Какъв изпарител, турски или лавато ?
Какъв изпарител, турски или лавато ?
Здравейте колеги, скоро ще сменям изпарителя та имам едно питане. Майстора при които ходя много ги хвали тия турските изпарители, вика разлика в качеството от италианските лавато нямат , че и по-добри били, по 100к км карат и не дават проблеми, а италианските 20-30к и се скапвали. Kакво ви е мнението ?

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Какъв изпарител, турски или лавато ?
Лично моето мнение е, че на моето Ловато му смених оригиналните платна и гумички на 75к км, защото вдигна разхода. Утре предстои същата процедула, като тези платна са на 35к км. Причината е като по-горе. Карал съм и 2 служебни автомобила с Ловато - проблеми не съм имал. Турски не съм ползвал.
За качествата на Ловато няма да спорим.Изпарителите им са отлични с доста голям пробег.
Турските изпарители с марка Мимгаз - Ферони, (за непросветените са от един производител) също са много добри и работят безпроблемно.
Разликата с оригинала на Ловато е, че пробега на турските е на половин от този на италианския. Но пък и цената им е на половина.
Избора е твой колега Golfan3
Турските изпарители с марка Мимгаз - Ферони, (за непросветените са от един производител) също са много добри и работят безпроблемно.
Разликата с оригинала на Ловато е, че пробега на турските е на половин от този на италианския. Но пък и цената им е на половина.
Избора е твой колега Golfan3
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Карал съм със ел.Ловато.80 хил.Както споменава колегата по горе на 70 смених мембрани.И преди и след смяната никакви проблеми.За турските също съм чувал добри отзиви,но избрах качеството.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мислите, че ловато все още се правят в Италия? Колко карбураторни и моно коли ще оборудват с такива?
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз не бих повярвал, че ловатото ще е оригинал, вземаш атикер, караш, при поява на проблем - хвърляш, смяна и така си най на оферта. Малко не ми се вярва, че отремонтиран изпарител винаги ще е като нов.
Иначе разликата (според майсторите) била в качеството на металите - детайли по турските след време се прецаквали и не можели да се отремонтират.
Иначе разликата (според майсторите) била в качеството на металите - детайли по турските след време се прецаквали и не можели да се отремонтират.
Да и аз това го знаех, но пак реших да се допитам до повече хора. Ако се налага да сменям мембрани на турски изпаритeл идват на цената на нов.И аз съм с такъв на Мимгаз и за сега 40к км не ми е правил проблеми, но пък мембраните взеха да здават багажа, та затова и не ми е толко до парите, защото разликата в ремонта на единия и закупуване на нов не е голяма. Търся здравото и качествено да не пooтдаде не кога трябва.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това, здраво и качествено, вече го няма.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Golfan3 написа:Да и аз това го знаех, но пак реших да се допитам до повече хора. Ако се налага да сменям мембрани на турски изпаритeл идват на цената на нов.И аз съм с такъв на Мимгаз и за сега 40к км не ми е правил проблеми, но пък мембраните взеха да здават багажа, та затова и не ми е толко до парите, защото разликата в ремонта на единия и закупуване на нов не е голяма. Търся здравото и качествено да не пooтдаде не кога трябва.
И аз я направих тая сметка веднъж набързо, само изслушах колко ще е ремонта и му викам "я го сложи в тая торба и слагай нов" имаха някакви бели, от Беларус, не бях карал с по-икономичен, така, че ни италиански, ни холандски, новото си е ново и при малко повечко инфо е най-добро.
Не много старо ловато след ремонт ми гореше доста, загази го след замръзване и така и не стана изпарител вече...
BRC нов съм карал, на някакъв му бяха платили с газови уредби, вместо пари и ги продаваше на оферта, всичко е ОК докато е ново. После става тегаво, като опре до ремонт, ако се получи, са велики, ако гори повечко... "Виж там, оправяй се" :)
Така, че като ми се наложи да монтирам ГИ, слагам най-евтиния с най-дълга гаранция, за 50к км е същия като скъпите, после я камилата, я камиларя.
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Liminat написа: Така, че като ми се наложи да монтирам ГИ, слагам най-евтиния с най-дълга гаранция, за 50к км е същия като скъпите, после я камилата, я камиларя.
Това е мъдро решение,но трябва и гаранционните условия да се четат внимателно!
Върни се в “Автогазови уредби”