Passat B4 1995г 2Е - не може да запали!
-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
Passat B4 1995г 2Е - не може да запали!
Колеги имам доста сериозен проблем с пасата... Както си работи и угасна и от 4 дена няма палене! Проверено е бобуна, кабели, свещи, делко, помпа беньинова, инжекторите, датчик на хол, темп датчик... Вече нз в какво да се съмнявам... Единствено дебитомер не сме проверявали, но си мисля че трябва да пали дори да е скапан!? Др в което компютъра, но има газов и аварийно на газ пак не пали? Това са ми двете съмнения, ако някой мисли др или има питанка за отстраняване на проблема моля да пише или тук или на лс! Благодаря предварително
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Passat B4 1995г 2Е - не може да запали!
Нещо газовия е сбъркал системата или копчето на газовата. Виж някой да го чете за грешки или да влезе и да види какво става
-
Добре де ние на банзин го палим...а газаджията ми каза че нямало как газовия да направи такъв проблем и не можело да бъде от него, тей като били на различни канали! Другото което е че го палим на предарение обаче работи 2-3 мин и до там! Това на бензин
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не съм специалист, но нали на тия газови инжекциони уж копчето е всичко, т.е то влияе и определя кога бензин, кога газ. Може и да се бъркам, но така съм чул.
Иначе ако газовото не сбърква бензиновото при положение, че има искра и гориво, няма начин да не запали.
Сега се сетих, катализатора има ли го?
Иначе ако газовото не сбърква бензиновото при положение, че има искра и гориво, няма начин да не запали.
-
Няма го...мислим си да не е компютъра на колата да е заминал. Нали той управлява искрата към делото...т.е. бобината кога да подава ток към делото.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А как сте проверили бобина и делко тогава?На свещите ходи ли искра,мокри ли са от бензина?На ЕКУ има ли захранване,на бобината има ли?като въртите на стартер има ли захранване на бобината?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ВагКом защо не закачихте? Кабела за тоя кошник струва 15лв. Най-малкото ще разберете работи ли компютъра на колата и има ли някакви грешки.
Това, което правят ГИ майсторите е да резнат инжекторите, които тук са фул груп, да прекарат сигнала от бензиновото ЕБУ към газовото, което вкарва корекции спрямо горивото и подава сигнал на газовите инжектори. При неизправно газово ЕБУ би трябвало колата да има възможност да работи на бензин с минимално преправяне, което може да бъде извършено и на пътя. Ако газовото ЕБУ се изключи, обикновено колата работи само на бензин, а не спира въобще да работи.
К.Одаджийски написа:Не съм специалист, но нали на тия газови инжекциони уж копчето е всичко, т.е то влияе и определя кога бензин, кога газ. Може и да се бъркам, но така съм чул.
Това, което правят ГИ майсторите е да резнат инжекторите, които тук са фул груп, да прекарат сигнала от бензиновото ЕБУ към газовото, което вкарва корекции спрямо горивото и подава сигнал на газовите инжектори. При неизправно газово ЕБУ би трябвало колата да има възможност да работи на бензин с минимално преправяне, което може да бъде извършено и на пътя. Ако газовото ЕБУ се изключи, обикновено колата работи само на бензин, а не спира въобще да работи.
-
Отива ток навсякъде и има и гориво(мокри свещите)... А за кабела... на колегата не го хваща програмата и не може да види дали има проблем. Явно ще трябва да я нося някъде да я закачат
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Проверихте ли зацепването на ангренажа?
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
borkonikoloff написа:Няма го...мислим си да не е компютъра на колата да е заминал. Нали той управлява искрата към делото...т.е. бобината кога да подава ток към делото.
Аз мисля, че е хол датчик-комутатор-бобина-палец.
-
да всичко механично което може да бъде е проверено...има компресия 10+ на студен мотор...закачахме я днес на ВАГ КОМ показва само че ламдата е заминала но това го изключвам определено че може да е от нея...както и дебитомер... някоя дребно простотия ще е сиг но грам не ми ражда главата какво може да е...
-
колега всичко е проверено от тея неща които ми изброи съответно сменени с други и пробвано поетапно... :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Вадиш свещ и пробваш както е с кабела за искра.Има ли искра,проверявате зацепването на ангренажа и гледате,като дойде на белези,дали палеца сочи първи цилиндър/да не е превъртял нещо паразитния вал или самото делко/.Проверете и да не губи контакта докато върти на стартер.
Това не го разбрах,но може да се намеси и ламбдата,която първоначално не играе докато стопли,но можете за всеки случай да я изключите.За дебитомера нямам идея.Проверете кабелите на ТПС,отвийте свещ и се убедете,че пръскат бензин дюзите.Ако те не работят,а газовите са вързани след тях,това е общото.Ако пръскат бензин и има искра на свещите,ЕКУто е наред.borkonikoloff написа:Другото което е че го палим на предарение обаче работи 2-3 мин и до там! Това на бензин
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Имобилайзер ако има,не е лошо да се провери
-
С голямо предварение на делото го палим, но след 2-3 мин гасне, т.е. явно до де стопли и за да го заплим трябва да изстине! Явно нещо не подава искрата в точния момент... Ламбда и дебитомер съм на 99℅ че няма да е...както и датчика на дросела....все ако не бачкат трябва да се запали. Някай идея има ли кво се случва с кабелите под волана....таралеж да речем...чал се чудя от къде да я гледам?