:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот muns61 » Чет 28 юли 2016 21:26

Kuncavia написа:Съгласен съм, както има олигофрени с коли, така има олигофрени и с мотори.

Да де, ама при моторите процентът е доста по-голям. Особено като карат във формация "Табун".

Изображение

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 01 авг 2016 11:00

Аре честито на новите кецове :mhihi

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 01 авг 2016 18:06

Иа сега поне 800-1000 км с повишено внимание в завойчетата докато улегне малко

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 01 авг 2016 21:24

Ами вече съм на 300, предимно градско имам и малко магистрално каране около 40 км. Интересното разбира се е как ще се държат в градски условия. Всички които караме на 2/4 или повече колела знаем колко е изтъркан асфалта в столицата и как се пързаля, трудно спира и трудно тръгва. Засега нищо лошо не мога да кажа, но все пак искам да им навъртя малко повече преди да дам мнение. Ето и малко кифлеене от днес :th_up

Изображение

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 03 авг 2016 16:40

Колко ти излязоха като цена?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 03 авг 2016 21:30

Тази вечер по стечение на обстоятелствата се наложи да поседя на спирката на Била в началото на моста на Вл.Вазов. Без да обиждам тука пишештите но толкова олигофрени,малоумници и не ми идват наум други епитети на две колела не съм виждал в последните 20г по пътищата. Пожелавам им всеки ден да има по няколко донора от тази пасмина с което ще намалеят доста кофликтните ситуации на пътя.

Последна промяна от IvanMan на Чет 04 авг 2016 9:42, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 03 авг 2016 21:37

То същото важи и за автомобилистите бре Теодор! Аз всеки ден ги виждам по 12 часа какво правят в София. На ден виждам средно по 200+ олигофрена с коли, пилещи гуми, дрифтъри, говорещи по телефона, каращи в насрещното платно през двойно непрекъсната линия, минаващи на червен сигнал на светофари, не спазване на забранителни знаци, отнемащи предимство на пешеходци, и какви ли не издънки. Така, че недей да кълнеш като селска тетка и виж на какъв хал е цялата култура на хората, независимо дали на 2 или 4 колела, олигофрен такъв!

Последна промяна от IvanMan на Чет 04 авг 2016 9:48, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 04 авг 2016 9:54

Спазвайте правилата на форума!

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 04 авг 2016 11:15

@Теодор страхотни пожелания, нищо че може да е твоето дете или роднина, дори не искам да те коментирам :bishop

Ами с една много хубава отстъпка от Ади 95 излезнаха 350 лв + 2х12 лв. за монтаж. Което е супер имайки в предвид, че Dunlop-а го взех за 350 лв. само задната. Честно казано почти не намирам разлика м/у двете гуми в градски условия. Което е още един + за градско/спортните гуми. Още не съм имал удоволствието да ги пробвам на дъжд и на хубав път, но мисля, че ще се представят добре ако се дигна тия дни до Своге. Да има пари да пробвам ще кажа :mhihi

Старата е свалена и намазана, захабена към 30% по средата и 99% в крайща, защото имам само едно извънградско, което бе причината и да купя други гуми, които носят повече на бой в града и не се търкат толкова лесно. Октомври я монтирам и газ към Серес :11

Изображение

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 04 авг 2016 12:21

ДНЕС 04/08/16 ОТ 19:00Ч SOFIA RIDERS И ВСИЧКИ ДРУГИ МОТОРИСТИ ЩЕ СЕ СЪБИРАМЕ ПРЕД ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО В ЗНАК НА ПРОТЕСТ КЪМ КАЛПАВАТА НИ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА И ЗАТОВА, ЧЕ ТУРСКИЯТ УБИЕЦ НА ДВАМАТА НАШИ ПРИЯТЕЛИ БОЙКО И ТАНЯ БЕШЕ ТАЙНО ИЗВЕДЕН ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ МУ БЕШЕ НАЛОЖЕНА МЯРКА "ДОМАШЕН АРЕСТ"!! НЕКА СЕ СЪБЕРЕМ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ!
НЕ ЧАКАЙТЕ ПРОМЯНАТА, А БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!!!

Едит: 05.08.2016 г.

Ето и малко снимки от протеста:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 05 авг 2016 21:39

И доста силно видео

https://www.facebook.com/SofiaRiders201 ... 2915081670

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 06 авг 2016 8:22

По принцип недолюбвам мотористите, но в този случай заставам зад тях и ги подкрепям!!
Първото, че загиналите са на моята възраст и въобще не са вършили глупости, а са отивали да видят сина си.
Главният виновник е съдийката, но във всички случаи е намесено посолството защото с негова помощ виновният е напуснал страната.
Имаме на какво да се учим от моторджиите по отношение на организираност защото за едни винетки ни направиха на маймуни, а ние блеяхме.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 12 авг 2016 16:35

Мотора пак в сервиза. Сменихме свещите, които бяха планувани. Разликата е огромна, както в подаването на газ от място, така и в движение. Вече го няма това прекъсване което се усеща м/у 2-3 000 оборота, и като задържиш да препуква. Още по-добре, че се оправи един проблем, който мислехме, че е от касетата или нещо по-лошо. Над 7000 оборота мотора започваше да тресе, все едно ще му литне бутало. Е вече няма този проблем.

За съжаление, няколко дни преди сервиза, започна мотора да ме изоставя. И преди имаше проблеми и от време на време като седеше на неутрална и започваше да гасне ако не му подаваш газ, но на скоро започна, още щом го запалиш и да угасва. После целиш неутрална и лампата само премигва а не свети. Съответно няма палене. Няколко шута на степенката и се оправяше временно. Мислех, че някакъв кабеляк се ебава. Оказа се датчик на свободната, поръчахме го, сменихме го, мотора сега е слънце (чака си касетата зимата). :beer Майстора каза, че тези датчици не се повреждат и най-вероятно някой, който е отварял мотора го е преебал :mhihi

@KOKO ГЕОРГИЕВ, благодаря за подкрепата. Но този случай, не се отнася само до мотористи, макар и само такива да участват видно. Отнася се и за шофьори на леки коли, товарни, колоездачи и пешеходци... Всички сме на пътя и на всеки може да се случи, независимо какво превозно средство използва.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 12 авг 2016 19:07

Свещи...хммм, на моята машина били 8 :confused ! Не знам дали ще стигнем до смяна, ама поне да закъса за свещ по път е малко вероятно :smile Лятото полека лека тръгва да си ходи.....Софийските вечери няма да са същите вече :c010 Относно карането и ситуациите....за мен извода е, по възможност каране извън града - спокойна езда по светло, хапване нанякъде, кафенце, нещо забележителност и ако е рекъл Господ се прибираш жив и здрав! Така направихме със жената - 385 км. друсане мин. уикенд :twisted При градските групови вечерни пилажи си е като руска рулетка....особенно каране на задна гума в насрещното на околовръстното под Бояна :eek и това видяха очите ми!

Такива ми ти работи - карайте колкото можете, че сезона си отиваааа :cool

20160806_175315.jpg
Петрохан

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 13 авг 2016 1:14

Тъжно, но факт, все по-бързо започва да се стъмва, омразната жега се превръща в студ. Утре ако не вали ще се пробваме да се разходим до Лакатник (ако се организираме де). Аз бях решил да не карам вече градско. Само писта и прованс тракс. За съжаление обстоятелствата така се завъртяха, че нямам друго превозно средство и го лашкам по дупките из София. Направо ми е тъжно да го карам градско. Както каза един пич тия дни "най-мразя да ходя на работа с мотора, тъкмо ти загреят гумите и трябва да слизаш". И факт, но за съжаление не само гумите, маслото също. Аз го чакам като идиот да качи температурата на мотора до минимум 60°, а оптимално до 75°, но маслото още е студено. Единствения +, е че спестявам от трафика вечерно време, но той сега не е чак толкова кофти.

п.с. разликата от едни свещи не съм вярвал, че може да е толкова голяма. Ако имаш и най-малко съмнение в тях, ти препоръчвам като дойде сезона на ремонтите и профилактиките да ги смениш :th_up Все едно друг мотор карам, много съм доволен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”