Поло 6Н проблем с маслото през зимата
Поло 6Н проблем с маслото през зимата
Здравейте колеги, имам следния проблем с маслото на Поло 6Х 1.4 АЕХ: карам автомобила с масло "Comma 10W40", днес понеже темпертурата навън беше около -10 градуса реших да си проверя нивото на маслото и се оказа че е много ниско, дори под минимума, а до преди няколко дни когато темпертаурите бяха положителния нямах проблем с това и нивото на маслото си беше в нормите. Ясно ми е, че проблема идва от ниските температури и маслото се "свива", миналата година ми беше направила същия номер, като дори и лампата на маслото св,етна поработи малко на място и като се затопли изгасна и нямаще проблеми, долях малко масло след това, но когато времето се стопли беше на максимума. Искам да питам мога ли да карам така и има ли опасност мотора да блокира ?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Поло 6Н проблем с маслото през зимата
Ако си сигурен, че е от маслото го смени. Аз съм с Фукс 10В40 и не ми се свива.
Ако не може да качи достатъчно масло се сещаш, какво ще стане. Лампата за маслото свети ли ти?
В началото бях налял Кома и аз, но двигателя работеше по шумно и за това след 100 км го смених, нямам добри впечатления от тази марка.

Ако не може да качи достатъчно масло се сещаш, какво ще стане. Лампата за маслото свети ли ти?
В началото бях налял Кома и аз, но двигателя работеше по шумно и за това след 100 км го смених, нямам добри впечатления от тази марка.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Оправи си заглавието според шаблона!
viewtopic.php?f=7&t=422478
- stefan1.0.0
- Автомобил: vw polo 1.4 6n0
- Двигател: aex.1997
Здравей колега карам също поло от 7г.1,4 АЕХ 6н0 с кастрол магнетик 5в40
и до сега проблеми зимата съм нямал,е разбира се преди началото на зимата вадя и добре измивам масления сепаратор с бензин защото ако набере конденз и замръзне и маслото е аут
А относно свиването на маслото от максимума до минимума ти е 1 литър
чак толкова голямо свиване. 

stefan1.0.0 написа:Здравей колега карам също поло от 7г.1,4 АЕХ 6н0 с кастрол магнетик 5в40и до сега проблеми зимата съм нямал,е разбира се преди началото на зимата вадя и добре измивам масления сепаратор с бензин защото ако набере конденз и замръзне и маслото е аут
А относно свиването на маслото от максимума до минимума ти е 1 литър
чак толкова голямо свиване.
Колега, колата ти е за масло 10W40, прочети си книжката на автомобила, ако имаш такава, ако не отвори - Auto Data.... Много тънко масло си й сложил. При 6N2 моторите искат вече 5W40, но те нямат нищо общо.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Оправи си заглавието според шаблона.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”