Здравейте колеги, търсих в нета ама явно нищо не излиза. Как се сменя волана от четирилъчев на трилъчев. Също така бихте ли ми дали съвет, дали тези волани си заслужават парите. И какво ми трябва, малко да ги съживя да изглеждат по-добре.
1. Волан - 70 лв.
2. Волан - 80 лв.

Пасат Б5 1.9 ТДИ 1999 г. - смяна на волан "трилъчев"
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Пасат Б5 1.9 ТДИ 1999 г. - смяна на волан "трилъчев"
Разгледай в "Продава" обява от Ivo_Dinkov.
Аз си купих волан от него в перфектно състояние.
Да, не струваше 80лв,но просто го сложих.
Аз си купих волан от него в перфектно състояние.
Да, не струваше 80лв,но просто го сложих.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Свързах се с колегата,но цените не ми харесаха..... Взех продукт на Сонакс,ще го освежа волана,но се чудя кои да взема.... Затова искам мнение от вас
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Вземай най евтиния, който намериш с най-оръфания геврек. Един тапицер във Веселчане под бившия Шел за 20 30 лв ги прави като нови. Беше правил тоя на едно корадо- стана като от завода. Ама първо иди питай тоя тапицера, да не е взел да вдигне цените 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм сменял волан(с трилъчев съм)но го свалях за претапициране.
1.Разкачаш акумулатора.
2.Сваляш еърбега-не е трудно,той е на щипки.Завиваш волана в крайно дясно или ляво положени и с нещо тънко бъркаш в дупката отзад зад еърбега и натискаш да се откопчее щипката.После пак волана на другата страна и откопчаваш и другата щипка.Има едно кабелче на букса,откопчаваш го и него и си готов.
3.Развиваш гайката на волана,мисля беше с ключ 17 ако не се бъркам.Преди да извадиш волана го бележи спрямо оста на която се нанизва,за да не се размине после-драсни го с нещо тънко(маркер,молив).
При слагането по обратния ред,не забравяй да закачиш кабелчето на еърбега,а бега просто го натискаш леко и той си щраква.
1.Разкачаш акумулатора.
2.Сваляш еърбега-не е трудно,той е на щипки.Завиваш волана в крайно дясно или ляво положени и с нещо тънко бъркаш в дупката отзад зад еърбега и натискаш да се откопчее щипката.После пак волана на другата страна и откопчаваш и другата щипка.Има едно кабелче на букса,откопчаваш го и него и си готов.
3.Развиваш гайката на волана,мисля беше с ключ 17 ако не се бъркам.Преди да извадиш волана го бележи спрямо оста на която се нанизва,за да не се размине после-драсни го с нещо тънко(маркер,молив).
При слагането по обратния ред,не забравяй да закачиш кабелчето на еърбега,а бега просто го натискаш леко и той си щраква.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Xaxy написа:Свързах се с колегата,но цените не ми харесаха..... Взех продукт на Сонакс,ще го освежа волана,но се чудя кои да взема.... Затова искам мнение от вас
Е ти като го купиш за 80лв+стойноста на препарата за възстановяване,и ако го правиш за първи път е възможно да осе...еш работата,ето ти цената на волана на колегата.
Венцислав Чанков написа:Преди да извадиш волана го бележи спрямо оста на която се нанизва,за да не се размине после-драсни го с нещо тънко(маркер,молив).
Има си белязка.Не е нужно това.
polovera_9n3 написа:Вземай най евтиния, който намериш с най-оръфания геврек. Един тапицер във Веселчане под бившия Шел за 20 30 лв ги прави като нови.
Съмнявам се за тези пари да е с естествена кожа.
И пак уравнението е същото.
Хаху,с пръдня боя не става,да знаеш.

- Xaxy
За тези пари си е идеал. Взех на Сонакс продукт за кожени якета,ще го направя времено следващия месец,като взема парата ще го закарам на тапицер. Просто исках съвет кои от двата избера....?
- Xaxy
Как се казва,камъка с които да отвия болта на волана?
-
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Пробвай с торкс ...
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008