Здравейте,
С риск да оставя впечатлението за супер маниак (какъвто всъщност не съм) искам да споделя един проблем с моя пасат, за който се надявам да намерим решение.... При завой, ляв и десе, чувам едно тракане зад жабката, тракане което 1000% не е от окаването, проверих в 3 сервиза, по-скоро инерционен шум, сякаш нещо се е разкачило и се удра в някоя пластмаса. На пръв поглед звучи налудничаво, но това тракане просто ме изкарва извън нерви! Свалих жабката, нищо не мога да видя зад нея или поне нищо което да причинява някъде такова тракане. Имате ли идея от какво може да бъде това? Задавам си така въпроса, защото може да е клапа, която лесно се прецаква, или пластмаса която е много често трошлива. Благодаря Ви предварително!

Passat b5.5 2004г. AMZ, тракане зад жабката
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Passat b5.5 2004г. AMZ, тракане зад жабката
При свалена жабка пак ли тракаше?
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Колега от както съм купил колата имам същия проблем. аз го оприличавам като съчма(гайка) която се удря в пластмаса. Наистина е много изнервящо няколко пъти разглобявам жабка и вентилатора с интусиязма на разбера от какво е, но без резултат. Последния път като свалих жабката карах из квартала да чуя по-добре от къде точно идва, но не се появи. Помислих си че е съвпадение и сглобих пак всичко, но сега колегата над мен като задава така въпроса - да не би нещо в самата жабка да трака?
- Добромир.Милчев
- Автомобил:
- Двигател:
Изключено да е от самата жабка, то трака зад нея, между жабката и предното стъкло. и да, като я свалих пак така тракаше, все едно някой си е забравил отвертката там и при завой се удря в самото табло! Доста време си мислех че е биалетка или каре, но няма нищо общо с окачването. Проблема е че като гледам из интернет какво представлява свалянето на цялото табло.... и някакси не ми идва смелост да го направя сам :D