Колко дизел ви горят колите ?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Не е нормално колега толкова ми гори шарана ако го карам със 160 натоварен.
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
С идентичен мотор на туран, но 6 ск. при подобни скорости, че и по-високи ми дава около 6,3-6,5. Знам че борд компютъра има настройка колко да ти отчита на дисплея, но дали са митове и легенди или не... По-меродавно е да засичаш на метод пълно-пълно. За моя съм установил че сравнително вярно показва.
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: 1896 TDI 105 плюс
Засякох и по двата начина - минимална разлика
- goppa
- VW експерт
Пушиш ли черно като дигне оборотите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kps71 написа:След дълго търсене открих темата и ще си задам въпроса тук, вместо да отварям нова такава.
От скоро съм притежател на голф 5, 1,9 TDI, 105 к.с. До сега въртях предимно градско и днес за първи път се качих на магистралата от Пловдив до София и обратно - даде ми разход 7л. Това нормално ли е? На магистралата движих със 130-140 км/ч, сам в колата, празен, без пуснат климатик.
Много зависи от стила на каране и горивото, ако не си поддържал тази скорост, а си правил постоянни доускорения , тогава е ок да е 7л/100.
Същата кола (BKC + чип) със 150км/ч по километраж на темпомат с климатик дава 6.2-6.5 (на колонка, по борд е 5.8-6.2).
Дали е 5 или 6 скорости за магистрала няма никакво значение, защото предавателните числа на последна предавка са същите и за двата типа кутии.
Най-вероятно още не си и свикнал на колата и стила ти на каране не е паснал на този дизел, покарай повече, следи за поведението на колата и чак тогава се вкарвай във филми.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Последно засичане на Пасат Б5 АФН от преди седмица - 5,8/100км извънградско, засечен по метода пълен-пълен. Магистрален и междуградски преход с климатроник. На магистралата под 150км/ч не съм падал, а междуградското 110-120 с постоянни изпреварвания. Колата е на 18 години с чип и 0,240 разпръсквачи. Може да звучи като хвалене, ама действително си е за хвалене.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Мен ме е срам да меря моето куцо магаре /Поло 1.4 дизел/ - с вашите бързоходни айгъри.......на извънградско яко натоварен със скорост 80-90км/ч - 3.8 л/100км. Градско около 4.5л/100км. Последния път занулих километража и минах с един резервоар /40л./ - 900км. в София при яки задръствания. Зимата може би качва към 5л/100км. градско. И все пак това е дърт курник с обикновен дизел без турбо. Много е важно откъде сипвате нафта. Аз зареждам напоследък само в Румпетрол......в краен случай на Еко. Сипвам и малко двутактово масълце . 

-
- Автомобил:
- Двигател:
дърт милиционер написа:Мен ме е срам да меря моето куцо магаре /Поло 1.4 дизел/ - с вашите бързоходни айгъри.......на извънградско яко натоварен със скорост 80-90км/ч - 3.8 л/100км. Градско около 4.5л/100км. Последния път занулих километража и минах с един резервоар /40л./ - 900км. в София при яки задръствания. Зимата може би качва към 5л/100км. градско. И все пак това е дърт курник с обикновен дизел без турбо. Много е важно откъде сипвате нафта. Аз зареждам напоследък само в Румпетрол......в краен случай на Еко. Сипвам и малко двутактово масълце .
По книжка за 1.4D (48hp) Polo Mk2 :
Fuel consumption (economy) - urban 5.5 l/100 km
Fuel consumption (economy) - extra urban 4.1 l/100 km
Fuel consumption (economy) - combined 5.9 l/100 km.
Всеизвестен факт е, че на всеки втори/трети дизелджия 10+ годишния курник му гори по-малко от каталожния разход, сигурно защото тъкмо се е разработил.
Практиката показва, че да се слезе под каталожен разход е много трудно и ускоренията трябва да отнемат "светлини години".
Карането под ограниченията извънградско е предпоставка за инциденти.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Нали ти казах , че ме е срам да се хваля. Факт е това което пише в каталога и аз ти казвам това което харчи. Не ми сипвате вие нафтата за да ви лъжа. Ако погледнете каталозите на вашите автомобили и ще зацъкате с език - по каталог горят много по малко от реалното.....а бордовия компютър мери с 1 л. по малко........Същото е и с френските чикии. Карал съм служебно Пежо 307 - по компа ми даваше с 2 л/100 по малко градско. Големи неприятности имах с шефа на транспорта. Ще се радвам ако има някой друг с Поло 1.4 дизел да сподели мнение.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
А4 Б5 АФН автомат... 6.1 смесен разход... Доволен.
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: 1896 TDI 105 плюс
goppa написа:Пушиш ли черно като дигне оборотите?
Да, пуши черно. А на отиване като се катерех към тунелите, ми се виждаше сивкав пушека. На връщане само черно.
- goppa
- VW експерт
Черния пушек знaчи много нaфтa или мaлко въздух. И в двaтa случaя се вдигa рaзходa. Провери си центровкaтa и състоянието нa дюзите.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Ако пуши постоянно при газ не е добре, ако само припушва в момента който даде газ е нормално, особенно ако е с чип и в тия жеги на климатик няма как.
По вероятна причина е спукан маркуч на турбо път.
По вероятна причина е спукан маркуч на турбо път.
АФН в купе на А4... 850 км до морето и обратно, с 235/45/17 гуми, пуснат климатик, около 130 км/ч ми даде 6,7л/100км, което според мен е доволно.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
B5.5 комби 1.9 131 автомат - 10/100 градско и 6,5-7/100 извънградско. Като карам доста динамично и постоянно на климатик. Как ги постигате тия нереални разходи просто не знам.
Върни се в “Дизелови агрегати”