Голф4 - Ужасна миризма в купето.
Re: Голф4 - Ужасна миризма в купето.
На мен миналото лято в колата ми мирише като в кенефите на Сантяго Бернабео след мач Мадрид - Барса демек отврат но ходих в един център за почистване на коли и за 17€ ми махнаха тая смрад на мочки. Сега гледам да оставям вентилатора да поработи преди да гася, пък да видим
- nmilkov
- Автомобил:
- Двигател:
freelancer написа:На мен пък ми се е случвало котки да ми маркират колата и да ми замирисва на урина, като пусна вентилатора. Качват се по капака и пикаят. Даже една предполагам, че се е навряла в двигателния отсег, имаше кални следи.![]()
Има един рижав котарак, който редовно ми маркира решетката на предната броня, а аз си мислех, че ми тече хидравличния маркуч, пипам с пръст и, като помирисах, котешка урина.![]()
Пак като не си го вкусал

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,живвам темата тъй като от днес и аз явно ставам член на "клуба на препиканите климатроници".Тая вечер и при мен от въздуховодите се усети мирис на пикоч.Въпреки че винаги когато ползвам климатр. после включвам вентилатора на макс.
Та има ли някакъв по-нов препарат (и по лесен за намиране).Допреди малко изчетох цялата тема и от гледна точа на местожителството ми и "процъфтяващата" Шуменска икомомика ,имам едно предчувствие че посочените в темата ефикасни препарати едва ли ще ги намеря лесно.
Любопитно е и какво е развитието на проблема при автора на темата.Поздрави.
Та има ли някакъв по-нов препарат (и по лесен за намиране).Допреди малко изчетох цялата тема и от гледна точа на местожителството ми и "процъфтяващата" Шуменска икомомика ,имам едно предчувствие че посочените в темата ефикасни препарати едва ли ще ги намеря лесно.
Любопитно е и какво е развитието на проблема при автора на темата.Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ползвам за климатика в къщи следната бълкоч , действа безотказно когато се появи миризмата на чорапи.
От аптеката си вземате салицилов спирт 2 или 3% примерно 200 грама и едно малко шишенце антимикобета , смсвате ги може да добавите и малко вода към тях , пръскате с пулверизатор питата , чакате 30 минути и пръскате с чиста водица .
Резултата е моментален и минават близо две години преди миризмата да се усети отново.
От аптеката си вземате салицилов спирт 2 или 3% примерно 200 грама и едно малко шишенце антимикобета , смсвате ги може да добавите и малко вода към тях , пръскате с пулверизатор питата , чакате 30 минути и пръскате с чиста водица .
Резултата е моментален и минават близо две години преди миризмата да се усети отново.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Абе днес говорих по телефона с майстора,който ми подържа климатика.Каза ми че щом мирише на пикоч,често се получава такава миризма от ароматизатор в купето,особенно от тия течните.Аз преди седмица сложих точно такъв и завчера ми се появи "аромата".Ставала някаква реакция с по-влажния въздух в купето,особенно като затворя клапата за външ.въздух .Интересното е че засега се усеща миризмата само на изключен климатик ,като се наведа и подуша около въздуховодите.Пусна ли климатика или само вентилатора -няма никаква миризма.Иначе разни спрейове имало вече дори в Кауфланд,но дали вършат работа-не се знае.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да живна малко темата-в деня в който съм писал горния си пост махнах течния ароматизатор в колата.Към днешна дата (да чукна на дърво) няма "грам" мирис от въздуховодите.
Така ми каза и майстора-няма веднага да изчезне миризмата,но до около 2 седмици би трябвало да изчезне напълно.Не вярвах,ама явно наистина тоя течния ароматизатор е главния виновник за "аромата" на обществена тоалетна.
Така ми каза и майстора-няма веднага да изчезне миризмата,но до около 2 седмици би трябвало да изчезне напълно.Не вярвах,ама явно наистина тоя течния ароматизатор е главния виновник за "аромата" на обществена тоалетна.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
От кой модел точно течни ароматизатори идва проблема? И двете ни коли сме ползвали от тези шишенца с дървено на areon, едната е с климатик, а другата с климатроник и проблеми е нямало. Като специално аз на моята с климатроник в един период ползвах промишлени количества ароматизатори, като влезеш в гаража и се усещаше. Сега малко съм поспрял с тази тема и купувам каквото ми падне, та питам да не би да попадна на "пикоч"-ен ароматизатор.
За дезинфекция може би тук съм го чел, не си спомням вече - кислородна вода/водороден пероксид 30%, може чист или разреден 1:1 с дестилирана вода. Пръска се по питата и във въздуховодите, убива микрогадинките. Взех да го прилагам и вкъщи след като дадох немалка сума за модерен спрей и след 2 дни миризмата се появи отново.
За дезинфекция може би тук съм го чел, не си спомням вече - кислородна вода/водороден пероксид 30%, може чист или разреден 1:1 с дестилирана вода. Пръска се по питата и във въздуховодите, убива микрогадинките. Взех да го прилагам и вкъщи след като дадох немалка сума за модерен спрей и след 2 дни миризмата се появи отново.
- lambi293
- Автомобил: pasat B4
- Двигател: 2E
А от къде го купуваш , (водороден пероксид 30%) за кислородната вода става въпрос,защото аз намирам само 3%.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
От аптека съм го купувал преди време.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Tipsy написа:От кой модел точно течни ароматизатори идва проблема? И двете ни коли сме ползвали от тези шишенца с дървено на areon, едната е с климатик, а другата с климатроник и проблеми е нямало.
Точно за тези ароматизатори става въпрос.Единственото обяснение ,което имам за тази реакция е че ползвам климатроника на затворена клапа за външна циркулация,т.е. в купето се върти един и същ въздух и се получава някакво смесване или нещо от рода,на миризмата от ароматизатора и въздуха с по-висока влажност.който излиза от въздуховодите. Всъщност незнам точно каква е причината ,но е факт че миризмата на пикоч изчезна след като махнах ароматизатора.Сега имам м/у седалките един от ония -аз им викам "консерва",дето са с някакво желе вътре.Засега нямам проблем.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Да събудя малко темата! Интересуваме кой е най лесния начин за достъп до питата на климатика?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”