Здравейте, искам да си тествам някои сензори по колата (G4 2.3 v5 agz) дали покриват нормалните стойности, като пример температурния датчик за водата. Гледам, че в някой версии на Autodata има възможност да погледна фабрични стойности/съпротивления в различни температури/условия. По принцип си ползвам v3.38, но инсталирах още няколко под версии на v3, но и при тях е същата работа тази екстра я няма. А в интернет не мога да намеря нищо за моя мотор, има за други, но имат малка разлика в съпротивленията и щом ще ги тествам да е както трябва. Ето за какво говоря:
Ето и как са нещата при мен.
Та на кратко какво ми е нужно за да виждам тези стойности на датчиците по колата?
goppa / Това е ясно, но като не знам "нормалните" стойности при "Х" температура за какво ми е мултицет ?
Въпроса ми е коя версия ми е нужна за да проверявам тези стойности и други по колата ми за да знам като измеря дали са нормални. А не как или с какво да ги меря.
(По горе на снимката взета от интернет съм дал пример от неясна версия на програмата какво искам да видя, а на клипа какво е положението при мен. При едно и също под меню, тоест тази опция със стойностите ги нямам)
kris11/ как не се сетих да проверя за друг мотор, сега проверих. А защо ги няма тези опции за моя мотор също и за AQN който е 170к.с. 20V. Веднага проверих на golf 3 vr6 (AAA) дали има и намерих сега въпроса е аджаба на кой мотор съвпадат датчиците и от там да се надявам ecu-то да чете съпротивленията по същия ред. Обаче датчиците на AGZ и AAA се различават по вид и вероятно стойностите с "малки" разлики. Трябва да сравнявам.... (няма лесно майка)
ЕДИТ/ Оказа се, че всички (повечето) TDI, 4,5 и 6 цилиндрови бензинови мотори които се монтират в MK4 са със един и същи датчик за температура на водата, сравних ги по HELLA 6PT 009 107-141.