Здравейте колеги... След близо 4 годишна експлоатация съм решил да махна Полото 1,9 SDI 6N (1997г.) Open Air изпилнение.
Твърдо съм решил да го заменя с Поло N9... Дилемата ми е само с бензинов или с дизелов двигател да е следващото ми Поло. За тези 4-ри години от старото си поло съм много доволен. Много нисък разход. Приличен вървеж за дизел без турбо. Не проявяваше капризи... Единственно като черна точка мога да отбележа скъпят съединител, чиято замяна ми излезе близо 700 лв. Скъпото обслужване на дизелите ме кара все по-често да се вглеждам и в обяви на Поло N9 с бензинови двигатели. Имам две набелязани полота, едното е с 1,2 бензин другото е 1,4 ТДИ и двете са 2003г. На една и съща цена са с почти еднакво ниво на оборудване. Много съм раздвоен кое да взема. Сякаш клоня към дизела... нисък разход, сравнително добър вървеж.. ноо скъпо обслужване. При бензина сякаш не е чак толкова скъпо обслужването.. но пък 1,2 не върви... направо си е спряло сравнено с ТДИ.. освен това разхода му е висок за 1,2... Имам 2 дни да мисля и решавам. Така че ако можете да дадете мнение относно тази моя дилема ще съм благодарен.
VW Polo N9 бензин или дизел???
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: VW Polo N9 бензин или дизел???
Няма да го обслужваш всеки ден , моят съвет към теб е да вземеш дизела 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Този бензинов двигател конкретно не е особено дълговечен и за 13 годишна кола не е най-добрата идея. Същото в известна степен важи и за 1,4ТДИ де, но поне там разхода и динамиката са по-добри. 

Потърси 1,9 TDI 74 kW - върви доволно,пък е икономично,все още си в "малкия данък",с 4 цилиндъра е двигателя за разлика от 1,4 TDI ,стига да е читав си заслужава.Слаби места от минимален личен опит-скоростна кутия,намира се втора ръка на приемлива цена,но ако се наложи смяна на демпферен маховик и съединител си е цифра,защото трябва да са нови...
1.9 TDI 101 к.с.Карах 3 години такава,никакъв проблем,обиколих половин Европа с нея
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”