Голф 3 1.8 90 к.с. твърди маркучи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 90 к.с. твърди маркучи

Мнениеот Megasquirt » Сря 13 апр 2016 19:53

Защо държите твърдите маркучи да са проблем. Най-добре е да не се говори за твърдо/меко, а за точно налягане.

nikolai.iliihev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai.iliihev » Чет 11 авг 2016 8:56

Здравейте значи голфа 3 карам 1.8 бензин моите маркучи стават много твардината при 90 градоса нямам загуба на антифриз от никаде но мисля че трябва да са малко по меки

Няколко приятели ми казаха че това не е нормално но колата си върви и нямам проблеми с това но понеже ме притесниха коментарите и сега карам с разхлабена капачка на разширителното казанче

Последна промяна от icokr на Чет 11 авг 2016 10:19, променено общо 1 път.
Причина: Използвай бутона промени мнение.

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Чет 11 авг 2016 14:03

Приятелите ти са меко казано един път. Колко са твърди на пипане зависи от ръката, и маркуча. Човек като няма проблеми се чуди какви да си измисли. В смисъл проблем се констатира, чрез измервания. Няма проблеми обаче да измериш с МАНОМЕТЪР налягането на охладителната система, което не трябва да превишава 1.2-1.5кгс/см2 като загрее. Единственото нещо, което можеш да провериш с ръка по охладителната система, е дали и кога долу-горе ти отваря термостата. Всичко останало е смехотворно несериозно. Човек, който познава устройството на предпазния клапан в капачката, никога няма и да му хрумне, да си мисли, че има някаква разлика ако кара с леко отвита/завита капачка. Това, че клапана в капачката работи коректно, ако при разклащане трака - също е жалка заблуда. Много им здраве на приятелите ти, и да си правят колите както им хрумне. Не им вярвай за такива неща, преди да си проверил. И на мен не ми вярвай, преди да си проверил. Пиша ти го това, тъй като и аз имах дълги мистериозни проблеми с охладителната, докато просто не си направих труда да измеря с манометър, а не да говоря/чета и да пипам маркучи. Ако някога ти се появи проблем, питай. Няма проблеми конкретно да ти разясня от какво са породени проблемите, и как най-достъпно да си измерим клапана в капачката, налягането в охладителната и проверка за теч, без да имаме удобния ВАГ-овски уред. Успех!
П.П. ако искаш да спориш с приятелите си с неработещите им клапани на новите им китайски капачки, просто напомпи гумите на велосипеда си на даденото налягане, и им кажи да пипнат да си сравняват, като им се сравнява.

nikolai.iliihev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai.iliihev » Чет 11 авг 2016 16:10

Мерси

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”