Е то от тия години и Голф, и Пасат, и Тигуан, Туаран и т.н. са масово с 2.0 тди с всякакви кодове... реално няма голям избор - ако човек намери 1.9 тди, не е лошо веднага да отиде и да го види, че са ценна и дефицитна стока. Другия вариант са бензинки фси или тфси, ама и там са драми с вериги и какво ли не... "немското" отдавна не е това, което беше.
Шкода са последни от концерна, които ползват 1,9 ПД с модела си от 105 коня, преди малко видях, че има Супърб 2011-та с този мотор в производство, за което шапка им свалям, осъзнали са се и не са спирали да го вграждат дълго време
Ранно 2000 тди, ПД няма да препоръчам на никого да си купува, за съжаление не им се получи от първият път, виж КР моторите са доста по-добри.
и аз така си мислех, но купихме на сестра ми Октавия със същия мотор, да, по-лека е, но аз лично съм впечатлен. Да, на оригинални 110000 км е, но все пак, динамиката е повече от добра, без намесата на допълнителни софтуеристи
E, ако е така - супер. Реално конските сили са доста разтегливо понятие и реалното усещане за динамика на колата зависи от доста други неща - предавателни числа на скоростите, въртящ момент и тн. Имам тук една служебна Инсигния 1.8 бенз 140+++ кс - няма толкова спънат кон - трябва да я караш на 5000-5500 оборота, за да усетиш някаква динамика. За сметка на това пък харчи доста юнашки.
Spas написа:Да ти дам служебния Ярис, чисто нов, 100 коня, бензин, да видиш какво е спънат кон!
С някой от новите има нещи сбъркано. Уж имат коне, а невървят. Други пък уж нямат, а вървят. Имаше наскоро тест драйв в бизнес парка на Хонда. Взехме им джипката, че за Сивик - а трявбваше да чакаме. Егати много коне, никакъв вървеж, за сметка на това бучи. С една Киа, същата работа. Опел Инсигния дето вика колегата, пак греда.
Последна промяна от gugun4u на Сря 13 юли 2016 9:20, променено общо 1 път.
Aз мислех, че е така, защото не е разработена, после покарах на колегата, която е на 15000 - същата работа. Смених бензина, 95 с добавки, 100, 100 с добавки - ЪъЪ не, проблема е в колата, дори от Тойота си признаха.
Заменям я веднага за едно 5-7 годишно tdi, ама не ми дават
Атмосферните бензини от последните години явно са доста спънати - може би за да се впишат в екологичните изисквания, знам ли... Дъртите бензинови атмосферки, дори на газ, си вървят прекрасно, "новите" коли с такива мотори явно са доста сериозна греда.
Дизелчетата са ОК - в момента имам служебна 1.4 дизел Аурис, вчера прехвърли 100 км по километраж - никак нелошо върви, на ниски обороти е малко слабичка и бучи, ама се преживява.