Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
Лагера би могъл да бъде проблем и причина за този проблем , смени го и тогава да мислим по нататък.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Развий накрайника още 3 оборота и пробвай дали ще вибрира, този тест поне е безплатен.
Ако освободиш скобата на маншона на вътрешния накрайник, може да въртиш от него и да не блъскаш с чука по конуса.
Залагам 2лв, че проблемът ти е от лош реглаж.

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Сега и лагери...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Темата понапреднала :) Искам само да попитам: по джантите има ли прекалено големи баланси? Имам едно малко съмнение. Ако са в "норма" тежестите, значи няма проблем в джантите. После ще споделя какво точно е ( било) съмнението ми
Другото е, че щом само в завой изпада колата в криволичене: поради някаква причина се мести много ( или местят ) носач/и напред/назад. И се променя прекалено геометрията . Погледни си пак стаб.щанга, закрепването на самата щанга и сел. втулки в носачите, там дето влиза щангата . Там има и едни шайби , погледни как са сложени.
Другото е, че щом само в завой изпада колата в криволичене: поради някаква причина се мести много ( или местят ) носач/и напред/назад. И се променя прекалено геометрията . Погледни си пак стаб.щанга, закрепването на самата щанга и сел. втулки в носачите, там дето влиза щангата . Там има и едни шайби , погледни как са сложени.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
И aз съм нa същото мнение. Тaкa че, чичко милиционер, рaзпечaтaй си схемaтa от стрaницa 5 и се гмуркaй под колaтa дa видиш дaли всичко е сглобено кaкто трябвa. И пaк ти кaзвaм, кaто вдигнеш предницaтa във въздухa не трябвa горния крaй нa aмортисьорите дa се мести. Провери и товa!
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
По джантите има само по 5гр. тежести - джантите са нови без забележки. Вчера докато я преглеждаха майсторите и напъваха със щангата забелязах , че тампоните на носачите са много меки и мърдат........Обясних им , че носачите са нови Лемфьордер - но при монтажа имах неблагоразумието да ги стегна преди да спусна колата на земята.......и се съмнявам да не са скъсани. Гледаха , пулиха се и ми обясниха , че ако са скъсани - колата ще тропа. А тя не тропа изобщо.....Големите шайби на носачите съм ги сложил отпред на носача - откъм ст.щанга.Много ме съмнява тази ст.щанга - едвам я монтирах - бягаше с около 3см....в дясно. Накрая махнах единия носач и я монтирах. Ще изчакам до 15 август и ще ида този лагер да го смени Никси/във фирмения сервиз/. Лагера не е толкова зле - казаха , че има още да кара.......много се надявах , че ще намерят проблема за вибрациите.......Уви. И тези не можаха.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Уф, бях се уплашил, че ще я оправят и няма да имам четиво за кафето сутрин.
Не е лагер, носач, щанга...
Не е лагер, носач, щанга...
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Според мен проблема е точно в разбития лагер.Твърдя го от опит.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
дърт милиционер написа:Обясних им , че носачите са нови Лемфьордер - но при монтажа имах неблагоразумието да ги стегна преди да спусна колата на земята.......и се съмнявам да не са скъсани. Гледаха , пулиха се и ми обясниха , че ако са скъсани - колата ще тропа.
Голяма грешка, че си ги стегнал така, според мен.
- дърт милиционер
Напълно прав си , че е грешка.......но е късно да се тюхкам. Ако кажат ,че е в това проблема ......ще ги сменя .
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:дърт милиционер написа:Обясних им , че носачите са нови Лемфьордер - но при монтажа имах неблагоразумието да ги стегна преди да спусна колата на земята.......и се съмнявам да не са скъсани. Гледаха , пулиха се и ми обясниха , че ако са скъсани - колата ще тропа.
Голяма грешка, че си ги стегнал така, според мен.
При тези няма проблем.
- дърт милиционер
Наместо да дадеш акъл.......пак се заяждаш. Днес реших да те послушам и дигнах колата на крик и я пуснах да работи на 2ра скорост.........нито играят гумите нито се чува да тресе. Явно трябва да се натовари за да се почувстват вибрации във волана, или проблема не е във гумите , а във луфт - може би на носачи или нещо друго.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ne се заяждам, пояснявам. На тази предница е без значение как ще стегнеш.
Вдигането и въртенето на скорост се прави на четвърта - пета и на скорост, на каквато ти бие.
Преди ти написах къде са възможните камъчета, ама си иска грамотен човек. Инак и тази сутрин имам мезе за кафето.
Вдигането и въртенето на скорост се прави на четвърта - пета и на скорост, на каквато ти бие.
Преди ти написах къде са възможните камъчета, ама си иска грамотен човек. Инак и тази сутрин имам мезе за кафето.
- дърт милиционер
Ами не я пуснах на 4 скорост защото се уплаших , че може да изкочи от подпорите . И на 2 ра скорост добре се виждаше , че гумите са прави и няма биене, а като въртях волана нямаше вибрации - явно трябва да е стъпила на земята и да се натовари , за да има вибрации. Защо мислиш , че е без значение дали ще стегнеш носачите когато колата не е стъпила на земята ? Досега всеки ме критикуваше , че съм ги стегнал докато е била на крика , и че са се скъсали втулките на носачите.........онзи ден като я гледаха майсторите ми направи впечатление , че има луфт във втулките на носачите - като ги напъваха със щангата - мърдаха леко.
- дърт милиционер
Още едно питане. Как се сменя капсулования ляв накрайник ? Няма резба..........Как да го сменя ?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”