passat b3 eл.схема за връзване на копчетата на ел.стъклата
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
passat b3 eл.схема за връзване на копчетата на ел.стъклата
Здравейте .. търсих схемата на всякъде ама сс все стари теми и не намирам нищо.. конкретно ми трябва за копчетата че те с тези 6 кабела не знам кой за къде е..
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat b3 eл.схема за връзване на копчетата на ел.стъклата
Махни кората вратата и ми кажи на машинката на ел.стъклото имаш букса с 2 кабела или широката букса? Ако е с 2 кабела, то имаш 6 пина на копчето, то е без осветление и имаш 12V от двете страни + /- , след това 2-та кабела от ел.стъклата и след това -/+ За да е това така, стъклата трябва да са не фабрични. Ако е иначе и копчетата имат осветление, схемата е друга.
И не си казал копчета на вратите връзваш или на централната конзола и как ти излизат кабелите.
И не си казал копчета на вратите връзваш или на централната конзола и как ти излизат кабелите.
- Johnsword
Копчетата на вратите.. до колкото знам копчетата са италиански.. с осветление .. механизма е оригинален и излиза малка букса с 2 дебели кабела от нея. Имаш ли Скайп или фб да видим?
- Johnsword
Горе долу има ли нещо вярно с оригинала ?

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Johnsword написа:Копчетата на вратите.. до колкото знам копчетата са италиански.. с осветление .. механизма е оригинален и излиза малка букса с 2 дебели кабела от нея. Имаш ли Скайп или фб да видим?
Ако механизма е с букса с 2 дебели кабела, то тези кабели са + и -. Посоката на движение на моторчето се определя от поляритета на подаденото захранване. Копчетата са силови. По средата са кабелите дето идат от механизма, в двата края има +/ - и -/+ С мултимер можеш да определиш кои са крайните изводи с 2-те напрежения и кои са изводите, които идват от моторчето на механизма.
Правих на един VW Polo ел.стъклата наскоро, отново с италианки. Изводите на копчетата бяха разположени по малко друг начин. С мултимера прозвъни при натискане на бутона нагоре/надолу между кои изводи се затваря веригата.
- Johnsword
Имам само мултицет.. а схемата да ти се намира? От кое краче да отиде към захранването на механизма + -..
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Отново ще напиша -ГОРЕЩО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ПРОВЕРИШ ИЗВОДИТЕ с мултимер. ДА НЕ СТАНЕ ТАКА да свържеш - към + и + към - на захранването. Ще направиш късо и ще изпортиш копчетата!
И двата кабела от механизма отиват към копчето. На копчето от едната страна е плюс-минус, от другата е минус-плюс. Така се сменя посоката. Провери при натискане на копчето дали между средните 2 извода и някой от крайните дава късо. Крайните изводи с 2-те захранвания не трябва да дават късо по между си.
Как се проверява? Ползвай зумера на мултимера/диоден тест - тоя обхват, дето има нарисувано диодче. Като свири, значи между 2 извода има късо.
И двата кабела от механизма отиват към копчето. На копчето от едната страна е плюс-минус, от другата е минус-плюс. Така се сменя посоката. Провери при натискане на копчето дали между средните 2 извода и някой от крайните дава късо. Крайните изводи с 2-те захранвания не трябва да дават късо по между си.
Как се проверява? Ползвай зумера на мултимера/диоден тест - тоя обхват, дето има нарисувано диодче. Като свири, значи между 2 извода има късо.
- Johnsword
Ще видя и ще пиша
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Браво. 3 пъти мери, 1 режи. И между другото, ако бях на теб, нямаше да запоявам жиците директно. Можеше да запоиш кабелни обувки на жиците и така да ги вържеш за копчето. Така се правят по-лесно корекции. :)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Аз скайп имам, но нарочно пиша тук, защото когато си говорим лично по skype, не оставяме полезна информация, която някой след теб може да използва, ако има проблем :)
- Johnsword
Ние посне лесно ще обясним, вместо да следя тук..
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Готов си с разгадаването...Принципно оригиналните копчета са с 5 пина,но са доста по-различни вътре и понеже не питаш за тях,не съм го мислил как ще дойдат нещата....
Последна промяна от slaveiko67 на Пет 22 юли 2016 18:59, променено общо 1 път.
- Johnsword
Т.е. на това копче къде съм ти го дал го разгъда ?
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Да...на твоята снимка е обърнато наобратно,..но може да се ориентираш.Пробвано и и сработва,въпреки че копчетата са много ментеливи...