1.9 помпа дюза 131 коня буботене от въздушния филтър
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 помпа дюза 131 коня буботене от въздушния филтър
Привет на всички,след дълго отсъствие се завърнах към марката (сеат леон мк1 и ауди б6 естейт) става въпрос за аудито 1-во да кажа, че търсих такава тема и намерих само за едно т4, но не мисля че е същото. Двигателят е 1.9 помпа дюза 131 коня та когато е студен двигателя като че ли го няма това буботене или ако го има е едвам доловимо и аз не го чувам, но когато загрее се появява и като притворя ежр клапана буботенето редуцира ,а като го затворя докрай и дигателя изгасва .махах въздушния филтър не пуши оттам.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Re: буботене от въздушния филтър
буботенето е същото като от издънен ауспух...има го и когато е студена.бях при един английски майстор той вика че нищо и нямало 

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Хм.....тук някъде бях чел , че подобно буботене се дължи на износен разпределителен вал
, надявам се да греша 

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
ако е разпределителен вал колко мога да карам така и ако се закачи на ваг ком ще се разбере ли със сигурност дали е вал
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Карай си го с кеф сеата и не се впускай в излишни филми.
Пробвай докато го слушаш как боботи и после вкючи някой мигач и сподели тук какво се случва, че при мен се сменяше звука.
Пробвай докато го слушаш как боботи и после вкючи някой мигач и сподели тук какво се случва, че при мен се сменяше звука.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Не е сеата а е аудито и то е помпа дюза
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен има леко буботене на 1.9 сди но след смяна на ангренаж видях че разпределителния вал и повдигачите са перфектни така че има и други причини но не ми се занимава карам си колицата, може би някъде от филтърната кутия да идва това буботене. Иначе съм виждал коли с износени разпределителни валове които буботят но там връща и във филтърната кутия.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Може да си караш така, но е хубаво да погледнеш какво е състоянието, защото ако е тръгнал рано или късно пробива повдигач. На един приятел така стана на голфа.
Аз все се каня, да отворя моя капак и да погледна как е въпреки, че засега работи добре, да си имам едно наум...
Аз все се каня, да отворя моя капак и да погледна как е въпреки, че засега работи добре, да си имам едно наум...
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
това е от днес и да добавя не гори масло,непуши само претриса но не много
Много ми е интересно да видя какво има на снимката но не ми е отваря.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
"буботене от въздушния филтър" се получава от не добре затварящи всмукателни клапани (един или няколко). Причини много.... износен разпределителен вал, износени кобилици (ако има такива). недобре работещи повдигачи (всичко е в зависимост от модификацията на двигателя). ..... не на последно място неправилно зацепен ангренаж и от там неправилна работа на дв.... възможно е и да има нагар по легллата на клапаните, както и криви стъбла на клапаните...
Както виждаш варианти бол.
Най-безболезнено е да си провериш ангренажа и белезите, после всичко останало...
Успех!
Както виждаш варианти бол.
Най-безболезнено е да си провериш ангренажа и белезите, после всичко останало...
Успех!
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 помпа дюза 131 коня буботене от въздушния филтър
Здравейте отново.. Малко развитие опитах се да видя белезите но е невъзможно без да се разглобява защото двигателя на ауди е напречен и нямач добра видимост но сменях масло и се надявах да има някаква промяна но уви няма.новото масло е 5W30 PD на кастрол.реших да проверя и интеркуулера за масло имаше около 30-40 грама нормално ли е
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: 1.9 помпа дюза 131 коня буботене от въздушния филтър
30-40 според мен не е проблем
Върни се в “Дизелови агрегати”