Въпроси относно VW LUPO

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
deagless
Автомобил: 2001 VW Lupo
Двигател: AMF

Въпроси относно VW LUPO

Мнениеот deagless » Сря 27 юли 2016 15:24

Здравейте , скъпи съфорумници!

Предстои ми закупуване на VW LUPO, харесал съм едно и утре ще ходя на оглед и надявам се да се осъществи и самата покупка. :mhihi LUPO-то е 1.4 TDi , горе/долу съм запознат и четох из форума за въпросния двигател. Колебаех се м/у LUPO и POLO , но едно LUPO наистина ме грабна заради факта , че има навигация (не че ще я ползвам) ; чейнджър и подгрев на седалките.
Основната ми причина да пиша тук е , да ме подготвите какво да оглеждам , окачване , двигател , кутия и т.н. :beer

Благодаря предварително! :love.vwclub

Последна промяна от deagless на Сря 27 юли 2016 16:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Колебание м/у LUPO и POLO

Мнениеот siso_k » Сря 27 юли 2016 15:58

Навигацията (ако е фабрична) няма карти за БГ, така че и да искаш няма да можеш да я ползваш. CD-Чейнджър....искаш да ми кажеш, че още записваш музика на дискове...и то в аудио формат??? Подгрев - добра екстра за зимата, предвид че мотора е дизел...ама само, ако това ти е водещото... :stumm

Аз лично бих избрал по запазения автомобил.

Потребителски аватар
deagless

Re: Колебание м/у LUPO и POLO

Мнениеот deagless » Сря 27 юли 2016 16:07

Благодаря за бързия отговор. Основно ме грабна заради цената и факта , че върви с комплект гуми зимни/летни и е обслужено преди 5000км. Изключително запазено спрямо останалите които гледах. Въпроса ми е относно утрешния оглед на който ще ходя, ако можеш да ми кажеш нещо конкретно касаещо LUPO. :beer

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Въпроси относно VW LUPO

Мнениеот siso_k » Сря 27 юли 2016 22:57

Не съм много запознат със слабите места на Лупо, но вероятно са като на повечето VW. За двигателя - 3-цилиндров, помпа-дюза. Трябва да видиш състоянието на турбото и дюзите, че рециклирането и на двете не е много евтино. Иначе по купето - огледай дали гладко се движат ел. стъклата и предните чистачки. Отделно задната чистачка - работи и пръска ли. Съединителя на 1.4 TDI доколкото знам е с твърд маховик. Виж го къде отделя - да не би да е износен много. Извади щеката на маслото и виж да не духа от там. Пипни и маслото между пръстите - възможно е да е слагана някаква добавка, което не говори добре. Ауспуха - бъркаш и гледаш дали саждите са мазни - ако са вероятно гори масло или турбото го хвърля - пак не е добре. Окачванто пробвай - не трябва да тропа през дупките. Възможно е при топло време да скърцат разни тампони. Абе доста неща има за гледане...особено при дизелите. Ако имаш човек, който да разбира, по добре го вземи. Или пък, ако джамбазина ти разреши, закаарай я на оглед в сервиз.

Потребителски аватар
deagless

Re: Въпроси относно VW LUPO

Мнениеот deagless » Чет 28 юли 2016 2:05

Благодаря ти , утре ще пиша какво е станало!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”