Здравейте колеги,
моля за помощ за решаване на следния проблем :
Комутатора на автомобила грее повече отколкото трябва
Свещите , кабелите, дистрибуторната капачка и палеца са чисто нови по каталог.
Сигнала от датчика на хол е с около 20 ms отворен фронт и около 10 ms затворен фронт на idle обороти - проверено с осцилоскоп
Сигнала от компютъра към комутатора е с около 20 ms отворен фронт и около 10 ms затворен фронт на idle обороти - проверено с осцилоскоп
Наясно съм че този сигнал от компютъра не е с нормална дължина, пробвах с 2 други ЕКУ-та и виждам същата картинка.
Измерих на друг АБД мотор (3-то ЕКУ различно от горните 2) - там виждам 5 ms отворен фронт от компютъра към комутатора и 20 мс отворен фронт от датчика на хол на idle обороти.
Въпроса ми е има ли друго звено освен компютъра което може да бъде заподозряно за проблема?
Предстои да сложа ЕКУ-то от работещия АБД на неработещия, но имам притеснение че може да се повреди. Или аз съм бил прекален карък и съм попаднал на 2 неработещи ЕКУ-та. Моля помагайте.
ПС. Ако има някой който е наясно кой елемент в ЕКУ-то може да е повреден нека да сподели за да се опитам да го подменя за да избегна търсенето и отсяването на неработещи компютри и с идеята ако е електролитен кондензатор да не си навличам наново същите неприятности.
Golf 3 1.4 ABD 1993 комутатора грее
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Golf 3 1.4 ABD 1993 комутатора грее
Само на бензин ли си? Предварението как е?
Няма газ, само на бензин е. Предварението не е пипано около 6 градуса
Липсващ постоянен плюс на 21-во краче на компютъра (измъкната щракалка от таблото с бушоните) - променя работата на време задаващата верига в ЕКУ-то. Колата работи но сигнала от компа към комутатора е 20 ms вместо 5 ms, което ми струваше 2 блока(комутатор + бобина) изгорели поради прегряване и куп нерви.
Благодаря! За ключ.
Благодаря! За ключ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”