пассат Б5 комби разглобяване на багажник
пассат Б5 комби разглобяване на багажник
Някой случайно да знае как се сваля металната лъскава лайсна на края на багажника на пассат в5-комби-в нея е отвора за бравата на капака. Не ми свети лампата в багажника и подозирам че е нещо от там! Дано да съм го обяснил нормално!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде беше писано във Форума за точно тия неща,ама и аз не се сетих къде.Kristian112 е много прав,че тези ключета от които зависи светването са в самата брава-при затваряне на врата контакта се прекъсва,а при отваряне затваря веригата и светват ламБите.Само че преди да съм стигнал до там- да не говоря.Просто ми е мерак даси го оправя сам.Иначе в скъп сервиз за 20лв. ми оправиха развален патрон-монтаж/демонтаж-ядва се,ама как да им оставя колата за това нещо-те кълват на ремонти от 200-300 нагоре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да ви кажа за ключетата на вратите. Откакто съм я купил колата преди 3 години (Пасат'95 комби) при отваряне на задните врати не светват лампите в купето. Наскоро по друг повод се наложи тези ключета да бъдат свалени. Оказа се че са силно окислени и най-вероятно вътре са прекъснали. Бяха заменени с бутони за аларма (това имаше под ръка), които малко не ме кефят, но засега е решение, а и сега осветлението в салона работи при отваряне на която и да е врата или багажник. Така, че Stilko сменяй бутоните на вратите и си готов.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: разглобяване на багажник на пассат Б5-помощ!
pike написа:Някой случайно да знае как се сваля металната лъскава лайсна на края на багажника на пассат в5-комби-
Да не повдигам нова тема, и така като по нагоре никъде тук не става ясно как става....опитах се вчера да разглобя тази лайсна и така и не можах....дайте някакви съвети как се разглобява?

- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: разглобяване на багажник на пассат Б5-помощ!
здравеите , по проблема с осветлението в багажникът и аз имах същия проблем разглобих всичко брави клучета кабели проследих и установих ,проблема КОМФОРТ МОДУЛА-се оказа свалих шофиорската седалка мокета и стигнах до него свалих го и какво да видя влага и студени споики презапоих,имаще и някои сноп кабели клеасали и тях припоих и забелязах че кабелите от багажника влизът в модула и после пак кам багажника ,заради явно 20 те секунди които свети като е постоянно отворен,от там се ръководи,е дано съм помогнал на някои,но е хубаво човек да направи профилактика на този МОДУЛ (ако предвиди, някои тази процедура, да откача акумулатора да няма после свети ми аербега).