_23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komara_23 » Пон 04 юли 2016 18:52

колега започни с гумичките на клапаните.
когато пускаш колата без газ, маслото просмуква през клапаните от вакума който се създава от буталата.
Вероятно пуска малко и през турбото, но генералния ти проблем е от гумичките (ремонт за 50лв).

Върни се в “Дизелови агрегати”