Здравейте! Наумил съм си да слагам влагоустойчива светодиодна лента на пода и въпроса ми е за идея от къде да взема захранването без да пробивам купето? Дали от фаровете или от бушоните? Няма значение дали ще се включват след запалване или след пускане на фаровете. Колата е vw passat B6.
Светодиодно осветление на пода
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Светодиодно осветление на пода
От предните габарити- оголваш жицата и свързваш другата- оттам до под колата без да дупчиш нищо.
.... за да подсилиш ефекта сложи и светещи капачки на вентилите на гумите
.... за да подсилиш ефекта сложи и светещи капачки на вентилите на гумите

- VW_passatOR
Габаритите са доста трудно достъпни за моя модел. За предпочитане би било късите светлини, евентуално ако е налична необходимата мощност за захранване, тъй като искам да е цяла лента по пода, без прекъсване и наставки, което по груба сметка го премерих около 10 м. Другото което се питам е дали тази инсталация няма да показва грешка на комп. Друга идея е директно за акумулатора и с дистанционен прекъсвач да се пускат и спират, но това е малко по-досадно и неестествено управление.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Исках да ти кажа да не правиш пасатора на пернишки гоУф, но ...
Ако толкова държиш, габаритите изобщо не са трудно достъпни. В лявата част има една букса на кабелния сноп на фаровете.
И, ако все пак сложиш лентите(гледай да са водоустойчиви), нагласи си двайсетачки за катаджиите.
Ако толкова държиш, габаритите изобщо не са трудно достъпни. В лявата част има една букса на кабелния сноп на фаровете.
И, ако все пак сложиш лентите(гледай да са водоустойчиви), нагласи си двайсетачки за катаджиите.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Само да питам,тези дискотечни ефекти дали не са забранени !?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е ок си ги пуска на паркинга, няма проблем, макар че и под колата да са в движение, май пак не е проблем. В смисъл щом не имитира превозно средство със специален режим на движение не би трябвало да има проблем
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Тц, ще плаща. Жалко, че изтриха свежите майтапчийските постове. Поне те имаха смисъл.
- VW_passatOR
т.е. това се води че пречи на движението и се глобява? А камионите дето са като елхи и то с лампи срещу движението? Не че би ме изненадало подобно използване на закона само за някои. Разправях се преди време с едни полицайчовци на тема халогени. Както и да е ако се окаже факт подобно нещо би ме отказало.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
VW_passatOR написа:А камионите дето са като елхи и то с лампи срещу движението?
Там е още по -зле работата.
Слагай, щом те кефи.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм си мислел да слагам такова, да се правя на циркаджия. Ама ми е минало времето за подобни изпълнения.
Да се има предвид, че лентата е 12V, ама колата спокойно дига до 14. Без стабилизатор може да изпукат диодите, а от влагата направо може да изгние всичко.
Да се има предвид, че лентата е 12V, ама колата спокойно дига до 14. Без стабилизатор може да изпукат диодите, а от влагата направо може да изгние всичко.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колега не го прави, но все пак твое е решението :)
Ето по въпроса:
Вземи захранване от бушонерата до акумулатора, виж на кой бушон има ток при запален двигател или вариант е от габарита с реле!
Сложи предпазител, има такива външни в гумен маншон;
Прекарай кабела на долу, но гледай да не го прещипеш някъде;
Запой го към лентата и сложи термошлаух, това е много важно!;
По принцип лентите са 12 волта, слагал съм в купето и е нямало проблем, относно по-високото напрежение при запален двигател, тук ако искат да добавят колегите, дали те съветват да слагаш регулатор за 12 волта... най много да изгори някоя част от лената... реже се на 5 сантиметра.
Не се сещам къде, ще ги лепиш, по праговете ли, ще се отлепи!
Успех
Ето по въпроса:
Вземи захранване от бушонерата до акумулатора, виж на кой бушон има ток при запален двигател или вариант е от габарита с реле!
Сложи предпазител, има такива външни в гумен маншон;
Прекарай кабела на долу, но гледай да не го прещипеш някъде;
Запой го към лентата и сложи термошлаух, това е много важно!;
По принцип лентите са 12 волта, слагал съм в купето и е нямало проблем, относно по-високото напрежение при запален двигател, тук ако искат да добавят колегите, дали те съветват да слагаш регулатор за 12 волта... най много да изгори някоя част от лената... реже се на 5 сантиметра.
Не се сещам къде, ще ги лепиш, по праговете ли, ще се отлепи!
Успех
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_passatOR написа:т.е. това се води че пречи на движението и се глобява? А камионите дето са като елхи и то с лампи срещу движението? Не че би ме изненадало подобно използване на закона само за някои. Разправях се преди време с едни полицайчовци на тема халогени. Както и да е ако се окаже факт подобно нещо би ме отказало.
Чл.76 ЗДвП. Тези камиони с многото ламБи по едно време на някои граници ги обикаляше митничар с чук, в съответното настроение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Класическите оправдания:
- на никого не преча
- виж колко хора правят така, защо да не мога и аз?
- а вие защо биете негрите?
- на никого не преча
- виж колко хора правят така, защо да не мога и аз?
- а вие защо биете негрите?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
инжектопляктор написа:Да се има предвид, че лентата е 12V, ама колата спокойно дига до 14. Без стабилизатор може да изпукат диодите,.
Имам от 3г на 3 тия стоп по 2 ленти - нищо има няма.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”