Превантивни мерки срещу ръжда !
Превантивни мерки срещу ръжда !
Колеги имам Хонда Сивик 1.5 90 коня. Колата е внесена от Италия и няма ръжда, обаче ме интересува със какво се запечатват праговете ?! Масло или Парафин се налива ? Какви продукти бихте препоръчали конкретно. Колата си има заводско покритие от долу, обаче нарочно има няколко слаби точки оставени без никакво покритие ! Намислил съм където има ръжда първо изстъргване със телена четка и ръждопреобразувател. Втората стъпка е грунд. Но не знам кое е по добре алкиден или епоксиден ? Гледах някакъв грунд на Боди-930 ?! Това би ли свършило работа в случая ? Някакво друго покритие имаше също което се нанася със четка или пистолет на принципа на шагрен ?! Не ме питайте защо публикувам темата тук, имам 3 ка ТДИ. Хондата е за забавление и ще и бъде присадено Б18. Благодаря предварително :)
Последна промяна от MarinKK на Чет 18 авг 2016 13:01, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Превантивни мерки срещу ръжда !
С боди не се занимавай!
Ръждопреобразователя се нанася върху ръжда, а не върху гол метал, епоксидния грунд е по-добрия вариант!
За праговете, ако използваш парафин е хубаво да го напръскаш на няколко ръце като следващата да е след изсъхването на първата, и така всяка есен
За маслото, наливаш ги хубаво веднъж и проявяваш търпение да се отмерише, както и мизерията която прави като протече! Ръжда не се спира, но успешно се забавя с години, стига да ти се занимава.
Ръждопреобразователя се нанася върху ръжда, а не върху гол метал, епоксидния грунд е по-добрия вариант!
За праговете, ако използваш парафин е хубаво да го напръскаш на няколко ръце като следващата да е след изсъхването на първата, и така всяка есен

За маслото, наливаш ги хубаво веднъж и проявяваш търпение да се отмерише, както и мизерията която прави като протече! Ръжда не се спира, но успешно се забавя с години, стига да ти се занимава.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”