Bora 99г. 1.9 TDI - Проблем с външен датчик за температура
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Bora 99г. 1.9 TDI - Проблем с външен датчик за температура
Бората я взех така - липсваше датчика за външна температура който е зад предната броня. Намерих един от една морга, но с него нещо не се получи. Показваше температура около 17-18 градуса постоянни. Махнах го. Скоро си намерих още един и с него е същата работа. На компа и на климатроника показва 17-18 градуса дори и сега в най-големите жеги. Не ми е останало време да гледам на VAG-COM колко градуса отчита самия датчик, но според мен няма да е от него вече - сменям 2 и е едно и също. Иначе без него ми показва горе-долу нормална температура, но пък малко над нормалната. Някакви идеи от къде може да се получава това объркване?
Последна промяна от icemans на Чет 14 юли 2016 20:30, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Проблем с външен датчик за температура - Бора, 1.9 TDI
Погледни кабелите към датчика за протрито/скъсано.
Наскоро имах същия проблем, показваше -50,превързах скъсаните кабели и нещата си дойдоха на мястото. Датчика си беше здрав.
Наскоро имах същия проблем, показваше -50,превързах скъсаните кабели и нещата си дойдоха на мястото. Датчика си беше здрав.
- yobremove
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.9 AHF
Срещу 12лв. за датчик (нов) и 2 метра кабел си реших проблема.
-
- VW експерт
Ето какво ми написа колегата zfa159 на Л.С. по моя проблем с въпросния датчик.
"Привет :)
Буксата най-добре я смени. Ние режем от разни инсталации букси, режем инст. на колата, снаждаме, термошлаух и газ. Иначе като се нарани изолацията, влиза влага и окислява проводниците, заради което започва да мери грешно. Дефакто самия датчик може да ти е напълно здрав, а проблема да идва само от кабелите и буксата."
"Привет :)
Буксата най-добре я смени. Ние режем от разни инсталации букси, режем инст. на колата, снаждаме, термошлаух и газ. Иначе като се нарани изолацията, влиза влага и окислява проводниците, заради което започва да мери грешно. Дефакто самия датчик може да ти е напълно здрав, а проблема да идва само от кабелите и буксата."
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Оправи си заглавието според шаблона.
viewtopic.php?f=5&t=352508
viewtopic.php?f=5&t=352508
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Провери за грешка през ваг ком. При мен беше върнало някаква грешка "short to ground" или нещо подобно като ми се беше опекъл кабела и показваше някакви измислени температури.
-
- VW експерт
nikolay_ss написа: "short to ground"
При мен беше "short to plus",но това няма значение,същото е.Прокъсан кабел.
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Bora, 99г. 1.9 TDI - Проблем с външен датчик за температура
Ами ще прегледам кабелите. Те влизат май в някаква друга букса. Предполагам, че се сменят лесно. Иначе тези дни ще пробвам да го видя на VAG-COM. Много дразни сега лятото. Навън 32 градуса, то ми показва 18 иии следователно се губи цялата идея на климатроника - аз го държа постоянно на минимум.
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bora 99г. 1.9 TDI - Проблем с външен датчик за температура
Офф, не мога да си прочета данните на климатроника. Имам един кабел VAG KKL с включена VAG COM 409.1 - с него не чете модула на климатроника. Пробвах и VCDS Lite - същата работа. Дайте нещо читаво с което мога да прочета данните с този кабел ;)
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bora 99г. 1.9 TDI - Проблем с външен датчик за температура
Успях да си видя температурите на датчиците с кодове от самия климатроник.
Водейки се от това:
установих, че датчика в бронята ми показва 18-19 градуса, докато другия малко по-реално около 27 градуса. Калкулираната стойност обаче се показва със стойността на датчика в бронята, т.е. на таблото и на климатроника виждам температура 18-19 градуса - толкова ми показват в стоностите 4 и 5 от горе-приложеното.(на 4 и 5 позиция виждам еднакви стойности). Явно проблема е с датичка в бронята или по-скоро в инсталацията, тъй като това е 3-ия който слагам и показва едно и също. Интересно обаче защо калкулираната стойност всъщност не е много калкулирана.
Водейки се от това:
Код: Избери всички
4 Outside air temp - -E87- Calculated from -G89- and -G17-
5 Outside air temp - -G17- lower bumper sensor
6 Outside air temp - -G89- air intake duct sensor
установих, че датчика в бронята ми показва 18-19 градуса, докато другия малко по-реално около 27 градуса. Калкулираната стойност обаче се показва със стойността на датчика в бронята, т.е. на таблото и на климатроника виждам температура 18-19 градуса - толкова ми показват в стоностите 4 и 5 от горе-приложеното.(на 4 и 5 позиция виждам еднакви стойности). Явно проблема е с датичка в бронята или по-скоро в инсталацията, тъй като това е 3-ия който слагам и показва едно и също. Интересно обаче защо калкулираната стойност всъщност не е много калкулирана.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”