1.9 TDI 131 AVF висок разход на празен ход
1.9 TDI 131 AVF висок разход на празен ход
Здравейте колеги! Значи имам няколко въпроса относно 1.9 TDI 131 AVF мотора. Когато колата работи на място дава много висок разход - 1.0/1.2 l/h. Това е когато е загряла на 90 градуса, а когато я запаля студена работи на 0.8-0.9 l/h, което пак е високо. Другото което ми прави впечатление е, че в ниските обороти колата е много мудна, нужно е да се смени предавка за да започне ускорение, иначе след 1800-2000 оборота дърпа рязко, върви много. Все си мисля, че в ниските обороти би трябва да ускорява малко по пъргаво, а да не е чак такъв "чист" дизел. На VCDS, стойностите на дюзите са в много добро състояние, все около 0.0, а относно дебитомера, турбото, когато е в ниски обороти дебитомера иска 845, той дава 450-500 и постепенно вдига, когато стигне до 1800-2000 оборота и стойностите на дебитомера и стойностите на турбото са 1 към 1 каквито ги иска. Пробвах с друг дебитомер, мап сензор - нещата са по същия начин. В момента съм намислил да сменя гумичките и държачите на дюзите. Какво е вашето мнение?
Re: Висок разход на празен ход - 1.9 TDI 131 AVF
Може да се е разтегнал ангренажа и да няма добра центровка.
Сигурен съм, че не е до центровката проблема. Направена е с необходимите инструменти, а не на белег с маркер.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Колега имах същия проблем оказа се обтяжната ролка на ангренажа погледния.ремъка се охлабава като завърти стяга после пак хлабав и ще ти прескочи зъб.
Последна промяна от vankata_passat на Пон 11 юли 2016 21:15, променено общо 1 път.
Обърнато е внимание и на това колега. Сравнихме новата ролка със старата, еднакви са и при зацепването се направи с инструмента който си е специален за това.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Ти с ролка ли си такава ли си обърни внимание на хидравличния обтегач.
- Прикачени файлове
-
- обтяжна+ролка+ангренажен+ремък+RUVILLE+55494+VW+Passat+5+Variant+(3b6)+1.9+TDI+image-437122332.jpg (14.47 KиБ) Видяна 3934 пъти
Да колега, такава е. Всичко е направено както трябва, разстоянието което трябва да е 4-5 мм., всичко е спазено. Проблема не идва от зацепването на ремъка според мен. Синхронизацията на валовете е на 0.0, 0.5.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: 1.9 TDI 131 AVF висок разход на празен ход
А климатроника работи ли когато гледаш разхода?Или фаровете.Пробвай без никакви консуматори и погледни центровката на 4 канал май беше, че да успокойш колегата 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега това ми намирисва на дюзи. Пробвай с нови гумички и реглаж. Аз бях така. Студена горе долу. Загрята моментния бяга яко. С подменени някой дюзи и нови гумички с реглаж всичко заспа. Разход 0.6 загрята на 90 градуса.
Да колега, аз също мисля така, или е до дюзите или може да има износване на вала. Иначе и тази сутрин като я изкарах, докато е студена, колата върви идеално в ниските на място работи на 0.8 l/h, но загрее ли става зле положението. А относно синхронизацията работи на 0.0 / +0.5, но на 1-ви канал милиграмите на горивото са много високи, над нормата са.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
При 0/0.5 синхронизация при мен кове 0.6л/ч , дори известно време дава 0.5л/ч, но после си заковава на 0.6л/ч
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да не е барникал софтуера, за да лекува друг проблем.
Тресене на празен ход при тези мотори ги лекуват с вдигане на милиграмите на празен ход.
Тресене на празен ход при тези мотори ги лекуват с вдигане на милиграмите на празен ход.
Здравейте колеги,и аз имам подобен проблем,при мен(avf)не показва коректно моментния разход на място или по точно......в движение ми показва коректно но като спръ ми показва някви ненормални стойности,н нищо общо с 0.6-0.8мг. Интересно е че като спръ продължава да ми изписва л/км а не час, ако някой е наясно нека сподели
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
При автоматична скоростна кутия на този двиг.(при загрял 90гр. и без консуматори, като климатик, подгреви или др.) гледам, че е този разход е около 0.7 при N - неутрална предавка и 1.3-1.4 при D - директна предавка и престой на място.
Върни се в “Дизелови агрегати”