Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Мнениеот cekoman » Сря 03 авг 2016 21:03

Имаш право!Знам ли вече,може пък наистина да попадам на криви гуми и джанти!А и Гумаджиите колко са кадърни не знам!Факт е че си тръгвам от единия и след един час съм при друг ,той вика са баланс си хаха...и така кръговрата се повтаря!

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 04 авг 2016 7:42

Колега, ако имаш приятел/познат с такава кола, слагате неговите джанти&гуми и проверявате как ще се движи коата. :a045
Ако беше от София щях да ти помогна, но във Видин няма как да стане. :th_up

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 04 авг 2016 14:12

Провери си сходимостта на колелата бе човек-не може от месеци наред все да случваш на криви джанти и гуми.Писах в друга подобна тема-миналата година и моят волан вибрираше.Нови гуми,след това смяна шарнир,2 реглажа на предница и пак вибрира.Накрая майстора погледна ъгъла на сходимост,регулира и него и в момента в който се качих да я пробвам-чудо,всичко заспа-волана не мърда,пускам го -колата си държи пътя...Просто майстора е супер инат и ми каза-Тая кола докато не я направя,няма да излезе оттук,ако трябва ще я разглобя болт по болт и пак ще я събера ,но трябва да стане.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 04 авг 2016 16:30

От сходимост не тресе. Тресе от гуми, джанти, дискове, карета, полуоски, амортисьори.
Като сте я вдигали на подемник, не се ли сетихте да свалите колелата и да пробвате без тях? Само завийте по 2 болта, че може да не са фиксирани дисковете.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Чет 04 авг 2016 23:03

Ще проверим сходимоста,иначе дисковете ги сменявах и болтовете са затегнати!Първия майстор,който я гледа каза ,че без гуми и джанти също е тръсяла и затова не обръщах внимание на гуми и джанти!Другата седмица ще правя размяна на гуми и джанти с едно венто да видя как ще е и на двете коли!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”