Sharan, Alhambra, Galaxy 1.9 TDI - избор
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Sharan, Alhambra, Galaxy 1.9 TDI - избор

Последна промяна от stefarata на Сря 07 сеп 2016 6:26, променено общо 1 път.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Seat Vario - избор
Маховик демпферен,турбина без геометрия.Кода на мотора е AGR.Виж я как пали студена и топла,слушай я на празен ход как работи и какви пушеци изкарва.
- stefarata
Как се хваща маховика дали е тръгнал?
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Навремето имах същата...ALH мотор,променлива геометрия,маховика е бил демпферен,но беше сменен от предишният собственик с обикновен...
Впечатленията ми са: икономичен и доста бърз автомобил с безпроблемен двигател,приятен за шофиране...Далече от представата ми за комби-малък и неудобен багажник,мястото между задните и предните седалки е изключително малко,интериора беше се раздрънкал,лоша тапицерия на корите на вратите,чупещи се вътрешни дръжки за отваряне на вратите...и др.дребни но дразнещи дефектчета,за чието отстраняване бяха отделени доста нерви и време...В сравнение с Поло 6н,което имах по същото време,Сеата като че ли беше по-некачествен като окомплектовка и материяли...
Вариянта за диагностика при оглед на колата е задължителен,според мен...
Впечатленията ми са: икономичен и доста бърз автомобил с безпроблемен двигател,приятен за шофиране...Далече от представата ми за комби-малък и неудобен багажник,мястото между задните и предните седалки е изключително малко,интериора беше се раздрънкал,лоша тапицерия на корите на вратите,чупещи се вътрешни дръжки за отваряне на вратите...и др.дребни но дразнещи дефектчета,за чието отстраняване бяха отделени доста нерви и време...В сравнение с Поло 6н,което имах по същото време,Сеата като че ли беше по-некачествен като окомплектовка и материяли...
Вариянта за диагностика при оглед на колата е задължителен,според мен...

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Карам такава Кордоба-2001г.Демфпера го смених с плътен.Значи незнам колко е вярно дали това са симтомите ,но като натиснеш педала на съедин. съвсем леко(почти само да си опреш крака) се усеща едно ''пулсиране" на педала,нещо като равномерно биене.Също и при потегляне и задържане леко на полусъединител по баир нагоре се усеща тресене(не фрапиращо силно).Това бяха симптомите при мен и майстори ми казаха че това са "телеграмки" от демпфера.Мисля че при тия маховици момента с буксуването на съединителя го няма или е много кратък и
Лично аз си карах колата доста време така и накрая го смених ,щото шлиците на феродовия диск се размазаха и превъртя диска.

- stefarata
Мдаа, благодаря за информацията, бях го чувал това за чупливите и подрънкващи пластмаси на сеатите. Изненада ме обаче това, че е тясно отзад, може би и багажника ще е малък, а аз ще го ползвам за семейна кола. Между другото оглеждам и ауди а4-ка комби със tdi мотор, като това http://www.cars.bg/c1760540 точно поради впечатленията ми, че е с голям обем багажник и достатъчно място за пътниците. Въпросът е че съм с ограничен бюджет до около 4000 лв. с регистрации и обслужване, а аудито ако е нов внос ще ги надхвърли.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Че е тясна отзад Кордобата-тясна е дума няма.Ама за тия пари с които разполагаш трудно ще намериш А4 да е читаво.
Обслужването му е доста по-трудоемко и съответно по-скъпо.Според мен се насочи към регистрирана кола.Незнам дали няма да можеш за тия пари да намериш регистриран пасат Б4 или Б5,5.
Но нов внос -4000лв. с регистрация и обслужване и то комби-много трудна работа.
Обслужването му е доста по-трудоемко и съответно по-скъпо.Според мен се насочи към регистрирана кола.Незнам дали няма да можеш за тия пари да намериш регистриран пасат Б4 или Б5,5.
Но нов внос -4000лв. с регистрация и обслужване и то комби-много трудна работа.

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Б 5.5 едва ли ще намери , но читав Б 5 е възможно. Може да погледне и октавия 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ако Vario ти е малко, а A4 ти е над бюджета, погледни Golf 4/Bora/Octavia комби. Мисля, че за тези пари ще се намери. Колкото и да е невероятно Passat B5 TDI е още по-евтин.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Даже има един колега от форума, който продава един в Стара Загора.
- stefarata
да, май ще трябва да сменя заглавието на темата, защото няма да е варио. На комбитата как им стоят 90 к.с.? примерно на октавия? Как е разхода?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като на Сеата е.
- stefarata
stefan4o написа:Даже има един колега от форума, който продава един в Стара Загора.
Видях го в обявите, изглежда добре.
- stefarata
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471795112522478&slink=f8q9ox този също ми хвана окото. Като цяло забелязвам, че в този диапазон по автокъщите повечето са в лошо визуално състояние дори само на вид от компютъра, какво остава да се види на място 

- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Какво хареса на този Пасат? Прилича на франкенщайн! Задните стопове са от по-новия модел, а защо са сменяни не пише в обявата. Дали заради гъзария, или заради удар. Според мен ще се наиграеш здраво, особено това блуждаене от марка на марка!
Моя съвет е, да се насочиш към определен модел кола и да търсиш само такава, но читава!
Примерно Голф 4, ТДИ 90 коня, и само такъв тръсиш. Не очаквай за 2 дни, да намериш твоята кола. Иска се чакане и търсене! Коли се внасят постоянно!
Моя съвет е тоя пасат да не го гледаш! Късмет с изора!
Моя съвет е, да се насочиш към определен модел кола и да търсиш само такава, но читава!
Примерно Голф 4, ТДИ 90 коня, и само такъв тръсиш. Не очаквай за 2 дни, да намериш твоята кола. Иска се чакане и търсене! Коли се внасят постоянно!
Моя съвет е тоя пасат да не го гледаш! Късмет с изора!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”