Въпрос за правене на автомивка от гараж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Въпрос за правене на автомивка от гараж
От опит от познат, автомивка в гараж е живо приключение. Тясно е, мазилката постоянно пуска бял прах. Струята от водоструйката прави мъгла, а тая мъгла се върти в помещението и пак пада на колите, което означава повече вода за миене. Вътре ще е ужас като започнеш да миеш кола от мъглата и зимно време, ако миеш с топла вода ще е още по-голяма мъка. Единствения вариант, който ми се върти е да бутнеш стените и да остане само плочата, викаш тоя варненеца дето върти жълтите автомивки на левчетата и се разбирате за цена. Моя познат дето имаше гараж и бачкаше една година така, в мъки и теснотия, постоянни ремонти заради влагата, се свърза с него. Цената тогава за една клетка с навеса( тук ти влиза шахтата, хидрофора и всичките му там прилежащи комппненти за безконтактното, филтри и т.н.), водострука/патоструйка и четка с пяна, плюс една външна водоструйка/пароструйка с безконтактно,на цена 35000лева. Време за поръчката 14 дни.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ти разрешение от басейнова дирекция.....
Да , а пък за отвеждането в канализацията на отпадните води ти трябва разрешение от параходство "Бг речно корабоплаване"....
В първия си пост по тази тема доколкото си спомням ти дадох пример с мой познат дето подобно на теб мина през какви ли не институции ,за да направи в имота си търговски обект. Побеля му главата и ми беше споделил че много по -добре е щял да постъпи ако направо беше взел готов обект под наем.Доста години минаха оттогава,ама като гледам списъка с изискванията и познатия корупционен пиниз: "Струва еди колко си,ама мога да те уредя по -евтино без фактура...", нищо не се е променило .
Да , а пък за отвеждането в канализацията на отпадните води ти трябва разрешение от параходство "Бг речно корабоплаване"....

В първия си пост по тази тема доколкото си спомням ти дадох пример с мой познат дето подобно на теб мина през какви ли не институции ,за да направи в имота си търговски обект. Побеля му главата и ми беше споделил че много по -добре е щял да постъпи ако направо беше взел готов обект под наем.Доста години минаха оттогава,ама като гледам списъка с изискванията и познатия корупционен пиниз: "Струва еди колко си,ама мога да те уредя по -евтино без фактура...", нищо не се е променило .
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Ами така е в България колега, ужас, но пък толко мивки има който си работят с години и си вадят хляба. Попитах проектант, който уж го е минал това нещо и така каза, започнали без това поради същата причина която казваш и всичко ок, но се появили, глобили ги 500 лв и искали това да се изкара такава простотия, ще разпитам навсякъде, няма да се хващам на първия идиот който казва как се прави. Аз затова си мислих да не е цялата от тухли, с една дума да са 3 стени тухла, а другото тенекия, може и да направим и изход назад към паркинга, така/както на някой други мивки/ когато става така както казваш ще отварям и задната врата и няма да се получава този ефект уж. Това е бах си и загубената държава, никаде никой не ти казва как става, всеки си го измисля от гъ.а, всеки го е направил по някакъв вариант който никой никаде не е чувал
Имам позната и ще я накарам и тя да разпита, а тя има връзки и нея би трябвало да не я лъжат. Какво да се прави, трябва да се иде до ада за да се иде в рая после, естествено в България всичко е с главата надолу, но ще се опитаме да я направим пък каквото такова, да пусна една скица утре и ще я мислим от там нататък.

- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Ти ако мислиш, че някой ще ти каже как се прави от добри чувства. Това е бизнес, никой няма причина (освен финансова) да ти разкрие своето ноу хау за какъвто и да е бизнес - ако ти твърди, че ще го направи, значи те пързаля нещо. Има си фирми/вериги специализирани в т.н. франчайз - те ти организират и дават почти всичко - от теб се иска да имаш парички и да бачкаш след това. Иначе сам човек си ходи по мъките.
от опит мога да те посъветвам, да си платиш на консултант/счетоводител изобщо някой, който да избута документи и тн.
това в случай, че нямаш рода или дълбоки познания по данъчни, НАП,НОИ и последния да затоври вратата казуси.
аз заради една недакларирана навреме банкова сметка преди години бях одрусан 100 лв, после имаше още някакви глупости и то се насъбра една прилична комисионна на счетоводител. За загубеното време да се редиш, четеш и ориентираш в обстановката няма да споменавам изобщо. Мога да дам и други примери с узаконяване на строеж и тн, но няма смисъл, извода е само един, не си губи времето и нервите, за да се занимаваш с администрация и бюрюкрация, запази си ги за разработването на обекта и бизнеса, щото и там ще похабиш такива.
това в случай, че нямаш рода или дълбоки познания по данъчни, НАП,НОИ и последния да затоври вратата казуси.
аз заради една недакларирана навреме банкова сметка преди години бях одрусан 100 лв, после имаше още някакви глупости и то се насъбра една прилична комисионна на счетоводител. За загубеното време да се редиш, четеш и ориентираш в обстановката няма да споменавам изобщо. Мога да дам и други примери с узаконяване на строеж и тн, но няма смисъл, извода е само един, не си губи времето и нервите, за да се занимаваш с администрация и бюрюкрация, запази си ги за разработването на обекта и бизнеса, щото и там ще похабиш такива.
- betaserk
- Контакти:
Благодаря ти, колега! Ще говоря утре с едни познати счетоводителки, дано знаят нещо по въпроса. Прав си, ако тръгна да откривам топлата вода наново ще е ходене по мъките. Днес пуснах скицата и след 7 дни ще е готова.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Ами така е в България колега, ужас, но пък толко мивки има който си работят с години и си вадят хляба
Далеч съм от мисълта да те агитирам да се отказваш от идеята си.Писах на предната страница че който не рискува -не печели.Но също и писах,че най-добре е да си платиш някой лев на бизнес консултант или поне на човек,който е в час с бюрокрацията и вратичките и.И като гледам явно съм прав-нищо за т.нар. стимулиране на малкия и средния бизнес не се прави в БГ.Напротив -яко храним паразитите от т.нар. държавни институции.А басейнова дирекция ,дето не си знае язовирите и микроязовирите,а иска да картотекира автомивките...това е друга тема.
Та по темата-не се отказвай от идеята си ,но си направи живота по-лек ,като си наемеш професионалисти да ти узаконят обекта.Не се мъчи сам с/у гадната бюрокрация.Успех.

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Точно така, наеми си професионалисти за да ти одобрят проекта, според мен, вместо счетоводители си наеми уфолози, те ще ти свършат по-добра работа... Гл. Архитект ти е казал какво ти трябва като документация, ти ще питаш счетоводители...

- betaserk
- Контакти:
Така е, вместо да иска държавата да има повече бизнеси и повече данъци от тях, загубена държава какво да се прави. Напротив, счетоводителките, които познавам с голямо желание се заеха, казаха, че ще говорят с който трябва и имат връзки и познати и дори и цените на всяко едно нещо ще ни кажат за да си правим сметката и казаха, че ако може без да се наемат фирми да ти взимат надценка и ако може на парче да се направи всичко от тях ще го направят така за да ни спестят пари и ходене по мъките и дори казаха, че няма да искат нищо. За сега това, чакаме скицата и следващото което е на дневен ред ще го правим и дано да имаме късмет да си отворим и ние едно частно бизнесче и да си печелим някой лев, защото с едни 400 лв на месец определено не се живее, то на ден плащаш повече от колкото взимаш и живееш един скапан мизерен живот. Много се ядосах на скапаната ни държава, всичко е измислено така, че да си пълнят гушите с пари за сметка на хората, които искат да си направят нещо за да имат и те. Като един куп години ни тъпкаха и турци и комунисти какво искаме да е. Когато старите хора казват, какво хубаво е било едно време направо ми идва да повърна, заради тяхното "хубаво" време сега младите страдат.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Недей си го слага на сърцето държавния хаос-няма да го оправиш. Свиквай да търсиш подходящите хора, които да ти свършат работа и си гониш целта-това е .Дано след толкова перипетии,накрая да си доволен от резултата.Стискам палци.
А относно това кой как е живял някога и дали заради турци,комунисти,руснаци и т.н. сме на тоя хал.Не, ние сами сме си виновни.Един учен е казал преди много години: "Паричната маса във всяка държава си е определена.Зависи как и колко справедливо ще бъде разпределена".....Извинявам се за ОFF-а
А относно това кой как е живял някога и дали заради турци,комунисти,руснаци и т.н. сме на тоя хал.Не, ние сами сме си виновни.Един учен е казал преди много години: "Паричната маса във всяка държава си е определена.Зависи как и колко справедливо ще бъде разпределена".....Извинявам се за ОFF-а
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Един учен е казал преди много години: "Паричната маса във всяка държава си е определена.Зависи как и колко справедливо ще бъде разпределена".....
Тоя учен, май се е образовал от разни форуми подобни на нашия

Винаги ще се намерят добронамерени люде, дето да обещаят да преразпределят "паричната маса" по-справедливо. В резултат въпросните разпределители се напълват с пари, а недоволните овце на следващите избори си избират други справедливи разпределители.
Точно това е причината овцете да се стрижат и доят съвсем редовно.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ама така си е ktamen.От 30 години не спря това "разпределяне" и все още официално за беднотията е виновен комунизма,турското и дори византииското робство.Айде стига де -ние да не ядем доматите с колчетата....Е затова ще вземаме едни минимални пари и ще се чудим за сметките ли по-напред,за храна ли ....Докато не почне всеки да участва в това разпределяне на паричната маса,а само си мълчим -така ще е .То как има още кво да се "разпределя" в БГ не знам.
И за да не съм напълно OFF:betaserk,не се ядосвай с бюрокрацията,ако си упорит -ще го минеш тоя период и ще си отвориш автомивката.Пази си нервичките за по-нататък,когато дохода ти ще зависи само от теб,оот двете ти ръчички.Имаш да разработваш обект,да привличаш клиенти,да избиваш разходи и още и oще куп други трудности.Е там вече ти е истинската борба ,и там трябва да повярваш в себе си и да си упорит.Хванеш ли се на хорото-играеш.Още веднъж-пожелавам ти успех.
п.с.Цитирания от мен учен ,доколкото си спомням се казва Карл Маркс,а тази прословута фраза ,доколкото си спомням е от книгата му "Капиталът"....Не е от нашия форум Маркс,за други форуми незнам...
И за да не съм напълно OFF:betaserk,не се ядосвай с бюрокрацията,ако си упорит -ще го минеш тоя период и ще си отвориш автомивката.Пази си нервичките за по-нататък,когато дохода ти ще зависи само от теб,оот двете ти ръчички.Имаш да разработваш обект,да привличаш клиенти,да избиваш разходи и още и oще куп други трудности.Е там вече ти е истинската борба ,и там трябва да повярваш в себе си и да си упорит.Хванеш ли се на хорото-играеш.Още веднъж-пожелавам ти успех.

п.с.Цитирания от мен учен ,доколкото си спомням се казва Карл Маркс,а тази прословута фраза ,доколкото си спомням е от книгата му "Капиталът"....Не е от нашия форум Маркс,за други форуми незнам...

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Моля, по темата!
- betaserk
- Контакти:
Писах и в един форум за ремонти, но исках и вас да попитам какво мислите, не съм поправил съдържанието. Ако го преустроявам ще струва повече, ако не ще излезне по-малко като сума и затова. Отказах се да го преустроявам към навеса, това е към другия край, към двора ни и то ще е само една дупка.
Здравейте, нов съм във форума и се надявам всичко да съм направил както трябва. Смятам да отварям автомивка и тъй като искам да сведа разходите до минимум искам сам да си преустроя гаража, смятам да го използвам както е 6.77 м на 3.36, да знам, че е малко тесничак и затова искам да го разширя на страни, за да сведа разходите си мисля дали не може да отворя само едната страна, а именно по ниската от двете, гаража е тухлен, двуредов без плоча, покрива е от греди, дъски и битумни керемиди/плоскости/ или както там се водят. С една дума искам да разруша ниската стена и да стане една дупка която да служи за широчина като се отварят вратите на колите, а и да се маха мъглата и влагата от водоструйката. Ще ви покажа няколко снимки на гаража и как смятам да го направя, страх ме е да не се срути и затова ми трябва вашия съвет.

Ето и една снимка от вътре/нямам други за сега/...

Стената от ляво искам да разруша и си мисля за следния начин...

Смятам да отворя дупка точно под гредите на покрива и да сложа там Н образно желязо дебело към 8-10 санта и да рушна стената отдолу, като оставя ъглите за по-голяма здравина. Какви тънкости трябва да знам и възможно ли е да се направи така? Мога да построя нова стена на 2 метра и да увелича гредите към нея и да подпра покрива, след което да разруша стената, но както казах, искам да е пе евтин вариант, а живот и здраве, ако ми потръгне ще я мисля. Дано ме разберете какво искам да направя. Самия гараж е с едни големия железа, които държат двете големи стени, но според мен са излишни и дори си мисля да ги премахна/мисля че малко се виждат на снимката/ Ако нещо не сте разбрали ще ви го проясня отделно и ще сложа утре повече снимки. Предната врата смятам да я разширя максимално, като пак оставя ъглите за здравина.
Здравейте, нов съм във форума и се надявам всичко да съм направил както трябва. Смятам да отварям автомивка и тъй като искам да сведа разходите до минимум искам сам да си преустроя гаража, смятам да го използвам както е 6.77 м на 3.36, да знам, че е малко тесничак и затова искам да го разширя на страни, за да сведа разходите си мисля дали не може да отворя само едната страна, а именно по ниската от двете, гаража е тухлен, двуредов без плоча, покрива е от греди, дъски и битумни керемиди/плоскости/ или както там се водят. С една дума искам да разруша ниската стена и да стане една дупка която да служи за широчина като се отварят вратите на колите, а и да се маха мъглата и влагата от водоструйката. Ще ви покажа няколко снимки на гаража и как смятам да го направя, страх ме е да не се срути и затова ми трябва вашия съвет.

Ето и една снимка от вътре/нямам други за сега/...

Стената от ляво искам да разруша и си мисля за следния начин...

Смятам да отворя дупка точно под гредите на покрива и да сложа там Н образно желязо дебело към 8-10 санта и да рушна стената отдолу, като оставя ъглите за по-голяма здравина. Какви тънкости трябва да знам и възможно ли е да се направи така? Мога да построя нова стена на 2 метра и да увелича гредите към нея и да подпра покрива, след което да разруша стената, но както казах, искам да е пе евтин вариант, а живот и здраве, ако ми потръгне ще я мисля. Дано ме разберете какво искам да направя. Самия гараж е с едни големия железа, които държат двете големи стени, но според мен са излишни и дори си мисля да ги премахна/мисля че малко се виждат на снимката/ Ако нещо не сте разбрали ще ви го проясня отделно и ще сложа утре повече снимки. Предната врата смятам да я разширя максимално, като пак оставя ъглите за здравина.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”