Голям проблем с golf 3 2.0 8V..моля за помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Голям проблем с golf 3 2.0 8V..моля за помощ

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 авг 2016 21:51

Абе вие тотално изтрещяхте... Струвала повече като си я бил обслужил... Айде лека. Извинявам се,че изявих мнение по въпроса. А и аз обичам старите автомоби ли :) М да,затова колите тук са евтини,понеже една кола ако не е в добро състояние не си минава прегледа-затова няма и боклуци по пътищата. Айде със здраве. Кой пък ти говори за бмв и хамъри,вие изтрещехте бре.....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 07 авг 2016 21:55

lion_heart002 написа:Абе вие тотално изтрещяхте... Струвала повече като си я бил обслужил... Айде лека. Извинявам се,че изявих мнение по въпроса. А и аз обичам старите автомоби ли :) М да,затова колите тук са евтини,понеже една кола ако не е в добро състояние не си минава прегледа-затова няма и боклуци по пътищата. Айде със здраве. Кой пък ти говори за бмв и хамъри,вие изтрещехте бре.....

Мисля, че достатъчно ясно си го каза мнението. Перифразирам "Ей, бедняци скапани, аз такава кола си я купувам с 2 надници, вижте ме колко съм велик, а пък вие тука сте отрепки и карате 25 годишни бараки"
САМО ЧЕ. НИКОЙ не е искал подобно мнение, подобен коментар извън темата. Ти си човека, който създаде излишна полемика в темата, която се превърна в разпра с безочливите си коментари, в които стоиш и изтъкваш материално състояние над "българските бедняци" Утре ще се счупи нещо по колата и ще ревеш, като не може да мине МОТ и ще се молиш тук във форума някой да ти даде акъл как да го направиш, защото не ти се дават пари.
Такива като теб са ми ясни и много добре ги знам.
Истината е, че като си купиш евтина кола, с ремонти и обслужване ще я изплатиш няколко пъти. Поддържаната стара кола струва много повече от неподдържаната стара кола. За това има кочини Голф3, които струват 500лв в България, в Карс.бг, а има Голф3, който се продава във форума и е почти 4 пъти по толкова. Защото единият е гробница, а другият е - сядаш и караш.
И последно - Гъзар бъди, от глад умри.
В този форум караме предимно стари коли и си помагаме. Ако това не ти харесва, отивай в английският форум на VW, където всяка втора дума на великите капацитети там е "сервиз".

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 авг 2016 22:35

Ок, както и да е. В случай,че не знаеш,тук за ремонт взимат по 60 паунда на час,за диагностика минимум един час труд плащаш. На адрес да дойде някой е доста по-скъпо. Пак казвам ! Пък ти си го перефразирай както си искаш.От много перефразиране го докарахме дотука. Вярвай ми за голф 3 да купя нов алтернатор-е няма да стане-просто не си заслужава,защото голф 4 е 100 паунда а петиците те станаха по 500 вече. Оттук ти идва проблема-аз говоря едно-тичуваш каквото си искаш. Спокойно,и да ми се счупи няма как да не мине МОТ, щото ще си я оправя. Пък и аз съм хората от дето ги минават,тук май се изненада :) И след като за теб е излишна полемика да те посъветва някой да не даваш 80-90 паунда за да дойде някой да ти каже,че нещо е прецакано и това нещо струва 150 здраво-то няма какво да кажа-явно съм сбъркал. Момъка може да ми пише ако има проблеми с прегледа-в случай,че колата е регистрирана тук.И не няма да рева като се строши или ще си купя частите оправя или ще я продам-колите ми омръзват бързо :) Друга е темата,че сме по-добри в ремонтирането на таратайките от англичаните. Напротив имам няколко автомобила над 30 годишна възраст-дори и да не се карат и да стоят завити целогодишно. Докато съм жив сигурно няма да си купя нова кола-понеже са пари хвърлени навятъра в повечето случай,но всичко си има и граници.Всички сме бедняци щом работим за някого,за съжаление. :th_up

kirobg
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: ABD 1994g

Мнениеот kirobg » Пон 08 авг 2016 7:09

lion_heart002 написа:
kirobg написа:
kirobg написа:
lion_heart002 написа:
Zdravko Zankov написа:Много големееш нещо, а?

Ко рече ??? Недей се има за компетентен.... Както написах,тия коли тука са по 150 паунда максимум. Ама максимум. Казах му да я разкара,само за да не се ядосва,не съм имал нищо лошо в предвид. Факт е,че тая кола струва колкото заплатата за два дни в най-лошия случай. Ами извинявай,ама няма смисъл да се ядосваш за 20 годишен торник. Радвам се,че си я е оправил и нека си я кара и да и се радва-след като толкова си я харесва.
Това,че си похарчил сума ти пари за една кола не означава,че тя струва толкова колкото си похарчил по нея или пък ще си ги върнеш. И за да не съм голословен-за 100 паунда се купува голф 4. И то на под 100 000км. Ето ти и примерна обява.https://www.gumtree.com/p/volkswagen/golf-1.8-gti-/1181856820 С един стартер за 15 паунда и 10 паунда за маркуч си на 125 паунда. С тая разлика,че ако се пазариш ще го вземеш и за 50 паунда тоя голф... Абе какво ли съм седнал да ви обяснявам,вие сте от друга планета явно...

Пак казах-това е само ламарина и не си заслужава нервите-не съм го казал с лоша умисъл. Ако можехте да чатнете,че действително тука цените на тези коли са колкото 10 кутии цигари-щяхте да ме разберете. А дано ама надали. Мир да има. Утре като се скапе пак се приготви психически да не получиш инфаркт. Отдавна не съм се смял така... :screwy

Този кенеф с десен волан си го карай там........ не го сравнявай с голф 3.

А и твоя кенеф също не го сравнявай с ЛИДЕРА НА ФОЛСВАГЕН.

Моя кенеф е с мотора на ауди тт и всичките му шукарийки,кожички,климатроничета и тн. И е много ама МНООООГООО повече от голф 3,4 та дори и 5,като изключим Р32. Но ти си за болницата батка... Явно голф 3 е по-добър от голф 4... Смешник. Споко,кошника ми съм го взел за една седмица заплата,и утре като се строши няма да рева за него,пожелавам ти и ти да си купуваш кошници като тази по 210 коня с заплатата ти за седмица-комплексар скапан. И никъде не е ставало въпрос за моята кола. :) Ама ти си болен. Оправда ли си жалкото съществуване сега ?

Стига с тия комплекси нищо няма да спечелиш като се фукаш пред хората,то е ясно че си болница стой си на острова.

deepmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deepmind » Пон 08 авг 2016 7:56

Лъвчо, не ми показвай автомобили с неясни проблеми,липсващи мотове и на по 55к мили 98-а година. След като си тук и си си купил мега-ултра-гига-хипер якият Сеат,предполагам си му платил и ишуранса? И предполагам ще ме обеждаваш колко евтин и достъпен е и той нали ? Максимум 2 надника ? :mhihi
Все още не виждам да си ми показал 1 такъв голф като моят за макс 150 лири... Ще приема постовете ти като гогословене и чист спам :) Освен ако не ме опровергаеш с нов линк де :)
П.П. Твоите шукарийки дето ги споменаваш и аз ги имам ;) Нищо,че климатроника не си го ползвал сигурно от както си си купил колата :th_up
Тук съм от доста време и не мисля,че би могъл да ме изненадаш с нещо. И още едно малко уточнение като заговорихме за коли и марки (които са въпрос на личен избор). Това не е единствената ми кола,но с нея съм избрал да бъда тук в момента поради куп причини,а твоят мега як ултрамобил си го карай със здраве. Нищо,че няма нищо авторско по него. Добре,че са коптори като нашите да дават старта на Испанското чудо,че явно испанците не им достигат инженери които да си проектират собствени мотори.

По темата: Ще ми се,да си закупя нова букса. Не искам да изкърпвам старата. Датчика е с нарушен корпус (малко парченце пластмаса от него липсва) и искам да го сменя и него. Как се сваля въпросният за да не направя някоя беля?
Буксата е малко по различна. От задната част има нещо,като гумени уплътнения,през които минават кабелчетата и тогава се захващат към металните пластини.Предполагам,че се изваждат напред защото задната част е толкова широка,колкото да минат самите кабелчета.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 08 авг 2016 10:35

Нямам думи просто, как от една безобидна тема за Голф 3, може някой да почне мерене на п...и! Осъзнайте се бе хора, тук е форум за взаимопомощ! Само мнения по темата, моля!! :censored2

nelegalen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nelegalen » Пон 08 авг 2016 13:52

Нови букси, излолации, датчици :) ... голям филм колега. Купи си бишоп, изолирай си заголените кабели с него, както и останалите самоволни изпълнения замаскирани с изолирбанд и забрави за проблема и си карай количката.

deepmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deepmind » Пон 08 авг 2016 18:28

Новият датчик утре ще е при мен. Остава въпроса как да го сваля.
П.П. Днес пак не запали... не знам какво се случва :)

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Пон 08 авг 2016 18:53

Датчика е захванат за блока с болт за шестограм 5мм./по спомен/...Но свалянето е тегаво,че няма място.Не съм свалял,когато мотора е в коша,но мисля,че трябва да полегнеш под колата,датчика е между масл.филтър и ск.кутия...Добре е да имаш няколко вида истински шестограми/къси,дълги,криви и т.н./.Отвиваш болта и вадиш датчика. :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 09 авг 2016 12:33

за буксата колегата ти е казал как да извадиш пиновете.
Dast4ik kol.wal.PNG
. Датчика е това
S103957001Z SIEMENS-VDO Датчик положения коленвала VW Golf III, Passat, Sharan
или VAG 037 906 433 A
Не слагай разни измислени HANS PRIES, DELPHI, JP GROUP и ...

deepmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deepmind » Вто 09 авг 2016 19:11

Такаааа,датчика е при мен. Лошото е,че след 2 часа надничане и ровене не ми идва на акъл,как да махна старият. Лапата на мотора пречи на какъвто и да било достъп до болта на сензора. Идеи как да го развия и да извадя старият?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 09 авг 2016 20:21

Оправи буксите :exclaim И не барай датчика, ако колата си върви :exclaim

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Вто 09 авг 2016 20:38

Колега или махаш лапата/преди това отвиваш болта за тампона и повдигаш леко мотора с крик/...но трябва да свалиш и стартера...Другият вариянт/само като идея-не съм го пробвал/-през прореза на лапата,заграден с червено на снимката,с подходящ като дължина шестограм нацелваш,ако може болта и го отвиваш...
53520880_5_800x600_golf-3-abf-150ks-i-gti-115-ks-na-chasti-oblast-pazardzhik_rev010.jpg

deepmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deepmind » Нед 14 авг 2016 8:00

Развитие по темата- Благодарности към всички,които се отзоваха. Снощи смених сензора и колата запали от раз.
След свалянето му останових,че няма здрава изолация по кабелите,които влизат в самият датчик. И трите кабела бяха с изгоряла изолация,а жиците им бяха преплетени една в друга. Идея си нямам как изобщо е върял този автомобил и как съм набил близо 20к км за 5 месеца.
По късно ще постна и снимки :)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 14 авг 2016 8:26

Браво!
Радвам се за теб.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”