С какво масло карате дизелите си?
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Re: С какво масло карате дизелите си?
На мене когато ми продават масло фактурата е 32 листа сертификати. Поне съм го видял с очите си и мога да дам копие на всяка туба.Всяка една партида има и проба от независима лаборатория. Съхранява се 3 години от датата на пакетиране. Истински вносител на масло би трябвало да може да хпредстави всички тези сертификати + удостоверени еза внесена таска вредни отпадъци.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Какво представляват тия сертификати - серийни номера, холограми имат ли? Трябва да може да се идентифицира точно конкретна туба и конкретен сертификат. Ако сертификатите за 2 еднакви туби са 1:1 еднакви, значи са празни приказки.
- fly_free
- Контакти:
Всяка туба си има партиден номер и дата на производство. Винаги може да се инедентифицира. Така поне са сериозните фирми.
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Гледах клип,дали беше в ,,ю туб,, или някъде другаде,не помня ,но спомена много добре ми се запечата в съзнанието;
Камион-цистерна в склад с празни туби /различни марки тубите/и се пълнят от цистерната.После капачките се запечатват,което не е проблем в наше време.
И така.....аз лично вяра вече нямам за маслата.
Гледам да слагам това което го дават за автомобила,пък какво има вътре......
Договорил съм се с майстора,ако имам проблем,ще държа него отговорен.
Камион-цистерна в склад с празни туби /различни марки тубите/и се пълнят от цистерната.После капачките се запечатват,което не е проблем в наше време.
И така.....аз лично вяра вече нямам за маслата.
Гледам да слагам това което го дават за автомобила,пък какво има вътре......
Договорил съм се с майстора,ако имам проблем,ще държа него отговорен.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
fly_free написа:На мене когато ми продават масло фактурата е 32 листа сертификати.
Това ако е за продажби на дребно,тия само хартията и консумативите на принтерите не могат да си платят

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
fly_free написа:Всяка туба си има партиден номер и дата на производство. Винаги може да се инедентифицира. Така поне са сериозните фирми.
Представи си, че някой налее какво да е масло в маркова туба и ти даде сертификат. Какво можеш да направиш за да разбереш измамата? Дори да ти блокира двигателя няма как по използвано масло да докажеш, че е друго или ако е друго не можеш да докажеш, че точно маслото от сертификата е това, което е в двигателя. Много вярваш в "сериозни фирми" и сертификати - точно такива хора обичат фалшификаторите. Не забравяй, че и джамбазите правят сервизни книжки с грижливо написани километри и печати от сервизи. Само дето книжката е пълна измислица, колкото и сериозно да изглежда съдържанието й.
- fly_free
- Контакти:
Ако си в София ела на Сточна гара и ще ти покажа всичко. Тубите със състезателното масло имат даже индивидуален номер. А това какво масло е в тубата или двигателя веднага се хваща.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
fly_free написа:Тубите със състезателното масло имат даже индивидуален номер.
Това казвам, че трябва индивидуален номер. И поначало тия сертификати могат да ти помогнат производителя да ти каже оригинално ли ти е маслото или не, а не да им търсиш отговорност, че някой те е измамил. Крайният търговец също ще се оправдае, че не знае нищо и не е виновен той.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
По опаковката може ли да се познае къде е произведено освен по баркода
- svetlio8
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.
Понеже и аз карам от известно време AHF-а с Репсол 5w40 ELITE TDI 505.01, мога да кажа само добри впечатления за това масло. Тех-ко са официален представител на марката Репсол за България, а и до колкото знам са и единствените такива, винаги го купувам от тях, не само заради добрата отстъпка, която ползвам, но и заради моето спокойствие. И без това пазарът ни е залят с ментета на известни марки с неясен произход.
Така, че на колегата който писа по-горе за мнение за Репсол, спокойно мога да му кажа да не се притеснява, ако го взима от ТЕХ-КО. Маслото си е доста добро !
Така, че на колегата който писа по-горе за мнение за Репсол, спокойно мога да му кажа да не се притеснява, ако го взима от ТЕХ-КО. Маслото си е доста добро !
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Втора смяна вече съм FUCHS 5w40 сипано на 2.0 ТДИ ПД и съм много доволен. От купуването на колата от магазина до тогава колата се караше само с Кастрол, като в дилъра това е било Магнатек, а след това само EDGE. Сега с FUCHS, като че ли съм по-доволен сравнено с последните смени на Кастрола. Съдя от това че трябва да доливам масло по-късно от колкото преди това с Кастрола, а стила ми на каране си един и същ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз взех вече репсол,даже съм минал 1000км,но ми предложиха elite injection 5w40,за 65лв с отстъпката ми излезе.Колебаех се за фукс но не ми се даваха 90лв,просто пазарувам по малко от ауто + и намалението което ползвам е по-малко.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
в клубния магазин няма налично VOLKSWAGEN SPECIAL PLUS 5W40 5L
някъде другаде продава ли се достъпно?
някъде другаде продава ли се достъпно?
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
Мн мие интересно ,от какво сте доволни от дадено масло. Да не го гори, да не трака мотора, и да не блокира. Ако това е да си доволен аз съм доволен от Тотал,яхоо,мотул, сега статойл. Мотора след всяка смяна замърква с новото масло и не харчи никое. На предната си кола карах с кастрол, гм . последно с к-класик 15/40 и 10/40 ито поне 3-4смени с тези масла от кауфланд нищо му няма на мотора. Но и аз като всички все се чудя кво да сипя.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Пичове какво ще кажете за това Масло Motul 8100 X-CESS 5W40 предлагат го в сайта за авточасти канекс за 54 лв 5 литра читаво ли е някой карал ли е с такова подходящо ли е за пасат б5 афн 110 кс на него пише спецификация 505.00 някой купувал ли в масло от канекс аз съм взимал авочасти обтяжна ролка и не съм имал проблем но за маслата не знам как е дайте мнения
Върни се в “Дизелови агрегати”