Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Езика на таблото се сменя с vag-com! 

- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Здравейте колеги. Може ли някой който е сменял дебитомер да даде съвет. Та проблема е следния: след доста безпроблемни километри на моя пасат (2.0 AZM) се предаде дебитомера. Първо усетих намалена мощност в колата , закачих я на компа и видях че сместта е много бедна и след няколко километра светна и чека - грешка P0102. Изтрих я като се надявах да е нещо моментно, разкачих буксата, пръснах със контактен спрей, но без резултат. Знам как се тества дебитомер - на място трябва да отчита 2-3 g/s а на втора или трета до червено около 80% от конските сили (преди доста време го бях тествал и беше есичко нормално), но сега в движение не може да качи повече от 65-70 g/s, на ПХ пада под 2 и дори на моменти за няколко секунди пада на 0. Свалих дебитомера чистих го със спрей за дебитомери но без промяна. Та ясно е че е заминал, но нуждата за съвет е какво да правя - китайче от ибей за 60лева не е оферта че знам че не карат много. Чудя се дали да взимам Pierburg или VDO, който датчици като цяло знам че са читави или втора употреба. Оригиналния дебитомер е Hitachi и втора ръка съм го намерил за 40 лева, Pierburg и VDO са около 180 лева, а Hella e около 500 лева. Притесняваме тази огромна разлика между Hella и другите, явно е че има нещо различно, но не знам в живота ли е или в точността на измерване или в двете. Моля ако някой е имал подобни терзания и има наблюдения (живот, поведение на колата) върху някаква марка дебитомери да сподели.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
колеги как се свалят,задните седалки на Б5 седан? облегалките ги свалих,но долната част не излиза...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На седан не би трябвало да е по-различно от комби.
За комби-махаш пластмасовите капачки на пантите и с подходящ инструмент избиваш оста на пантите. Колкото и да е странно, това е начина...
За комби-махаш пластмасовите капачки на пантите и с подходящ инструмент избиваш оста на пантите. Колкото и да е странно, това е начина...
-
- Двигател: AFN 1997
Ъъъ, не.. Просто хващаш седалката и вдигаш. Тя се откопчава сама 

- Xaxy
свалени са:) преди малко ги изпрах с маркуча на вилата, сега съхнат надявам се до 2/3 дни да са готови
Xaxy написа:свалени са:) преди малко ги изпрах с маркуча на вилата, сега съхнат надявам се до 2/3 дни да са готови
Утре на обяд са готови в тези жеги :)
- Xaxy
сега ги проверих,почти са сухи само отдоло където съм ги подпрял има доста вода....
- Xaxy
колеги днес,ще извадя и предните седалки да изпера,та въпроса ми е, освен буксата която е под седалките за бега, за нещо друго трябва ли внимавам? решил съм ги изпера,една по една също искам питам, дали предна пасажерска,може да се напасне на предна шофьорска докато шофьорската седалка изсъхне?
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако пасне на мястото,как ще закопчееш колана? 

Трябва да разкачиш Акуто, щото можеш да гръмнеш бега или да му запишеш грешка и да го деактивираш.
Майче си нямаш работа Човече.
А що не пробваш да сложиш задната седалка на местото на шоферската...............

А що не пробваш да сложиш задната седалка на местото на шоферската...............

- Xaxy
pas1.8mi написа:Ако пасне на мястото,как ще закопчееш колана?
Аз колан не ползвам
- Xaxy
kossis написа:Трябва да разкачиш Акуто, щото можеш да гръмнеш бега или да му запишеш грешка и да го деактивираш.
А що не пробваш да сложиш задната седалка на местото на шоферската...............![]()
![]()
![]()
Това за акумулатора го знам,да нямам си раота и се чудя какво да правя.... Ако нема как помогнеш,що пишеш? на седалката изсипах малко алкохол,затова искам я изпера
Е нали ти казах за акуто да разкачиш, като много съществена помощ !
Ама като те чета трябва да си разлял цялата бъчва в колата ми се струва......................
Ама като те чета трябва да си разлял цялата бъчва в колата ми се струва......................

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Сложи една празна каса от бира, хем колана ще използваш.