Здравейте,
Имам нужда от съвети и мнения относно предстоящо закупуване на автомобил (близките 1-2 месеца).
Спрял съм се на Golf V и Golf Plus (приемам критики/предложения), като повече клоня към Plus - чувал съм, че са по-надеждни.
Бюджета ми ще позволи кола 2005/2006 нов внос + облужване + регистрация и т.н.
Бихте ли ме посъветвали и споделили мнения за конкретни автокъщи/хора, които внасят читави автомобили от Германия? (казвам Германия, тъй като смятам че от там автомобила би бил с най-ясна сервизна история, но приемам и алтернативи)
Кои двигатели са предпочитани? (мои познати ми казаха да търся 1.9 TDI, защото с 2.0 TDI е било риск за тези години)
Имате ли опит с тези модели от тези години? Имат ли често срещат фабричен дефект и колко струва сервизирането му? Коя година трябва да се търси?
Също така обмислям и варианта да отида лично до Германия и да купя кола сам, но ме притеснява факта, че говоря само английски и не съм от най-компетентните при автомобилите...
Предварително Благодаря за всякакви мнения, съвети, лични наблюдения и каквато и да е информация, която смятате, че би ми помогнала в избора на читав автомобил!
Съвет за избор между Golf V или Golf Plus
- EmilKamenov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за избор между Golf V или Golf Plus
Благодаря. Бях прегледал и двете теми преди да публикувам нова тема. Надявах се на допълнителна информация.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Миналата година смених един голф5 и два плюса,питай конкретно ще ти помогна в избора.
- EmilKamenov
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи, че си ги сменил?
Последна промяна от gr_kanev на Сря 06 юли 2016 12:15, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм възможността да карам и тествам, избраните от Вас автомобили, като бих препоръчал Голф Плюс.
Защо?
Плюсчето е много по-широко и комфортно за пътуване. Има достатъчно място за пасажерите на задните седалки. Ако, не се лъжа можеше да се мести задната седалка напред/назад. Много скопостен и добре изглеждащ мини ван. Има хубаво табло, наподобяващо на VW Tiguan, което лично ми харесва повече от на Голф 5.
За съжаление и двата модела, не предлагат особено голямо багажно пространство, но по-удобният за мен е Голф Плюс. Голфа е насочен предимно към по-младата аудитория потребители, докато Плюса към хора, които са семейни.
Считам, че 1.9 ТДИ 105 к.с е идеален за купето и на двата екземпляра, като може би Плюса може да погорва малко повече, поради по-високото челно съпротивление, спрямо Голф 5.
Не мога да отрека, че 2.0 ТДИ навървява сериозно за тези малки купета. Споделям впечатления от Голф Плюс 1.9 105 к.с и 5-ка 2.0 140. Няма как да отрека, че 140 к.с е стрела, спрямо 1.9 105. Реално погледнато може да се направи компромис със динамиката в полза на 1.9, защото 2.0 е вече легендарен със проблемите си. Да не забравя факта, че 1.9 + чип отива към 130 к.с, които си е доста за този вид "евридейки". Успех с избора и не влизайте в автокъща без диагностика и човек, който е в час...!
Защо?
Плюсчето е много по-широко и комфортно за пътуване. Има достатъчно място за пасажерите на задните седалки. Ако, не се лъжа можеше да се мести задната седалка напред/назад. Много скопостен и добре изглеждащ мини ван. Има хубаво табло, наподобяващо на VW Tiguan, което лично ми харесва повече от на Голф 5.
За съжаление и двата модела, не предлагат особено голямо багажно пространство, но по-удобният за мен е Голф Плюс. Голфа е насочен предимно към по-младата аудитория потребители, докато Плюса към хора, които са семейни.
Считам, че 1.9 ТДИ 105 к.с е идеален за купето и на двата екземпляра, като може би Плюса може да погорва малко повече, поради по-високото челно съпротивление, спрямо Голф 5.
Не мога да отрека, че 2.0 ТДИ навървява сериозно за тези малки купета. Споделям впечатления от Голф Плюс 1.9 105 к.с и 5-ка 2.0 140. Няма как да отрека, че 140 к.с е стрела, спрямо 1.9 105. Реално погледнато може да се направи компромис със динамиката в полза на 1.9, защото 2.0 е вече легендарен със проблемите си. Да не забравя факта, че 1.9 + чип отива към 130 к.с, които си е доста за този вид "евридейки". Успех с избора и не влизайте в автокъща без диагностика и човек, който е в час...!

- EmilKamenov
- Автомобил:
- Двигател:
@ martinesto
Благодаря Ви за изчепателния отговор. Аз също повече клоня към Golf Plus заради комфорта, а и преди време бях чел добри отзиви от ADAC. Относно двигателя - не мисля, че имам нужда от 140к.с., и може би бих заложил на по-сигурния (не лични впечатления) 1.9 TDI.
Благодаря Ви за изчепателния отговор. Аз също повече клоня към Golf Plus заради комфорта, а и преди време бях чел добри отзиви от ADAC. Относно двигателя - не мисля, че имам нужда от 140к.с., и може би бих заложил на по-сигурния (не лични впечатления) 1.9 TDI.
- zoovanka
EmilKamenov написа:Какво значи, че си ги сменил?
Обичам често да сменям автомобилите,миналата година имах три различни голф5,един хечбек 1,6 102к.с.,голф плюс същия двигател,който есентта на 2015г смених за голф 5+ 2,0 140 к.с.и за трите имам пуснати няколко теми във форума предимно в техническия раздел.Най-доволен бях от 2,0 дизел невероятна динамика,беше купуван нов от Аутотехника Плевен на доказани километри,аз бях втори собственик,няма място за сравнение с горните два бензинови агрегата още повече че те бяха на газ.Като купета наистина голф плюс предоставя малко повече комфорт и пространство.Тънкия момент е че на пазара втора ръка по-лесно се продава хечбека/поне при мен беше така/.Драми като цяло с 2,0 дизела нямах,просто ми предложиха цена на която не можах да откажа.Ако ще е втора употреба без доказана история и километри мятай се на 1,9 105к.с.Ако искаш да инвестираш в остатъчната стойност на автомобила огледай се за голф плюс 6 след 2009г.Там двигателите са комън рейл и 1,6 въобще не е лош избор.Успех

- Мартин1234567890
- Автомобил: vw Golf 3
- Двигател:
Взимай голф +
- EmilKamenov
- Автомобил:
- Двигател:
zoovanka написа:EmilKamenov написа:Какво значи, че си ги сменил?
Обичам често да сменям автомобилите,миналата година имах три различни голф5,един хечбек 1,6 102к.с.,голф плюс същия двигател,който есентта на 2015г смених за голф 5+ 2,0 140 к.с.и за трите имам пуснати няколко теми във форума предимно в техническия раздел.Най-доволен бях от 2,0 дизел невероятна динамика,беше купуван нов от Аутотехника Плевен на доказани километри,аз бях втори собственик,няма място за сравнение с горните два бензинови агрегата още повече че те бяха на газ.Като купета наистина голф плюс предоставя малко повече комфорт и пространство.Тънкия момент е че на пазара втора ръка по-лесно се продава хечбека/поне при мен беше така/.Драми като цяло с 2,0 дизела нямах,просто ми предложиха цена на която не можах да откажа.Ако ще е втора употреба без доказана история и километри мятай се на 1,9 105к.с.Ако искаш да инвестираш в остатъчната стойност на автомобила огледай се за голф плюс 6 след 2009г.Там двигателите са комън рейл и 1,6 въобще не е лош избор.Успех
Не съм сигурен, че за 2009+ ще ми стигнат "силите", но ще го имам предвид. Предпочитам колата да не е от българска автокъща, защото няма никаква гаранция за реални км и сервизна история (без значение какви сервизни книжки ти показват). Иска ми се колата да е от първи собственик, ако е от България и с доказан произход, или другия ми вариант е да ходя до Германия и да купувам от там. Прави ми впечатление, че колите в mobile.de са доста скъпи спрямо колите обявени в България. Може би въпроса ми е глупав, но - каква е причината? Единствено доказана сервизна история? (от това, което четох разбирам, че и в Германия доста от автокъщите се държат от турци/руснаци и малко се получава все едно да ида на Горубляне) Какви са преимуществата да се купи кола директно от Германия?
Виждам, че масово колите в автокъщите в България са от Италия. Бил съм в Италия и никак, ама никак не ми се иска да купувам кола от там... За колите от Швейцария нямам никакви впечатления, дори и от форумите. Ако имате инфо - споделете :)
@ martinesto - Дали имаш спомен, колко г/д ти е срувало първоначалното обслужване на Golf 5 / Plus ?
Благодаря!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не знам, какво влагате в понятието комфорт, но двата автомобила са с идентично окачване на двата моста, така че фрапиращи разлики би могло да има ако някой от тях е с по-твърдо или спортно окачване. Иначе плюсчето е по-практично, нали затова му е такова името, а не минус 
Относно търсенето, колега, опитай да видиш коли взети от неизплатен лизинг или собственост на различни банки, които по тоя начин си вземат задълженията.

Относно търсенето, колега, опитай да видиш коли взети от неизплатен лизинг или собственост на различни банки, които по тоя начин си вземат задълженията.
- zoovanka
Моите и двата плюса бяха обслужени за което имаше и фактури/купувани са от частни лица/.Бензиновият беше около 400 лв с маслото,за дизела не помня,но сега обслужвах пасат 5,5 1,9 131к.с. около 600 лв.При 2,0 не е по различно.За окачването нямат някакви особени драми,отпред макферсон,задният мост е полунезависим или нещо подобно беше.Малко ли ти е междуосието не търси особен комфорт.Като недостатък мога да отбележа,че тампоните на реактивната щанга се разтропват бързо,а се сменят комплект с нея/на хечбека пробвахме да ги избием и подменим само тях/,ако ги сменяш взимай само комплект с пръта цена около 300 лв в официалния дилър,разликата с афтърмаркета беше нищожна.На голф 5 задължително смени тампоните на предните носачи/слабо място както на голф4 само че там заминават на задните/.
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не мога да ти дам конкретни цифри за обслужаване, защото експонатите, които карах около 6 месеца бяха на приятели. Бях без кола, даже мислех да си вземам личен Голф + , но от тези, които гледах всичките бяха боклуци. Видях Пасата от профила ми и всичко приключи.... Колебаех се между Голф 5, Голф+ и Пасат б5.5, като считам, че последният лично за мен беше най-правелният избор въпреки, че е по-стар модел.
Не приемай този коментар като разубеждаване, все още съм на 100% в подкрепа на Голф +, спрямо петичката.....
Съветвам те да си вземеш един ВАГ КОМ софтуер, който се предлага и тук в форума, инсталваш го на един лаптоп и почваш да се обучаваш лека, полека. Има достатъчно полезна информация за него и ще свикнеш бързо.
Защо, ще попиташ?
Софтуера ти позволява на първо време да четеш грешки, реални данни и показания и най-важното с 2 кликвания да разбереш реалните километри на автомобила. Като за километрите има вероятност в зависимост от софта на колата, да не ги прочете. Случвало ми се е на Ауди А6 2.5 ТДИ, като ВАГ-а не иска да ги прочете, но до сега на всички Фолксвагени, които съм закачал ги изкарва без проблем, стига да са след 2001 г. В твоя случай, би следвало да нямаш проблем.
Считам, че инвестиция за 30/40 лв за един кабел ще ти се възвърне многократно.
Относно от къде да закупиш читав автомобил, мнението ми е страшно противоречиво, изпълнено със хиляди съмнения. От където и да закупиш, визирам Германия, Италия, Австрия, Швейцария на всякъде правят "шмекерии". Дори в Германия, където е противозаконно да "буташ" километри, вече е в стил Горубляне... Освен софтуера за който ти казах и малко повече техническа осведоменост за дефектите на автомобила, друго спасение няма. КЪСМЕТ ! ! !
Не приемай този коментар като разубеждаване, все още съм на 100% в подкрепа на Голф +, спрямо петичката.....
Съветвам те да си вземеш един ВАГ КОМ софтуер, който се предлага и тук в форума, инсталваш го на един лаптоп и почваш да се обучаваш лека, полека. Има достатъчно полезна информация за него и ще свикнеш бързо.
Защо, ще попиташ?
Софтуера ти позволява на първо време да четеш грешки, реални данни и показания и най-важното с 2 кликвания да разбереш реалните километри на автомобила. Като за километрите има вероятност в зависимост от софта на колата, да не ги прочете. Случвало ми се е на Ауди А6 2.5 ТДИ, като ВАГ-а не иска да ги прочете, но до сега на всички Фолксвагени, които съм закачал ги изкарва без проблем, стига да са след 2001 г. В твоя случай, би следвало да нямаш проблем.
Считам, че инвестиция за 30/40 лв за един кабел ще ти се възвърне многократно.

Относно от къде да закупиш читав автомобил, мнението ми е страшно противоречиво, изпълнено със хиляди съмнения. От където и да закупиш, визирам Германия, Италия, Австрия, Швейцария на всякъде правят "шмекерии". Дори в Германия, където е противозаконно да "буташ" километри, вече е в стил Горубляне... Освен софтуера за който ти казах и малко повече техническа осведоменост за дефектите на автомобила, друго спасение няма. КЪСМЕТ ! ! !
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Ако тръгнеш към Германия, то по-добре се обърни към bat bubi от субаро форума:
https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =5&t=16567
https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =5&t=16567
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”