голф4 1.9тди 110 hp проблем с тресене на празен ход
- РуменГеоргиев
- Автомобил:
- Двигател:
голф4 1.9тди 110 hp проблем с тресене на празен ход
Здравейте колеги наскоро си взех голфчето и наскоро взе да тресе на празен ход като подам леко гас и задържа педала на 2000 оборота го няма тресенето и като пусна педала си работи перфектно но като го изфорсирам и пак същото тресене се получава също проблема се оправя и като пусна климатика като го спра пак се получава имам някои диагностики и го закачих грешкиняма дайте савет кафе да го търся проблема
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с голф4 1.9тди 110hp
РуменГеоргиев написа:... дайте савет кафе да го търся проблема
Струва ми се, че с кафе няма да стане - пробвай с боб!

А иначе тресенето на празен ход обикновено се свързва с разбит маховик на коляновия вал.
Повишаването на оборотите води до намаляване на усещаните вибрации.
Това, обаче, е според кристалната ми топка, която при дизелите не работи добре заради специфичния дим. При бензинките образа е по-ясен.

Провери и ти - дръпни тапата, която е на камбаната на скоростната кутия, до блока на двигателя. Светни в отвора и някой да запали и после да загаси двигателя.
При работа не трябва да забелязваш биене, а в момента на гасенето не трябва да виждаш колебания на маховика, както и не трябва да чуваш странни тупкания от този участък.
- yobremove
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.9 AHF
Re: Проблем с голф4 1.9тди 110hp
И при мен бяха горе долу същи симптомите, а като натисках съединителя, изчезваха вибрациите. Излекувах го с нов комплект плътен маховик и съединител.