Не ходете в този сервиз! Историята ми с NNBOSCH Service

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Росен.Караманов
Автомобил:
Двигател:

Не ходете в този сервиз! Историята ми с NNBOSCH Service

Мнениеот Росен.Караманов » Сря 24 авг 2016 2:51

NNBOSCH Service и една не-чак толкова забавна за мен история.
но пък на вас може да ви е интересна.

Привет на всички :)

От доста време чета и сърфирам из форума инкогнито, та днес реших да споделя малко горчив опит с един не чак-толкова добър сервиз. :screwy

Става въпрос за http://nnboschservice.com/

Сервиз, който предпочетох тъй като предлагат монтаж/демонтаж на помпа дюза и проверка на дюзите на стенд. От доста време имах проблеми с някоя от дюзите, но компютърната диагностика не е така точна за това реших да видим коя точно е дюзата и дали може да се отремонтира или да си търся нова такава.

Та отивам един прекрасен ден в сервиза, който е на птичка си лелина и оставям аз колата, казвайки им "Моля проверете 4те дюзи на стенд и ми дайте разписка за състоянието на дюзите".

Ден 3ти след като оставих колата - Звъни ми майстора за да каже, че нищо и нямало на колата. Та аз много добре знам какви са симптомите. Искам дюзите ми да се тестват на стенд, нали за това съм дошъл при вас...

Ден 4ти (кошмара започва) - Обажда се майстора да каже, че е свалил дюзите но при свалянето видял че има 5 счупени кобилици. :scare3

Та питам аз как докарах колата на ход, при положение че има 5 счупени кобилици? Започна да ми обяснява, но честно казано не го слушах...според вас може ли кола с 5 счупени кобилици да запали и да работи нормално? Тук само ще откатна, че става въпрос за дизелов автомобил Audi след 2005 година.

Понеже бях на почивка, реших че не искам да си развалям настроението и му казах да прави каквото е необходимо и да смени счупените кобилици. Така и така бяха отворили двигателя, бяха много учтиви, та ги помолих да проверят за други щети.

Ден 5ти - Ново обаждане от сервиза. Оказа се, че освен кобилиците има и други поражение по двигателя. По-късно отидохме на място за да се уверим в това което казват и установихме, че пред последните 2 години съм карал колата в това състояние (т.е. не е виновен майстора). Става въпрос за валовете, повдигачи и още нещо на което му забравих името :eek . Помолих ги да ми кажат каква е цената на тези части, за да мога да си направя сметката.

Ден 6ти - Поредното обаждане от сервиза, този път с информация за цената. Оказа се, че за този модел Audi една кобилица е 80 лева (5х80 = 400лв.), а единия вал е 900 лева (двата са за смяна), + шлайфанвто на главата + диагностиката на дюзите + труда се връзваше една сума от около 2600 лева. :scare3

Ден 7ми - Ново обаждане, тъй като се бяхме разбрали да се чуем за да им кажа какво ще правим. Обясниха ми, че няма как да ми гарантират, че всичко ще е наред ако не сменят всички кобилици, защото щом 5 са се счупили ще се счупят и останалите. Цената рязко скочи на близо 3500 лева. Казах им, че ще си помисля (исках да се чуя с моя доверен майстор от родния ми град, при който съм си правил колите преди).

След всички телефонни обаждания се прибрах в София, та решавам аз да отида на място и да се направя на разбирач. Не за друго, все пак исках на място и да видя защо ще давам 3500 лева (евентуално).

Двигателя беше разглобен и майстора нагледно ми показа всички части, заедно с щетите по тях. След което ми каза, че дори и да сменя всички части - гаранцията е до бариерата на сервиза :) Не ми вдъхна особенно доверие, та отказах ремонта и си платих само за труда и диагностиката на дюзите (около 500 лева). Тъй като ми писна от целия този цирк, качихме колата на платформа и я откарахме към Габрово, където сглобихме двигателя, заменяйки счупените кобилици, валове, проблемната дюза и някои други части. Сумата беше ЗНАЧИТЕЛНО ПО-НИСКА. Ама наистина...много по малко от 3500...2500...1500...лева.

След целия този панаир обаче...се оказа че майстора от NNBOSCH Service е затрил някъде щеката за маслото. Ходих да си я търся при тях, но ме отсвириха като мръсно циганче, понеже този път не бях там с дебелия портфейл може би?

Та...излях си душата тука за да кажа, че купувам щека за масло за Audi 2.0 TDI :)

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Не ходете в този сервиз! Историята ми с NNBOSCH Service

Мнениеот lion_heart002 » Сря 24 авг 2016 6:21

Та с какво ти е виновен сервиза не разбрах ? Не забравяй,че всеки има право да предлага различна цена за дадена услуга.

Потребителски аватар
Росен.Караманов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен.Караманов » Сря 24 авг 2016 10:22

lion_heart002 написа:Та с какво ти е виновен сервиза не разбрах ? Не забравяй,че всеки има право да предлага различна цена за дадена услуга.

Смятам, че като закараш автомобил в работещо състояние е редно да ти го върнат в същото. Аз исках просто диагностика на дюзите.

Най-много се издразних, че след целия този цирк са ми затрили щеката за маслото. И когато отидох на място да си я поискам, вместо да кажат "ОК, ще ти дадем щека дори да не намерим твоята" (струва някакви си 50 лева, просто не ми се занимава да търся), те ми се кълнат като че е абсолютно невъзможно да са я загубили. Просто щеката се е изпарила в багажника на колата докато е пътувала на платформата. :a045

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 24 авг 2016 11:19

Да де,за щеката си прав. Но при положение,че мотора е натрошен за какво да ти взимат пари да гледат дюзите ? Явно проблема е бил в мотора... Иначе хубаво, че не си платил толкова де...

Последна промяна от lion_heart002 на Сря 24 авг 2016 12:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 24 авг 2016 11:37

хубаво си направил като си избягал

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 авг 2016 11:56

Росен.Караманов написа:Смятам, че като закараш автомобил в работещо състояние е редно да ти го върнат в същото. Аз исках просто диагностика на дюзите.

Правилно ли разбирам, че за теб щеше да е ОК човека да разглоби мотора да тестват дюзите, да види всичките поразии и да събере мотора със счупените кобилици и проблемни валове без да ти каже за наличие на проблем ? :eek

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 24 авг 2016 17:06

На мен ми се струва невероятно кола с 5 счупени кобилици да пали и да се кара.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Сря 24 авг 2016 17:32

И диагностиката нищо не показва преди това, възможно ли е?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Сря 24 авг 2016 17:51

ЕКУто няма как да знае за счупени кобилици, износени лагери или за състоянието на сегменти и т.н.

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Сря 24 авг 2016 19:46

При положение, че колата е със шестнадесет клапана, спокойно може да си пали и работи без да се разбере, че са заминали тези кобилици. Казали са ти цена с нови части, ти си ремонтирал с втора употреба оттам е разликата в цената.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Сря 24 авг 2016 23:04

batsasho1 написа:При положение, че колата е със шестнадесет клапана, спокойно може да си пали и работи без да се разбере, че са заминали тези кобилици.

Искаш да кажеш, че ако е с 20 клапана, може да си я караш и с счупени кобилици? Стига е, това не е реално! :mhihi

А колегата сам си е виновен! Те ачик са го изгонили, той сам се бута в шамарите! Когато ти каже, че колата ти е супер, и си работи както трябва, направо си ходиш. Ако са счупени кобилиците, ще има шум в мотора! Дори и дизел, трябва да си го усетил!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 24 авг 2016 23:31

Днес един такъв в сервиза имаше,помляни кобилици ама си пали и работи... Малко пуши и трака и отзад хвърля неизгоряла нафта ама и така работеше,че даже и вървеше.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 25 авг 2016 0:27

Тия са големи баТки!
Да си позволиш работно време от 8 до 17 ч без събота и неделя е прекалено нагло и самоуверено!
Явно сервизът е силно социално ориентиран, но такива не се славят с добра работа. :c020
Аз лично след чиста измама не влизам в сервиз използващ логото на BOSCH.
Измериха неправилно компресията на двигателя и категорично казаха, че е за основен ремонт, а се оказа просто неправилно зацепена дизелова помпа - работа за 10 минути. Само дето друг го установи и се изсмя от сърце на БОШ-овските "професори" с многото грамоти и сертификати по стените, с които можеш с удоволствие да си избършеш онова отзад. :mhihi

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”