Проблем с батерия за топла вода

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Проблем с батерия за топла вода

Мнениеот betaserk » Чет 07 юли 2016 22:32

Мисля че така се води, от тези на покрива, които се загряват от слънцето. Вървеше си с години и това лято развъртам всички кранове и завъртам другите както трябва, някой от които с много зор и клещи дори и не стана работата, отвивам крана на топлата вода и не тече нищо. При ремонт на една от баните, майстора забрави да сложи два крана да спират бойлера и аз си ги добавех сам, но пак не тръгна, къде може да е проблема? Казаха нещо от сорта на, че била с отворен съд. Слушах тръбите и вода не се качваше към съда горе. Дали се е прецакало нещо на нея? Някакви идеи? Вярно че не сте тук да видите, но какво може да е?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с батерия за топла вода

Мнениеот ktamen » Пет 08 юли 2016 0:32

Сигурен ли си, че налягането във водопровода е достатъчно. Жега е и много хора поливат с чешмяна вода. Поне у нас налягането е драстично по-ниско и водата често не се качва до втория етаж, да не говорим за покрива.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 08 юли 2016 7:27

Къщата ни е 4 етажна и до сега не сме имали проблем с налягане, има си!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 08 юли 2016 9:51

следващия път недей с клещи а пръскай със спрей / има против варовик/ Дор против ръжда помага.
Сигурен ли си,че крановете отварят ?

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 08 юли 2016 12:16

Не съм, но как да ги проверя, трябва да им развивам шпинделите/май така се казваха/ и да проверявам всеки поотделно дали не се е счупил, но според мен ако е счупен щеше да се отваря лесно и да усетя. Крановете са сверични! Ще пробвам да ги развия тези шпиндели и да видя отварят ли.

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Мнениеот dmarkov » Пет 08 юли 2016 13:23

Колега,
Преди да ремонтираш и добавяш сам крановете в банята имаше ли вода? Да не си поставял от тези кранове които имат посока (стрелка има на тях) и така да си спрял пътя на водата? Нещо няма логика иначе. Или трябва нещо да е запушено или някъде да не е пусната водата.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 08 юли 2016 17:40

Нямаше! Аз ги разбирам горе-долу нещата с крановете и тези които добавех бяха както трябва. След като правеше банята и "майстора" оплеска нещата нямаше вече. Няма ли някакъв спирателен кран там горе на покрива, нещо да е запекло или не знам и аз. Брат ми каза, че тези сверични кранове много рядко се чупят и то се усеща ако стане така/работил е в завод Сакар където някога правеха такива.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 08 юли 2016 17:55

Я вземи да ги смениш тия сферичните,дето си ги раздвижвал с клещите,да не си ги раздвижил така че сферите да са останали в затворено положение.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 08 юли 2016 19:14

Не, те са направени дръжките като са по тръбата са отворени. Ще проследя тези дни точно от къде тръгва водата и би трябвало да намеря проблема ако има такъв. Нещо друго ми направи впечатление, пуснах всичко както си е и се чуваше пълнене известно време, но много бавно течеше водата/поне така се чуваше/ оставих и крана на топлата вода на мивката отворен/по бързо да се напълни уж/ оставих го 1-2 часа така и като се качих горе да чуя пак тая тръба, вече не се чуваше да преминава вода, много странно ми се видя това. Системата е свързана към нашия етаж/3-ти/ и към наемателите, които са на 4-я и от там взима и вода цялата работа и на тази тръба там се чуваше това "пълнене" за известно време. Има нещо, но какво е. Ще се опитам да намеря виновника за не вървенето, или е кран, или е нещо горе, то другаде няма къде според мен. По рано като си работеше и като забравя някой кран отворен или друг затворен не както трябва и горе по керемидите текваше вода и по улука и долу ставаше локва, сега не става така!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 08 юли 2016 19:40

Не се ориентирай по дръжките-този тип кранове по принцип блокира ли, се подменя.
Ако имаш някакви фитинги след тези кранове (като холендри например) можеш оттам да провериш дали е от "раздвижените" кранове проблема.Пък ако можеш пусни някоя друга снимка да видим за какво иде реч.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Вто 12 юли 2016 11:21

Има ли водосъдържател на покрива, ако да, тази система е отворена (гравитична), горе има поплавък да не е заял той и да напуска вода.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 12 юли 2016 12:19

Има да, може и от това да е, но как може да се стигне до този поплавък, не е ли вътре в съда или не. Днес щях да се качвам горе да гледам, но бях зает с други неща, утре ще погледна да видим за какво става дума. Дано да намеря проблема, защото майсторите не идват, били болни :mhihi Като я поставяха горе бяха здрави като бикове за да вземат парите, търчаха като олимпийци :icon_lol

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 13 юли 2016 11:51

Има го същото отгоре на батерията, днес си мислех да се кача на покрива да го видя това чудо дали не е заяло, чудих се дали да не го сваля и огледам, но като погледнах колко е високо и под какъв остър ъгал е покрива и се отказах, не искам да се претрепя за едното чудо, ще чакам майсторите да дойдат да си го видят.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 13 юли 2016 17:15

betaserk написа:Вървеше си с години и това лято развъртам всички кранове и завъртам другите както трябва, някой от които с много зор и клещи дори и не стана работата,
....

Сега се зачетох отново -какво значи: " зор и с клещи и не стана работата",че някои кранове не си могъл да ги отвориш и си ги оставил в това положение ли ?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”