Seat Altea 2.0tdi 140 код на мотора bkd,Проблем с дсг

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pepitoff
Автомобил:
Двигател:

Re: Seat Altea 2.0tdi 140 код на мотора bkd,Проблем с дсг

Мнениеот pepitoff » Чет 27 мар 2014 12:54

Kalin72 написа:
dobrin написа:А аз бих (така и направих) си сложил оригинално масло на ФВ. Специално за DSG не ми се рискува.

Е то оригиналното масло е Пентосин, само че брандирано за VW :)

Така де. Затова говрехме досега.
Въпроса е откъде да си го купиш - дали от Порше за 48 лв./л. или от тези т.н. "дистрибутори" дето не могат дори да определят типа масло за твоята кола :)

ljuboto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ljuboto » Чет 29 яну 2015 18:12

Здравейте, някой може ли да ми да ми даде съвет. Виждам, че препоръчвате Мишо от Горубляне за DSG. Имам Пасат 2006 170 коня, дизел. При потегляне и при тръгване назад тръгва рязко. Мисля, че трябва да е по-плавно. Дали може дам и кажете къде може да отида да я провери някои.

ljuboto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ljuboto » Чет 29 яну 2015 18:13

Забравих да напиша, че телефона, който е в интернет на Мишо от Горубляне не работи и за това пиша тук, ако някой може да ми съдейства.

Потребителски аватар
Sunday
Автомобил: VW Passat
Двигател: 4Motion 2011

Мнениеот Sunday » Пет 12 авг 2016 22:16

Здравейте,
въпросният Мишо кава, че вече работи в Хърватия! И ако желаете да ви види колата трябва там да е дотътрите! За съжалени в БГ няма добри механици по системата на DSG, освен може би въпросният Мишо от Горубляне (Загреб) според вас съфорумници.
Имам желание да си изплача и аз болката си тук пък белкем някой ме посъветва, какво да правя или къде да отида.
Колата ми е Passat 2.0d 4wheel drive 170 Hp DSG 2010г. Карайки е с около 70-80км/ч, изведнъж излючи и започна да мига D-то и все едно бе на свободна N. След като спрях и рестартирах колата всичко бе ОК, да но за малко - нареди скоростите до D3 и след това отново влезе е този режим.
От тук започнаха мъките: Закарах е естествено е Порш София Изток, за да и напрвят точната диагностика. И хоп телефоно обаждане: "Г-не оказа се, че Ви е прецакано DSG-to" = на 10 бона wtf!!!! Грешката е p2711 unexpected mechanical gear disengagement.
Така започнах да обикалям по форумите и сервизите. То не беха рестарти, то не бе напасване и пак и пак! Мишо - не може да се свържеш с него или поне ако се свържеш ви казва "септември и докарай колата до Загреб". Всички са категорични, че е МЕХАТРОНИКА (без официалният сервиз Порше), там казаха че не могат да го гарантират след като компютъра не казва това. Останалите майстори на СК (Коко) няма как на 180000км да е друго. Обаче - мехатроника е 3К. В Порше казаха. че системата им казва че не е мехатроника и ако искам да го сменя си е на моя отговорност. Е смених го и сега съм с два мехатроника, защото проблема не е там. Имам чисто нов мехатроник от VW (оригинален)! Ако на някой му трябва при мене е!
Дайте ми съвет какво да се прави от тук нататък. От Порше казаха че проблема е в механичната част на кутията, която не подлежи на ремонт!?! Затова тяханата система дава да се смени цялата кутия. Моля за съвет - виждам че сред вас има доста грамотни хора!

Благодаря Ви че ви има - в повечето случай сте невероятни!

Поздрави,
Георги

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Нед 14 авг 2016 10:48

Колега...винаги съм казвал, че хора като теб са перфектните клиенти, но станалото станало...потърси в нета за майстор на ДСГ в Ботевград, ако имаш проблеми да откриеш контакта ще звънна да питам за точни координати.

Потребителски аватар
Sunday
Автомобил: VW Passat
Двигател: 4Motion 2011

Мнениеот Sunday » Пон 15 авг 2016 16:01

Благодаря kenwood, ще се опитам да го намеря!

Kalandor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalandor » Пон 12 сеп 2016 10:39

Здравейте, всички.. Раовя разни неща из форумите, но никога не съм се регистрирал до сега но реших да отговоря на колегата

Та Sunday, колега, може ли да предположа че колата ти е със 7-степенно DSG със сух съединител ? Фабрична ли е или тунингована ?
Аз нито съм механик, нито разбирам кой-знае колко от коли като цяло, но тъй като от известно време карам един Голф 5 / DSG6, съм поровил доста особено из чуждите форуми да знам какво мога да очаквам от тази скоростна кутия и как да разпознавам симптомите че нещо е тръгнало да си заминава (първия ми автомат е все пак). Това което описваш с тази грешка съм го срещал в контекст на проблем със съединителите на кутията.

Ето един линк, на който попадам просто на първо четене без ровене и филтриране.

http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=93494

Потребителски аватар
dilyan.lipovyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dilyan.lipovyanov » Съб 02 ное 2019 11:30

Ако може някой да даде телефон и координати на въпросния майстор на DSG в Ботевград. Благодаря предварително...

Върни се в “Дизелови агрегати”